Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme martori bord 520i

mcmikai

Recommended Posts

Salutare,

De curand(acum 4zile) am devenit posesorul unui e39 520i / 1997 dupa despartirea de e34,mi s-a parut o alegere relativ buna,insa ca orice masina sh apar si unele probleme tehnice,nu ma certati ca nu as fi cautat in arhiva probleme asemanatoare,chiar am cautat,am si gasit cateva insa nu ma regasesc in totalitate in rezolvarile lor ! Asadar incep cu ce ma macina mai tare :

1 - din cand in cand mi se aprind martorii ASC si ABS (galben) in bord(cand dau in vreo groapa,sau virez mai strans,sau pur si simplu),se sting uneori cand opresc motorul,alteori nu se sting,tocmai am venit pe A1 si au stat aprinsi toata autostrada ! Am pus-o pe tester la un service,mecanicul mi-a zis ca nu da nici o eroare la senzori si nici la modul !

2 - imi bate un brat pe dreapta fata,astazi am fost la un service din Otopeni,Eurial Invest,e mai mult service autorizat Peugeot dar e si multimarca :),mecanicul mi-a zis ca e vorba de bratul superior cel de aluminiu,o sa-l schimb fara probleme(o marca recomandati?),dar tot el mi-a zis ca nu e nevoie sa fac geometria dupa ce il schimb ? Oare e adevarat ? Eu stiam ca necesita geometrie !

3 - tot el mi-a zis ca e posibil sa fie joc in caseta de directie(sau bieletele de directie)nu era convins,mi-a recomandat sa caut un service de reconditionari casete directie(stie cineva un service bun ptr asta ?)

4 - martor Airbag aprins,tot la tester mi-a spus sa verific sub scaunul dreapta senzorul de prezenta si sa curat acolo,sau la centura de siguranta ! Procedura e complicata sau ma pot descurca usor ?

Tot astazi am pus un electrician sa imi dea cu un spray e contacte la mufa care intra in unitatea ABS,am crezut ca poate e oxidat acolo,intradevar s-a desfacut cam greu,s-a dat cu spray,dar fara efect pozitiv,martorii se aprind cand au ei chef !

Am citit ca si directia ar putea influenta aprinderea martorilor,e posibil ca una din problemele de la punctele 2-3 sa fie de vina ?

In rest motorul suna bine,e bun,nu a dat erori(e posibil sa fie totusi cel nikasil :( dar...)masina nu are rugina,interiorul curat,intretinut !

In speranta ca nu v-am plictisit cu povestea si ma puteti ajuta va multumesc anticipat !