Jump to content

E90 - ce pierd daca nu am ecran professional/business?

Horus

Recommended Posts

Salut.

Vreau sa-mi achizitionez un E90, si m-ar interesa sa stiu cam care ar fi cele ma importante functii la care n-as avea acces daca as alege unul fara "cocoasa" pe centru.

Primele care imi vin in minte ar fi Navigatia si PDC-ul. Altceva?

Edited by Horus

Din punctul meu de vedere bordul unui E90/91/92/93 arata oribil fara navi. Eu zic ca cel putin din punct de vedere estetic, sa alegi o masina cu navigatie, chiar daca dai ceva bani in plus. Diferenta e prea mare intre bordul cu navi si cel fara. Edited by Alin KIR
  • Like 3
  • Downvote 1

Nu ma deranjeaza, ca aspect, fara Navi. Arata ok si fara, cel putin pentru mine.

De ce as prefera fara Navi in situatia de fata?

Imi place foarte mult sa ascult muzica, si planul de bataie pe termen lung, ar fi implementarea unui sistem audio de calitate, stereo, fara subwoofere, sau alte briz-briz-uri.

Modelul cu Navi, ma gandesc ca m-ar limita la calitatea head-unitului BMW(habar n-am cat e de bun, dar nu cred ca poate rivaliza cu un HU 1DIN consacrat[Pioneer/Alpine/Clarion/etc]).

Incerc totusi sa nu fiu naiv, si sa iau in calcul toate aspectele, deci Navi+PDC+diverse alte setari, care totusi banuiesc ca se pot face si conectand un laptop. Evident, nu va fi la fel de comod, dar totusi, de cate ori stati si butonati la temporizatorul pentru luminile Follow Me Home, sau alte asemenea?

Altceva, ce mai considerati ca s-ar mai pierde?

Edited by Horus

Pai: computerul de bord de pe navi, care e mai detaliat ca cel din bord. PDC-ul cu imaginea masinii. La partea de clima mie mi se pare destul de aiurea, ca trebuie sa modific din idrive daca baga cald sau rece, deci aici nu pierzi nimic. La partea de comunicatii pierzi cel mai mult, la mine la e60 am optiunea sa-mi conectez telefonul la modulul bluetooth al masinii, adica imi apar numerele din telefon pe ecranul navigatiei, pentru mine asta e cel mai folositor feature, aici pierzi. Si navigatia in sine, pe care eu, cel putin, n-o folosesc.

Sincer, daca gasesti o masina buna si fara navi, ia-o, important e sa fie buna si sa nu fie kilometrizata grav. Si iar un aspect important: xenon-ul. Sa ai in vedere si asta. Bafta

Pe langa cele expuse de colegi mai sus as adauga la avantajele de a avea navi si valoarea mai ridicata la revanzare + cerere mai mare.

Iar legat de sunet, daca esti pasionat cauta din start cu Logic 7 sau Individual si cred ca o sa te satisfaca. Sa incepi sa demontezi un e90 pentru upgrade de sunet e o aventura...iar rezultatele nu prea sunt spectaculoase din pacate.

Pe langa cele mentionate mai sus, as vrea sa mai adaug o functionalitate pe care, cel putin eu, o folosesc foarte des: Journey Computer. Dupa un drum lung, ai un sumar foarte util (cati km ai parcurs, cate ore ai condus, ce consum ai avut, etc). Din cate stiu, fara Navi, nu poti avea acces la aceasta functionalitate.

Evident, depinde de tine ce vrei de la o masina, tu pui in balanta daca ai folosi sau nu toate aceste functionalitati ale navigatiei.

Ce pierzi daca iei fara ecran? Mult...foarte mult(Navi, PDC cu imagine, Comunicare cu telefon, iDrive, multiple setari). Sa te apuci sa pui HU aftermarket in bordul de E90 = dezastru, singura solutie pentru un sistem de sunet decent sunt variantele OEM Logic7 sau Individual.