Jump to content

Vreau sa cumpar un bmw 320d e90 sau audi a4:D

Alexandru1990

Recommended Posts

De gasit, e posibil sa gasesti si la 7500 un e90...insa nu te astepta sa nu bagi bani in el, sau sa aiba putini km. Oricum e cam loterie, chiar daca dai si 9500 pe el :)

Singura solutie ar fi sa prospectezi piata si sa vezi ce gasesti, sa mergi sa le vezi, sa le testezi pe care merita la un service...si apoi sa intri in randul posesorilor de BMW ;)

Intre cele doua modele prezentate de tine, iti recomand clar e90-ul in detrimentul lui Audi A4...nu se compara masinile (din acelasi an 2005-2006 ma refer). Le-am avut / condus pe amandoua in acelasi timp si BMW-ul mi-a placut mult mai mult.

Totul tine de asteptari,nu prea gasesti model fara o problema anume fie ca e benzina sau diesel.Daca 7500 eur sunt toti banii tai pentru masina iti recomand sa te uiti la alt model/marca.In general daca e sa iti apara vreuna din problemele specifice-sa zicem la 320d -tubo la nfl sau distributie la fl rezolvarea ei te mai poate costa 1000 eur :) .Altfel poti incerca sa cauti in 320d nfl el de 163 cai care sa aiba istoric service bun si turbina deja schimbata :D
  • Like 1

Depinde ce noroc ai. Eu mi-am luat de curand E90, 320d, 163cp, din 2005 cu 94000 km reali verificati la AB. Norocul a fost ca l-am luat de la o cunostinta de-a tatalui meu si na, altceva. Bine si pretul nu a fost 7500, a fost 9800. Dar cu putin noroc poate gasesti. Bafta!
  • Like 2

si ce crezi ca daca este schimbata a scapat de belea (depinde si de cum mergi cu masina ,unde ,reviziii etc)

in 7500 poate gaseste o masina buna dar cu peste 220000KM si cam de la km aia trebuie sa incepi sa schimbi DPF(1200e) poate turbina

plus ca dupa achizitie trebuie schimabte majoritatea conumabilelor(ulei, filtu aer ,filtru ulei ,filtru matorina,microfiltru si depinde de starea lor placute ,disuri ,senzori care astea o sa te coste in jur de 800E piese oem)

deci ar cam trebui sa ai un buget de cel putin 9000 sa poti sa ai o masina cum trebuie

Multa bafta

• Like 1

nu e de noroc,pe autovit am gasit 2 masini care sa corespunda cat de cat la ceea ce cauta el

http://www.autovit.ro/bmw-320-C32030749.html

http://www.autovit.ro/bmw-320-C32039932.html

km sunt peste ce cauta si e posibil ca nici aia sa nu fie reali .

@ionut am zis 1000 eur in ideea in care nu pica toate imediat dupa ce ia masina.

oricum la bugetul ala greu sa gasesti masina sub 200.000 km

Edited by alex230ro

Nu m-as baga la dieseluri de 8-9 ani,mai ales recent aduse,din simplul motiv ca au km garla.

Un amic si-a luat anul trecut un 318i 2007 cu aprox 90k km reali la 8500e,la cap. dotari (clima,xenon,trapa,pdc),masina cumparata de noua din ro. cu 2 prop pe CI,revizii doar la AB.Pana acum este multumit.

Daca vrei diesel orienteaza-te catre masini 2010-2011,chiar ai sanse reale sa prinzi una cu <200k km.

Edited by ionut_marius

Cam la 8000-8500 ajunge pretul la un e90 in mintile lui, din 2005-2006 (ca sa aiba motorul m47), cu dotari de bun simt, insa nu ceva exagerat. Dezavantajul e ca au cam 200-250k km, insa motorul duce mult mai mult. Daca a fost intretinuta, nu o sa fie probleme. Verifici turbina, articulatiile, comenzile de turbo si egr, ii faci un log in mers ca sa vezi exact cum sta cu injectoarele si cu presiunea in turbo, verifici eventuale urme de accident, elemente vopsite, etc si cam asta e. Si eu caut unul si chiar se gasesc destul de multe in stare buna care merita vazute. E adevarat, am alocat un buget de 12000€ asta incluzand cumpararea, schimbul consumabilelor clasice, plus placute, furtunase motor si amortizoare (fixul meu) si sa imi mai ramana ceva si de eventuale probleme sau modificari. La banii tai in schimb, as merge pe un audi a4 b7, care e o masina oricum peste medie, sau daca tii sa fie bmw, un e46 cat mai aproape de full, 2004-2005, care e aproape la fel de bun ca e90. (Detin unul si sunt extrem de multumit de el... Il schimb doar pentru ca e uzat moral). Succes, indiferent de alegere, pentru ca piata second hand e mai ceva ca o loterie, deci o sa ai nevoie. Edited by SCM

Aceeasi dilema am avut-o si eu acum 1 an, ca si tine(doar ca eu vroiam motor pe benzina) aveam vreo 7000 eur pentru masina, desigur ca e90 atunci nu gaseai deloc in banii aia poate unul dubios break sau cu volan pe dreapta.

Am renuntat sa mai caut bmw, deja ma orientasem spre alte marci, pana cand m-am dus sa vad un e46 318i din 2004 (trapa piele jante volan sport senzori etc), care l-am si luat, masina a fost 5500euro negociata de la 5900, 112.000 km (chiar reali).Avea doar parbrizul crapat, de atunci doar consumabile.

Ideea e ca decat sa te risti sa cumperi cea mai ieftina masina pentru ca vrei neaparat acel model, mai bine mai stai un pic mai strangi un ban sau cum a zis si SCM te uiti dupa un e46 cinstit.Altfel cu un e90 diesel la 7500 euro ai toate sansele ca in scurt timp sa mai bagi niste bani buni in ea, si asta fara sa mai luam in calcul stresul si nervii tai.Intr-un final vei ajunge tot la aceeasi suma de probabil 8000-9000eur care ai fi dat-o initial pe o masina mai ok.

Sper sa te ajute acest post, succes !