Jump to content

Bmw E90

octavian8383

Recommended Posts

Dupa o saptamana de la achizitionare si deja 1500km facuti m-am decis sa-mi prezint si eu noul bmw.Dupa 4 ani de seria 3 (320d,e46) prin care am trecut si prin bune si prin rele am ramas tot in familie ,achizitionand un E90 320D,nfl,163hp.

Masina a fost luata de la o reprezentanta BMW ,are un singur proprietar care a cumparat-o de noua din aceeasi reprezentanta,avand carte service numai la ei de la primul schimb de ulei pana in prezent.

Are 252k km reali, certificati,fabricatie 23-06-2005 care pentru mine a contat foarte mult dupa ce ulterior mai vazusem cateva masini fara carte service ,facturi,toate "manarite" la km.

Dupa VIN:WBAVC31030KU52135 dotarile ar fi urmatoarele:

CodeSonderausstattungOptional EquipmentS1CAASelektion COP relevanter FahrzeugeSelection of COP relevant vehiclesS226ASportliche FahrwerksabstimmungSports suspension settingsS249AMultifunktion fßr LenkradMultifunction f steering wheelS255ASport-Lederlenkrad AirbagSports leather steering wheelS2CYABMW LM Rad Sternspeiche 158BMW light alloy wheel, spider spoke 158S313AAussenspiegel AnklappfunktionFold-in outside mirrorS321AExterieurumfänge in WagenfarbeExterior parts in vehicle colorS403AGlasdach elektrischGlass roof, electricalS441ARaucherpaketSmoker packageS481ASportsitzSports seatS4ADAInterieurleisten Alu Längsschliff feinInterior trim strips, alu, brushed, fineS502AScheinwerferreinigungsanlageHeadlight cleaning systemS507APark Distance Control hinten (PDC)Park Distance Control (PDC), rearS520ANebelscheinwerferFog lightsS522AXenon-LichtXenon LightS534AKlimaautomatikAutomatic air conditioningS563ALichtpaketLight packageP7APAPaket Dynamic + AdvantageDynamics + Advantage packageS855ASprachversion italienischLanguage version ItalianS863AHändlerverzeichnis EuropaRetailer Directory EuropeS884ABordliteratur italienischOn-board literature, ItalianS8SBAFreischaltung Telematik länderspez.Telematics access request,country-spec.S8SPASteuerung COPControl unit COPImi cer scuze pentru calitatea pozelor,sunt facute cu telefonul,cum se indreapta vremea putin ,ploua aproape in fiecare zi in peninsula,am sa-i fac o sedinta foto cu camera....

Iata cateva poze .....rolleyes.gif

lpvu.jpg

nkc2.jpg

yxvm.jpg

hl5o.jpg

fq6c.jpg

l33v.jpg

ls3s.jpg

Pretul a fost de 7500euro,din care 3000 euro mi-au dat pe fosta angry.gif,urmand sa dau diferenta de 4500 + passajul de proprietate .

• Like 1

Frumoasa, s-o conduci cu placere!

Ce an era cea veche pt care ti-au dat doar 3000 euro?

Mersi Cata si tie la fel,cealalta era inmatriculata 30-10-2003,a ajuns tot la un roman sper sa o ingrijeasca macar pe jumatate cat am ingrijit-o eu.

a...... si o poza cu surioareleyahoo.gif

40ud.jpg

faina masina, sa o stapanesti sanatos! Am si eu E90 cu xenon si am in bara spalator de faruri! Ceva nu este al ei acolo, ori faruri ori bara!

Probabil bara, in lista de optionale sunt trecute si spalatoarele de faruri. Ma intreb de ce le-a anulat.

Edited by cataxxl
  • Like 2

Probabil bara, in lista de optionale sunt trecute si spalatoarele de faruri. Ma intreb de ce le-a anulat.

Bara a fost schimbata.De fapt orice instalatie xenon din fabrica este prevazuta cu spalatoarele de faruri.

Asta a fost si cel mai mare dubiu al meu,de ce lipsesc spalatoarele de faruri,la un moment dat nici nu mai vroiam sa o iau ,crezand ca a suferit vreun accident frontal.

Inainte de achizitie,la cererea mea, masina a fost ridicata pe punte si verificata de mine pe dedesupt.Pot sa va spun ca nu lipseste nimic(plastice ,protecti) nu are urme de sudura pe la lonjeroana,nu are elemente revopsite ,e.t.c.

Bara a fost schimbata ,nu cunosc inca cauzele cu toate ca am sa-i fac o vizita fostului proprietar cat de curand,neavand pe stoc bara care este prevazuta cu spalatoare a ales pe cea standard a fost explicatia celor de la bmw.

In timp sper ca va primi un pachet m si cu siguranta am sa-i pun bara cu spalatoarethumbsup.png

Frumusica micuta, seamana la dotari cu fosta mea :) Sa te poarte multi km fara probleme.

Ai grija cu ambipur-ul ala, stiu ca miroase fain, dar daca iti curge pe plastice le face praf. Vezi ca sunt odorizantele alea originale bmw, poate iti plac...se integreaza misto in gurile de ventilatie.

In plus, ca planuri de viitor, daca tot vrei sa pui pachetul M, iti recomand sa investesti 100 euro in schimbatorul ala short de M cu piele perforata...schimba total interiorul masinii + eventual manerul de la frana de mana tot cu piele perforata...inca vreo 20 euro.

Apoi ca un must upgrade, poate gasesti player-ul professional...imbunatateste enorm sunetul, plus ca citeste si mp3-uri ;)

PS: cum a mai spus un coleg, sper ca husa de pe volan e la gunoi deja :D

Probabil i-or fi spus omului ca se pot da gaurile ulterior pt spalatoarele de far ca sa accepte sa puna bara asta.

Oricum asteptam s-o vedem cu pachet M. :thumbsup:

Ar fi o varianta si asta ,"sa-i fi bagat bara asta pe gat" ,cine stie ,cat despre pachetul M,mai trebuie sa astepte putin,am altele in prim plan: sa o inmatriculez dar cu vremea asta din Romanica......mi-e teama sa nu raman inzapezit pe undeva sweat.gif

Frumusica micuta, seamana la dotari cu fosta mea :) Sa te poarte multi km fara probleme.

Ai grija cu ambipur-ul ala, stiu ca miroase fain, dar daca iti curge pe plastice le face praf. Vezi ca sunt odorizantele alea originale bmw, poate iti plac...se integreaza misto in gurile de ventilatie.

In plus, ca planuri de viitor, daca tot vrei sa pui pachetul M, iti recomand sa investesti 100 euro in schimbatorul ala short de M cu piele perforata...schimba total interiorul masinii + eventual manerul de la frana de mana tot cu piele perforata...inca vreo 20 euro.

Apoi ca un must upgrade, poate gasesti player-ul professional...imbunatateste enorm sunetul, plus ca citeste si mp3-uri ;)

PS: cum a mai spus un coleg, sper ca husa de pe volan e la gunoi deja :D

Multumesc Mikken si tie la fel,ambipur-ul am avut si la cealalta mult timp si nu mi-a cazut defapt nu are cum sa cada rezerva ,se incastreaza bine in suport.Odorizantele acelea bmw nu se gasesc aici,nu am vazut nici in reprezentanta.Ca upgrade-uride viitor ar fi in :

-cd-player proffesional cu functia mode care sa citeasca mp-3 -uri

-volan M+schimbator short M

-in primul rand trebuie facut retrofit-ul la pilot automat(tempomat) este singurul lucru care ma deranjeaza ca nu-l are(imi este foarte util la un drum RO-IT)

Lucrari efectuate de mine de cand o am:

-schimbat placute frana spate,placutele am ales TRW,pusesem si pe cealalta si eram chiar multumit

-schimb ulei (castrol FST 0w30)+filtru ulei, originale cumparate din reprezentanta.Urmeaza sa schimb filtrul de aer,motorina si polen.

Singura nelamurire pe care o am este ca nu am reusit sa resetez "service oil",dupa schimbul de ulei.Nu este scazut intervalul mai imi arata 11k km,m-am tot uitat pe youtube,o fi din cauza ca nu este scazut nu-l poti reseta ....cine stie astept o parere de la cineva care a mai resetat singur "service oil-ul"

Frumoasa, va fi mai frumoasa cu urmatoarele upgrate-uri, mai ales pachetul M o va schimba foarte mult, sa o stapanesti sanatos!

Cat despre ulei, daca nu ti-a expirat acel interval, eu stiu ca nu-l poti reseta... sper sa nu gresesc...

Edited by daniel_

Frumoasa, va fi mai frumoasa cu urmatoarele upgrate-uri, mai ales pachetul M o va schimba foarte mult, sa o stapanesti sanatos!

Cat despre ulei, daca nu ti-a expirat acel interval, eu stiu ca nu-l poti reseta... sper sa nu gresesc...

Mersi Daniel,la fel si tie sa te bucuri de ea cati mai multi km,inseamna ca asa este pana nu scade nu-l poti reseta ....oricum ramane asa nu ma deranjeaza

De ce ai pus ulei 0w30? Trebuia 0w40...

On: frumoasa masina, chiar imi place cum vin grilele crom pe culoarea asta!

Aici in reprezentanta numai castrol 0w30 iti pune la schimbul de ulei, acelasi ulei a fost pus de la inceput in masina,m-am uitat pe cartea service,defapt si in e46-le tot 0w30 imi punea cand ma duceam cu ea la reprezentanta,nu pot sa-mi dau seama o fi din cauza climei ......chiar am sa-i intreb odata de ce folosesc numai 0w30

On:foarte frumoasa si a ta Alex,sa te bucuri de ea ...

Salutare tuturor,am si eu doua intrebari pentru toti posesorii de e90(320d) si nu numai.

1"-la e90 mai exista riscul sa fie aspirate in motor faimoasele clapete de pe galeria de admisie??

Deja am cosmaruri noaptealaugh1.gif,nu vreau sa mai trec prin ce am trecut cu e46-le.Eu stiu ca problema s-a rezolvat,pe realOEM sunt diferite codurile la galeriile de admisie.

Daca si la acest model au mai fost cazuri ,am sa cumpar galeria noua avand in vedere ca masina are 250k km.

2"-as vrea sa-i anulez EGR-ul din soft si mecanic.A mai facut cineva aceasta operatie la e90?

La e46 l-am anulat cu 2-3 luni inainte sa o dau,pot spune ca masina mergea foarte bine,nu mai scotea fum deloc(nici la kickdown),scapasem de acele trepidatii la 1800-2000rot/min,parca consuma si mai putin,per total eram multumit de rezultat

1. stai linistit, nu mai exista problema la e90

2. iti recomand sa stai si cu asta linistit, ca piesa aia e pusa cu un scop acolo :) daca vrei sa faci o treaba, desfa si curata EGR + galeria de admisie, o sa te sperii de ce gasesti acolo (poti arunca un ochi pe topicul meu vechi cu e90-ul, am pus poze)

• Like 4

Poti sa-i faci egr off...rolul lui e strict pentru poluare. Daca nu te intereseaza acest aspect, anuleaza-l...nu dauneaza masinii!

Exact Alex,decat asta ar fi rolul egr-ului,dar masina merge mult mai bine fara,nu o spun din povesti ci am testat asta cu cealalta.In camera de ardere va intra numai aer curat si de aici rezulta o ardere completa,in fine...mai astept putin eventual dupa ce o inscriu sa nu am probleme la R.A.R. si il anulez eu,bine ca nu mai sunt probleme cu nenorocitele astea de clapete,a devenit o paranoia pentru mine.

Cred ca este o traditie la seria 3 ,sa intre apa in masinasad.gif,defapt sa se dezlipeasca protectia(folia) din usa.

Aseara la un control de rutina am gasit mocheta uda in dreapta ,am desfacut imediat fata de usa si exact cum imi inchipuisem folia era dezlipita in doua locuri.Am lipit-o bine inapoi prin presare ,dupa aceea am izolat-o cu o banda adeziva foarte rezistenta .Cateva poze before-after:

before:

sd0y.jpg

7fga.jpg

after:

4beo.jpg

0tqy.jpg

problema s-a rezolvat 100%,sper ca pozele pot fi de ajutor pentru toti care au aceasta problema yahoo.gif