Jump to content

consum bmw 525 da tiptronic

adi.o

Recommended Posts

am scris ca imi ia 11,5 in oras?

am gresit, imi ia 8,4l/100km in oras. asta ca sa fiu in ton cu ultimele raspunsuri, sa nu para ca masina mea are probleme.

204854[/snapback]

Pai daca tu dai raspunsuri in functie de ce scriu altii...mai bine te abtii.

Aici discutam lucruri reale nu povesti.

Edited by valllentin

Asta e consumul normal in oras 11-12l/100km la un 525da ,cine spune care mai mic de atat minte ca sa para ca masina lui e mai buna. :whistling:Asta in conditii normale de temperatura si fara talpa. Edited by boris

Asta e consumul normal in oras 11-12l/100km la un 525da ,cine spune care mai mic de atat minte ca sa para ca masina lui e mai buna. :whistling:Asta in conditii normale de temperatura si fara talpa.

205493[/snapback]

De unde stii tu care este consumul "normal"????? :blink:

Referitor la mintit...aveam impresia ca suntem oameni seriosi, nu pietari. Nu vad ce sens are sa minti pe forum, e ca si cum ti-ai fura singur caciula.

Edited by valllentin

Consumul masinii difera in functie de uleiul folosit(asta la mine)Cu uleiul de la AB consumul in oras e cam 9,5.Am pus odata ulei castrol din comert si consumul a sarit la 11%.Dupa o sapt mi-am luat ulei original din nou si consumul a revenit la 9.5.Parerea mea e ca merita chiar daca e putin mai scump. Edited by CAR525tds

Consumul masinii difera in functie de uleiul folosit(asta la mine)Cu uleiul de la AB consumul in oras e cam 9,5.Am pus odata ulei castrol din comert si consumul a sarit la 11%.Dupa o sapt mi-am luat ulei original din nou si consumul a revenit la 9.5.Parerea mea e ca merita chiar daca e putin mai scump.

205922[/snapback]

E posibil sa ai dreptate, eu nu am sesizat totusi aceatsa diferenta, poate si pt ca inainte aveam 0w30.

Acum am ulei original BMW 0w40 Long Life 04.

Edited by valllentin

a mea consuma 9 , nu mint si poate e mai buna mecanic ca a ta :)

205507[/snapback]

vrei sa-ti demonstrez ca nu are cum sa consume 9l,iti bag eu motorina si mergem si facem 50 km in bucuresti sa vedem daca consuma 4,5l.Daca nu consuma atat imi dai tu mie un plin mocca :blink:

Edited by boris

vrei sa-ti demonstrez ca nu are cum sa consume 9l,iti bag eu motorina si mergem si facem 50 km in bucuresti sa vedem daca consuma 4,5l.Daca nu consuma atat imi dai tu mie un plin mocca  :blink:

205936[/snapback]

Probabil Dan se refera la consumul din Constanta.

am scris ca imi ia 11,5 in oras?

am gresit, imi ia 8,4l/100km in oras. asta ca sa fiu in ton cu ultimele raspunsuri, sa nu para ca masina mea are probleme.

204854[/snapback]

A mea nu consuma deloc, chiar plec cu rezervorul gol si pana la pranz e pe jumatate plin.

:blink:

520d 2002 al meu consuma in Bucuresti cam 12,5 la ora de varf, si 11 in rest. Debitmetrul e nou noutz, motorul e verificat si e in parametri. Motorina e buna, pentru Romania adica... Filtru de motorina si de aer inlocuite, ulei hmm, asta o sa trebuiasca sa verific. Oricum depinde foarte clar si de uzura motorului, ca un motor cu 2-3-400k km nu mai consuma clar cat unul nou, incepe in mod logic o uzura a pieselor, iar frecarea aia se traduce si prin consum mai mare. Mai conteaza si cauciucurile... Si nu in ultimul rand definitia fiecaruia despre forja, ca eu fara sa o scartai plec destul de sportiv cu ea de pe loc, asa ca n-o sa consume niciodata cat a lui taica-miu care in momentul cand pleaca nu stii daca a plecat sau sta pe loc.

Parerea mea este ca nu marimea motorului este cea mai reprezentativa chestie pentru consum. Greutatea masinii este mult mai importanta. Ce vreau sa spun este ca in conditii de trafic in oras, un motor mai mic este solicitat mai mult decat unul mare in a deplasa aceeasi masa de masina, de aici rezulta un consum mai mare sau cel putin egal pentru motorul mic. (ordinul de marime este relativ nu apsolut).

Eu am observat asta si la masini VAG, in speta vw si skoda.

e putin relativa chestia cu consumul... parerile sunt diferite, e normal, cum si orasele sunt diferite.... nu puti compara consumul unei masini in bucuresti, cu consumul aceleiasi masini in slatina de ex... mai depinde si de orele de vf.. zicea cineva mai sus, si avea dreptate, nu se poate face consumul pe dist scurte.. una e consumul duminica la pranz, si alta e luni la ora 16-18..

eu am avut pt o sapt un e60 530da, si aveam consum (in TM) de 14-15, cu media de 70 de km efectuati pe zi din care 60% in orele de vf....

masina avea 50.000 km

PS nush ce ulei era in ea... :blink:

e putin relativa chestia cu consumul... parerile sunt diferite, e normal, cum si orasele sunt diferite....  nu puti compara consumul unei masini in bucuresti, cu consumul aceleiasi masini in slatina de ex...  mai depinde si de orele de vf..  zicea cineva mai sus, si avea dreptate, nu se poate face consumul pe dist scurte..  una e consumul duminica la pranz, si alta e luni la ora 16-18.. 

eu am avut pt o sapt un e60 530da, si aveam consum (in TM) de 14-15, cu media de 70 de km efectuati pe zi din care 60% in orele de vf....

masina avea 50.000 km

PS nush ce ulei era in ea...  :blink:

206109[/snapback]

"poti", nu"puti".... :) my mistake...