Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Stafuri achizitie E90 318i sau 320i

ravenlord

Recommended Posts

M-am hotarat sa-mi scot la vanzare E46 320d (150CP) in curand si deja ma gandeam sa sondez piata pentru ceva mai nou.

Voi cumpara probabil ceva facut dupa 2010, buget in jur de 14000 +-1000.

Acum intrebarea este 318i cat de puturos e fata de 320i, probabil comparat si cu ce am eu. La fel si cu consumul cum sta? Pe mine m-a cam rasfatat dieselul cu 5-8% in functie de loc si regim :D.

Cealalta intrebare, si mai importanta este: ce probleme majore se intalnesc la cele doua. Nu ma refer la chestii gen suspensie, ambreiaj si alte consumabile ci probleme nebanuite.

Mersi.

De ce nu optezi tot pe un diesel ? un 320d din 2010-2011 eu zic ca ar fi o alegere perfecta din toate punctele de vedere ! :)

Din cauza problemelor de distributie la modelul respectiv. Si nici chestia cu DPF nu ma incanta, cine stie ce lege se mai inventeaza.

eu am un 318i e90 fab 2007 motorul de 130 cp, si din ce mi-a zis propitarul este cipat la 145 cp,este full fara piele :rolleyes: il am de anul asta, ca si consum imi arata un 7,5l 8 l consumul combinat,Pitesti si afara in conditile in care il cam alerg,un consum bun zic eu,defectiuni la ele cu km in jur de 100000 ar fi termoflotul,te cam lasa caseta de directie, ,capete de bara ,telescoape spate ,bascule fata,piesa care tine de relantiu nu stiu cum ii zice,toate defectele astea le am gasit la 6 masini pe care le am vazut inainte sa cumpar ,dintre care 2 cu motorul de 145 cp dupa 2008, la toate motorul incepe sa dea ulei pe toate partile,farurile se aburesc, cutia intra greu in antaia,cica e normal, masina este mai rigida decat e46le pe care l-am avut inainte,dar mai stabila si fuge mai tare,in rest o sa ai impresia ca este o chinezarie la cum este lucrata.bmwul nu mai este ce era :no:

asta este parerea mea in 2 luni de cand am masina

ca si sfat mai bine iti ei un audi a4 motorul de 1,8i modelul dupa 2009,cica are un consum bum, asta daca vrei benzinar,si nu te grabi.bafta

ca si sfat mai bine iti ei un audi a4 motorul de 1,8i modelul dupa 2009,cica are un consum bum, asta daca vrei benzinar,si nu te grabi.bafta

Pai la cate am trait si auzit cu dieselul, m-am cam saturat de ele sincer. Ma mai documentez. Si oricum nu iau nimic pana nu vand pe cea veche.

Iar despre audi nu stiu ce sa zic. Nu prea am fost niciodata incantat de ele. Dar tin in minte varianta.

Edited by ravenlord