Jump to content

e46 316i facelift probleme

Recommended Posts

Va salut , intampin o problema destul de majora la masina si vreau sa impartasesc cu voi experintele ce le voi avea si rezolvarea sper :D

De cand am luato nu am obervat ca papa ulei , cum s-a lasat frigul a inceput sa se oberve mai bine si in ultima vreme papa si 1 litru la 1000km am zis ca tot completez pana merg si o fac dar nu am mai apucat.

Acum cateva zile s-a aprins martorul EML cred ca mergea in 3 pistoane, dar am ajuns acasa asa (3 km distanta), m-am apucat si am desfacut pana am ajuns la bobinele de inductie unde am constat ca erau pline de ulei bobina 1 si 4.

Eu m-am gandit ca am sa am multe de schimbat si de facut : separator ulei plus furtune, garnitura culbutori , garnitura _chiulasa_ si bine inteles semeringurile, curatat debitmetru, clapeta de acceleratie etc etc.

Maine am sa merg la un service (pt prima oara , o am de 6 luni) ceva sfaturi ??? Va multumesc.

Edited by gomorra

Va salut , intampin o problema destul de majora la masina si vreau sa impartasesc cu voi experintele ce le voi avea si rezolvarea sper :D

De cand am luato nu am obervat ca papa ulei , cum s-a lasat frigul a inceput sa se oberve mai bine si in ultima vreme papa si 1 litru la 1000km am zis ca tot completez pana merg si o fac dar nu am mai apucat.

Acum cateva zile s-a aprins martorul EML cred ca mergea in 3 pistoane, dar am ajuns acasa asa (3 km distanta), m-am apucat si am desfacut pana am ajuns la bobinele de inductie unde am constat ca erau pline de ulei bobina 1 si 4.

Eu m-am gandit ca am sa am multe de schimbat si de facut : separator ulei plus furtune, garnitura culbutori , garnitura _chiulasa_ si bine inteles semeringurile, curatat debitmetru, clapeta de acceleratie etc etc.

Maine am sa merg la un service (pt prima oara , o am de 6 luni) ceva sfaturi ??? Va multumesc.

esti tare daca mergi la service prima oara acum ..dupa 6 luni:)putini au sansa asta, un sfat strange bani.

Garnitura culbutori, garnitura _chiulasa_ , semeringuri supape , patine distributie , separator ulei ( posibil ), silicon victor reinz sunt o parte de piese ce trebe sa le cumpar.

Puteti sa ma ajutati cu o lista de piese ce le-am omis?

Si sfaturi legat de pasi ce ar trebui sa-i faca mecanicul sa fie ca la carte?

Va multumesc.

Garnitura culbutori, garnitura _chiulasa_ , semeringuri supape , patine distributie , separator ulei ( posibil ), silicon victor reinz sunt o parte de piese ce trebe sa le cumpar.

Puteti sa ma ajutati cu o lista de piese ce le-am omis?

Si sfaturi legat de pasi ce ar trebui sa-i faca mecanicul sa fie ca la carte?

Va multumesc.

eu cred ca te arunci prea tare la piese.consumul mare de ulei este la simeringurile de supape.eu mi le-am schimbat in dec.2013 si am deja 1000km fara consum de ulei(inainte imi lua 1L la1000 km).simeringurile mi le-am schimbat fara sa dau chilasa jos deci scapi de garnitura de chiulasa si e foarte posibil sa nu-ti trebuiasca nici patine daca sa mers cu ulei bun(la mine erau impecabile la 250000km).in schimb e bine sa pui intinzator tipul nou.uleiul de la bujii e de la oringurile pipelor (schimbale neaparat),si vezi ca trebuie si oringurile de la pompa de vacum.cit despre mecanic,trebuie sa aiba trusa de cale ptr. distributie si cea de cale ptr. valvetronic,