Jump to content

Sistem de inchidere glira radiator

Recommended Posts

Salutare tuturor!

De cateva luni am achizitionat un BMW 525d E61 si am o nelamurire. Motorul se incalzeste la temperatura normala de functionare foarte greu. Motorul incepe sa se incalzeasca destul de usor dar nu ajunge la temperatura normala de lucru, cred ca ajunge pe la un 70-80 de grade si cam acolo ramane...In cazul in care merg doar in afara, ajunge la temperatura normala de lucru dupa cateva sute de KM in cazul in care merg mai tare cu masina, altfel nu am sanse. In oras ajunge la temperatura normala dupa apoximativ 30 KM. Am inteles ca ar putea fi termostatul de la EGR, am sa il schimb pentru a vedea daca exista vre-o imbunatatire. Dar va deranjez cu alta intrebare, fratele meu are un BMW 525d E60 din 2005 luna 7, eu am un BMW 525d E61 din decembrie 2005. La el am observat ca are un sistem de inchidere/deschidere grila radiator iar incalzirea motorul se face mult mai repede decat la mine, incomparabil mai repede. Acest sistem a fost montat standard pe BMW seria 5 sau este optional? Intreb asta pentru ca eu nu am asa ceva si sunt curios daca masina mea a suportat vre-un accident si nu a mai fost montat sau pur si simplu nu a fost pus pe ea....Daca eu nu am acest sistem, il pot adauga acum sau este bataie de cap prea mare? De accident nu stiu ce sa spun pentru ca bara fata si capota nu au fost vopsite niciodata dar cum exista dezmembrari, asta nu este foarte concludent....

In cocluzie, acest sistem de inchidere/deschidere grila radiator se poate monta fara prea mari batai de cap?

Sanatate!

Edited by morpheusst

Ce am e masina ta ? Eu la 525d E60 2004 am acel sistem insa tot greu se incalzeste , ajunge 90 de grade dar destul de greu cam dupa 15 min de condus la -10 grade . Poate mai confirma si colegi cu 525d -uri existenta sau

absenta sistemului de racire cu clapete . Eu stiam ca a fost standard la 525d 2004 . Bafta.

Hmmm....Masina este din Nov sau Dec 2005(cheia este tip cartela)...La mine in momentul asta nu se pot monta, m-am uitat mai atent si am vazut ca difera partea pe care se prinde sistemul. Nu am urechile in care s-ar putea baga grila aceea....Nu stiu ce sa mai zic, motorul meu este de 120KW, poate asta o fi una din chestii, am power reduction.

Eu am aceeasi masina un 525 din 2004, si am sistemul de inchidere, ceea ce este o chestie buna si utila mai ales iarna.

Am vazut si eu ca nu toate au,dar ar putea sa fie o optine. Unii zic ca masinle fabricate pentru nord, sau in zone cu ierni mai grele au ceva suplimentar pentru incalzire, iar altele fabricate pentru zone mai calde gen Italia, Franta etc nu au montate asa ceva, acum nu sint sigur daca o fi asa.

Cert este ca daca nu se incalzeste inseamna ca ai o problema si anume la termostate, nu ste suficient sa il schimbi doar pe cel superior, trebuie schimbate ambele, si atunci elimeni problema.