Jump to content

E46 320d NFL

Ciobanu George

Recommended Posts

Dupa un drum lung prin tinutul manastirilor, am vrut sa merg la consum sa vad si eu cam cat scoate. Drum: manastirea Putna - Roman, (181 km); conditii: 4 pasageri la aproximativ 75 kg fiecare sa spunem, bagaje destul (haine, apa, alimente si altele necesare; schimbat la maxim 2500 rmp, la mers constant tinuta la 1800-2000 rpm, indiferent de treapta; am trecut prin Suceava si Falticeni, unde s-a circulat groaznic, mers in coloana si maxim treapta 2, lucrari la rumuri si cratere infernale. Anvelope Contisport contact5, uzura la jumatate (au 30 k km de cand le am); 205 55 R16 -presiune pe toat rotile intre 2.3 si 2.4!

Consumul indicat la final este de 4.2 l/100km; viteza medie 68.2 km/h inainte sa intru in Suceava aveam undeva la 3.5 , insa traficul de oras mi-a ridicat consumul si a scazut mai apoi la 4.2 pe drum exteriior.

Nah....cum pot sa ma gandesc la benzinar cand un 2.0 diesel cu tehnologie din anul 1999 scoate asa consum??

Ai o problema la masina.. Consuma prea putin. Eu zic sa verifici un pic.:))

Mie imi ia 5.6/100 daca merg asa, 1800-2000, dar imi pare ca chinui masina, parca o oboseste :)). Merge spre 6.7/100 spre 3000 rpm. Parca are o altfel de "elasticitate" in oras, dupa ce merg cu ea in exterior si schimb 3000-3500 dupa ce calda.

Da, pilitura...De la pompa.. Eu am curatat tot, sunt curios cat o sa fie la urmaturul schimb de filtru,

Cu uleiul 2T cum a mers? Se aude motorul mai putin?

Uleiul pentru cutie l-ai luat de la reprezentanta? 320d NFL vine cu cutii cu ulei diferit, cica e un sticker dar la mine cred ca e dezlipit ca nu l-am gasit.

Un update la asta, dupa cam mult timp.

Data trecuta, am sters tot de acolo din filtru, toata pilitura. Cand am pus lanterna de la telefon sclipea tot.

La schimbul asta de ulei nu am mai avut ce sterge, era curat. Am dat eu cu un prosop de hartie, dar nimic pilitura.

• 6 months later...

Revin cu noutati:

Acum 2 saptamani masina a primit revizia de rigoare dupa 12500km din septembrie si pana acum ( filtre ulei/mtorina/aer/polen si ulei Motul 0W40) la 278091 km.

Ieri a primit placute de frana Textar, revizie generala la etrieri fata: schimbat bolturi, bucse, garnituri si piston. O diagnoza in luna Mai la un prieten cu tester Inpa si inca ceva, are un senzor de parcare ars pe spate, plus o eroare pe pompa auxiliara de recirculare, cu toate ca ea inca functioneaza!

Dupa multe luni fara alte defecte, astazi un idiot nu a oprit la stop si mi-a busit bine fata - atasat poze! Credeti ca voi reusi sa repar ceva pe asigurare??? Masca e praf, farurile sfaramate, apa a intrat si in proiectoarele de ceata ( dupa lovire a inceput sa ploua) si pe deasupra pierd si ulei ( in 10 km de la incident si pana acasa am completat 1 litru, cum e mai sus de maxim.

Mai multe detalii!

post-58008-0-16810900-1465654393_thumb.jpg

post-58008-0-60745200-1465654399_thumb.jpg

post-58008-0-42556900-1465654724_thumb.jpg

post-58008-0-59352700-1465654732_thumb.jpg