Jump to content

unde se poate monta un detector split la E39

katana

Recommended Posts

Pe masina veche, care era un Volvo, am avut un batran detector Whistler 3400 , adica varianta de detector split, care m-a servit cu incredere de prin 2000 pana anul trecut, fara prea multe alarme false si cu o raza de detectie multumitoare. post-2719-1173225760_thumb.jpg

Cand am luat BMW-ul, fiind foarte multumit de performantele 3400-ului am luat un 3500, care e cica varianta imbunatatita, cu comunicare wireless intre antena si headunit, plus afisaj pe rosu, ca sa nu mai tragi fire prin firewall-ul masinii.

Inutil sa spun, o mare dezamagire, nici in clipa de fata nu stiu de ce in anumite momente se pierde semnalul intre antena si headunit, pentru ore intregi, dupa care revine la fel de misterios.

I-am intrebat pana si pe cei de la Falcon, care desi sunt importatori de Whistler mi-au spus cu un ranjet ca nici ei nu recomanda modelul, ca pe unele masini merge, iar pe altele nu. Se pare ca pe a mea, NU...

Cert e ca pana la urma am renuntat sa mai caut o explicatie logica, electronica, electrica sau de alta natura, si cu tot display-ul verde plus faptul ca nu are display tridirectional ca 3500-le post-2719-1173225769.jpg, am transplantat batranul 3400 de pe o masina pe cealalta.

Problema a aparut insa la montaj.

Volvo avea insa in spatele grilei de masca un hau cat toate zilele care iti permitea montajul antenei in orice pozitie iti doreai, si antena nu e mica, e o cutie de circa 10/10/4 cm post-2719-1173225978_thumb.jpg, care poate fi montata fie orizontal, fie vertical impreuna cu un deflector metalic care vine in kit.

BMW-ul are un loc la rinichi, in partea stanga (vezi poza) care e insa suficient pentru un telefon mobil de generatie noua, cel mult, asa ca varianta montajului orizontal a cazut instant, urmata la scurt timp de cea a montajului vertical, avand in vedere ca intra dar astupa o gramada din gurile de aerisire din masca, din cele cu usita. Asa incat pana la urma dupa multa gandire l-am montat in bara, la partea de jos, fixat in plasticul barii, in spatele grilelor (bara de E39 post2000 standard) post-2719-1173227486_thumb.jpg Evident nu e la fel de bine ca la nivelul mastii pentru ca emitatorul de radar e in geamul masinii de politie si nu in bara, plus ca e mascat de caroseria masinilor din fata, dar e oricum suficient de fezabil.

Problema pe care o am in momentul de fata este ca schimb bara fata standard cu cea de M-paket, care nu mai are loc in partea de jos ca sa montezi detectorul, acolo fiind mesha metalica. post-2719-1173227580_thumb.jpg

Deci as avea nevoie de niste sugestii despre cam unde as putea sa implantez unitatea exterioara.

A doua problema, inca nerezolvata, e montajul unitatii interioare, care momentan sta in buzunarul unde e portul de OBD al masinii, de unde nici nu se vede, si se si aude foarte prost.

Pe bord deasupra nu are loc, ar arata complet idiot, ar si vedea-o toata lumea ( si la noi in tara o fi legal dar afara in UE nu e), ca sa nu mai spun ca s-ar tarai niste matze pe bord iar eu personal urasc chestia asta.post-2719-1173228444_thumb.jpg

Restul consolei centrale e complet plina, clar n-are unde sa intre, asa incat si la asta sunt in pana de idei. Poate imi dati o idee, cineva care are asa ceva, unde l-a montat...

Eventual daca a vazut cineva cum arata si cam cat e de mare "taximetre mounting part", care din ce am vazut eu in EPC e o adaugire pe bord in care se poate monta un aparat de taxat pentru taxi-uri???

Edited by katana