Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Dimensiune anvelope

Recommended Posts

Am un E46 cu jante pe 17, 8J. Pe fata am anvelope 205.45.17 iar pe spate 225.45.17.

Ma gândeam să pun 225.45.17 și pe față dar vreau să pun și arcuri sport dar mi-e frică să nu atingă când învârt roata.

Pe spate dacă pun arcuri și am 225 și mai car pe cineva e posibil să atingă ? Sau sa pun 205.45.17 si pe spate ?

Sau las așa cum am și pun doar arcuri sport pe față ?

E 318i și mă gândeam să nu-l chinui, va fi diferență la kmetraj ?

Aștept păreri.

Edited by lexuuuu

205 45 17 is pentru skoda fabia, sau alt cotetz de clasa mini..nu pentru seria 3, pe 8j 225 45 e cea mai mica dimensiune pe care poti sa o pui fara sa arate nasol...poti sa ti pui si 255 ca tot nu o sa atinga, latimea roti e facuta de janta nu de anvelopa...daca iti ating in aripi inseamna ca jantele nu sunt de bmw, au alt ET..ar trebui sa ai 47 pentru 8j
  • Like 1

Doar ca pe 8J nu poti pune anvelopa mai lata de 245 decat daca faci stretch la gume,

Uite aici dimensiunile pt fiecare J in parte.

http://i1006.photobucket.com/albums/af184/butzyovidiu/Dimensiune_Cauciuc_in_Functie_de_J_zps0035b91e.jpg

http://www.tyrestretch.com/

Eu am pe masina mea 225/45R17 8J ET35 fata cu 245/40R17 9J ET35 spate si nu am nici o problema, nu atinge chiar daca incarc masina la maximum, am testat lucrul asta nu vorbesc din carti.

http://i1006.photobucket.com/albums/af184/butzyovidiu/977762_679947542022015_1535155777_o_zpsb1521d39.jpg

Edited by Butzy

asa am pe fata si ma gandeam sa bag si pe spate si distanta sa o micsorez prin arcuri sport, jantele sunt rondell 058.

Atunci bag 225.45.17 si pe fata ?

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

daca ai et 17 la jantele alea rondell nu prea arata bine cu 225 pe fata, sunt prea late, cred ca trebuie sa ramai la 205

eu am 225.45.17 8j et47

Edited by BOASKA

Nu cred ca intelegeti un lucru, inaltimea anvelopei e procent din latime!!...deci daca nu vrei sa ai probleme cu DSC-u, sau sa mergi in fiecare saptamana sa ti indrepti rotile..ar trebui sa respectati anumite reguli, circumferintele rotilor sa fie aprox egale....45% din 225, nu e in nici un caz egal cu 45% din 205!!!!