Jump to content

bmw e34 525i 24 valve

Recommended Posts

Spune ti mi si mie va rog pe unde se baga ulei la cutia automata la bmw 525 i 24 valve din 1992.am fost la un service si mi au bagat ulei exact prin partea de jos adica prin busonul de golire al cutiei.de atunci cutia care mergea perfect nu mai merge bine.este modelul acela de cutie care nu are nici joja nici supra-plin.

Multumesc

Edited by elefant170

Este prea putin probabil ca acea cutie sa nu aiba si un orificiu de umplere...desi e probabil...pt ca aceste cutii cica ar avea ulei life-time..adica neamtul/fabricantul le-a intors cu burta-n sus, le-a umplut cat a stiut el cu ulei si apoi le-a montat...atentie insa...ca aceste cutii au un racitor in radiatorul de racire al motorului...deci e posibil ca tocmai acel segment la tine sa nu fie umplut..adica acolo sa ai aer...eu zic sa urmaresti traseul...in radiatorul de racire al motorului intra prin partea stanga, partea dinspre sofer, pe la mijlocul inaltimii radiatorului, pe langa vasul de expansiune al radiatorului :blink: ...vezi poate gasesti pe undeva un stutz de umplere...apropos...cat ulei ti-au bagat? ca poate nu au bagat suficient...si cutia, daca nu-si face presiunea/nivelul necesar..poate trece in regim de avarie sau functiona defectuos/cu intarzieri....spatul meu e sa nu o fortezi si sa cauti acel shtutz

Este prea putin probabil ca acea cutie sa nu aiba si un orificiu de umplere...desi e probabil...pt ca aceste cutii cica ar avea ulei life-time..adica neamtul/fabricantul le-a intors cu burta-n sus, le-a umplut cat a stiut el cu ulei si apoi le-a montat...atentie insa...ca aceste cutii au un racitor in radiatorul de racire al motorului...deci e posibil ca tocmai acel segment la tine sa nu fie umplut..adica acolo sa ai aer...eu zic sa urmaresti traseul...in radiatorul de racire al motorului intra prin partea stanga, partea dinspre sofer, pe la mijlocul inaltimii radiatorului, pe langa vasul de expansiune al radiatorului :blink: ...vezi poate gasesti pe undeva un stutz de umplere...apropos...cat ulei ti-au bagat? ca poate nu au bagat suficient...si cutia, daca nu-si face presiunea/nivelul necesar..poate trece in regim de avarie sau functiona defectuos/cu intarzieri....spatul meu e sa nu o fortezi si sa cauti acel shtutz

201744[/snapback]

Stiu ca trebuie sa intre 3 litri de ulei dar nu au putut sa bage decat 2 litri pt ca a inceput sa curga din moment ce au bagat uleiul prin partea de jos.

Adica ti-a ramas plin cu aer tocmai radiatorul de ulei si conductele pana acolo...bine, in timpul functionarii se umple si pe acolo...dar cu dezavantajul ca ramane in cutie mai putin...deci, vezi un alt stutz pe unde se umple...o sa ma uit si eu la masina sa vad, poate vad eu pe unde se poate umple astfel incat sa scoata si aerul :blink: