Jump to content

2 probleme sau mai multe?

Recommended Posts

Salut baieti,

Am fost acum ceva vreme si am facut un test la masina deoarece am o bataie urata dupa 2.000 rtp cand motorul se incalzeste(90 grade)

Am schimbat intinzatorul prin noiembrie,patina a fost ok,lantul a fost ok,distributia s-a pus la punct cu trusa cale.

Dupa cum am spus, testerul mi-a dat doua erori.

- DME 2781 senzorul camshaft intake

post-64167-0-57604300-1393517100_thumb.jpeg

- DME 2738 catalizator converter conversion bank 1

Problemele ar fi:

- zgomotul auzit dupa 2 mii de rotatii suna a vanos sau a lant slabit.(vanosurile sunt inregula le-am masurat valorile pe tester)

- simt o vibratie la pedala de ambreiaj cand o calc sa o scot pe liber.

Intrebarile ar fi:

- senzorul camshaft intake este axa cu came ?

- ce pot face in legatura cu catalizatorul?

- zgomotul metalic poate fi din cauza lantului slabit?sau din vanos? sau din cauza intinzatorului?sau din cauza patinei sau a uleiului?

- vibratia in pedala abreiajului inseamna ce?

Edited by Daniels13

- camshaft = ax came, intake = admisie deci senzorul de pe axa cu came pe admisie (dreapta) (poate fi indusa de problema de mai jos)

- zgomot pe ture asemanator cu cel de la diesel poate fi piesa 4 sau 5 de aici

- eroare de catalizator bank1 poate fi indusa de problema de mai sus

- vibratia in ambreiaj poate insemna rulment presiune/placa presiune/disc ambreiaj

In concluzie as incepe cu verificarea pozitiilor 4 si 5 din diagrama (joc, etc)

Iti multumesc ptr raspuns Zeronoo.

Imi amintesc ca aveam o eroare function camshaft vanos inlet(admisie) la inceput si tocmai de aceea am decis sa le verific valorile. Daca se schimb sau nu..si spre nedumerirea mea,s-au schimbat valorile corespunzator...si asa am "taiat" de pe lista ca problema ar fi vanosul de pe admisie,dar cum spuneai si tu,poate avea un joc sau whatever.

Indicat ar fi sa schimb senzorul si sa verific vanosurile(daca sunt stranse etc)sau lantul(ptr ca atunci cand ii dau cheie la rece doar la RECE,se aude acelasi sunet).

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ai dreptate.

Dupa multe batai de cap cu zgomotul metalic...intr-un final s-a rezolvat...

Initial am schimbat: intinzator distributie,lant distributie,patina,senzor ax cu came oem si vanos admisie,dar problema zgomotului/caraitului nu se rezolvase...dupa multi nervi am decis sa umblu mai adanc si anume la cuzineti...am schimbat cuzinetii biela,simering distributie si bineinteles odata cu acestea ,garnitura de la baia de ulei,am schimbat si uleiul+filtru deoarece am gasit in filtru pilitura de la cuzineti...se tocisere undeva aproape de cupru. Am pus acum ulei motul 8100 x-cess 5w-40 + filtru si masina ruleaza excelent, zgomotul a disparut si puterea a revenit.

Off topic: am schimbat si bieletele antiroliu pe fata(troncaneau din cauza CNADNR-ului :)

Ca sa fiu on topic pana la capat,mai am de rezolvat cu ambreiajul(inca nu se prezinta rau,dar o sa-l rezolv preventiv).

Si cand credeam ca s-a terminat cu problemele,a mai reaparut una si anume relantiul oscilieaza. In sarcina de comporta bine masina,dar cand stau pe loc la semafor oscileaza grav,sunt nevoit ca sa accelerez mai mult cand plec de pe loc (pana 2.000 rtpm) ca sa nu moara motorul. Masina se misca stanga-dreapta si tremura. Am facut o diagnoza si baiatul mi-a zis ca pe cilindrul 3 nu se deschid supapele mult...a dezactivat valvetronicul si mi-a zis ca sa merg asa week-end-ul asta si daca face la fel ,e din alta cauza,daca nu mai face cica e din cauza la supape de pe cilindrul 3. Dar eu obs ca face la fel... Edited by Daniels13