Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Nivel ulei scazut, urme de ulei motor fata,in zona filtrului de ulei, a senzorului ax came,si anumite furtune si role!

Recommended Posts

Salutare. Ca tot nu mai postasem demult, totul a decurs normal in ultima vreme,fara probleme de motor, asta pana intr-o dimineata cand am dat sa plec cu masina si a inceput sa imi miroasa a ulei incins, prajit, cum vreti voi sa ii spuneti...Plecasem de cateva minute, masina a fost lasata in jur de doua minute la relanti inainte de a pleca la drum cu ea, din motive de precautie asa cum obijnuiesc...Am tras imediat pe dreapta, am ridicat capota si am inceput sa analizez atent motorul sa vad de unde ar putea proveni acest miros de ulei prajit...Surpriza este ca am observat pete de ulei si ulei scurs si adunat in acelasi timp in zona filtrului de ulei, sub ansamblu filtrului de ulei, senzorul axei cu came era si acesta murdarit de ulei, pe scut si cateva role, curele si oringuri la fel...scurgeri de ulei cam peste tot in zona din fata a motorului.

Mentionez si readuc aminte in acelasi timp, ca acum un an, masina pierdea ulei la greu, problema intalnita foarte des la motorarele N42. Am hotarat sa inlocuiesc semirengurile de supapa, garnitura capac de tacheti si filtrul epurator...asta dupa verificari, intrebari si diversi mecanici pe la care am trecut, plus ajutor din partea unor useri de pe aici... In plus folosesc doar ulei castrol edge 0W40...

La ce ar trebui sa ma astept, ce garnituri mai trebuiesc schimbate, cat ar fi manopera si daca se poate o schema pentru a stii ce piese sa comand?! Cine a mai intalnit aceasta problema, si pentru a nu mai avea probleme de acest gen, care sunt aceste garnituri si oringuri pacatoase care trebuiesc schimbate cu trecerea timpului? Vreau sa stiu, sa ma pregatesc din timp

O sa revin si cu poze pentru a se intelege cat mai clar problema.

Ps: Pe joja nivelul de ulei arata aproape de minim. In curand trebuie sa fac si revizia... Ce ma sfatuiti? Motor N42B18. e46 1.8i

Multumesc.