Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme consum- debitmetru sau sonda lambda?

kevinn14

Recommended Posts

Va salut. Am si eu o mica problema cu un e36 compact din '99 316i motor 1,9 105 cp.

Problema ar fi ca in loc sa imi consume mai putin ca e46-le 320ci consuma mai mult , de ex. cu e46 mers Bucuresti-Buzau (120-130-140) consum: 8,2, cu e36 in aceleasi conditii consum 9,3.

Am masina de 2 ani luata de la un vecin, de mers merge f bine , nu oscileaza relantiul , trage bine etc.

Vorbind cu vecinul meu una alta despre masini , am aflat abia acum cateva zile ca el cand a cumparat masina a trebuit sa ii schimbe debitmetru si a pus unul de seat :)) Mi a zis ca nu a gasit atunci sh pt ea, l a testat pe asta si a mers.

Acum nu stiu ce sa fac , sa fie din cauza asta consumul, sau sonda lambda? Sau amandoua? Pe tester nu da nimic, in bord nu se aprinde nimic, de mers merge normal.

Sa cumpar intai sonda lambda ?

Va salut. Am si eu o mica problema cu un e36 compact din '99 316i motor 1,9 105 cp.

Problema ar fi ca in loc sa imi consume mai putin ca e46-le 320ci consuma mai mult , de ex. cu e46 mers Bucuresti-Buzau (120-130-140) consum: 8,2, cu e36 in aceleasi conditii consum 9,3.

Am masina de 2 ani luata de la un vecin, de mers merge f bine , nu oscileaza relantiul , trage bine etc.

Vorbind cu vecinul meu una alta despre masini , am aflat abia acum cateva zile ca el cand a cumparat masina a trebuit sa ii schimbe debitmetru si a pus unul de seat :)) Mi a zis ca nu a gasit atunci sh pt ea, l a testat pe asta si a mers.

Acum nu stiu ce sa fac , sa fie din cauza asta consumul, sau sonda lambda? Sau amandoua? Pe tester nu da nimic, in bord nu se aprinde nimic, de mers merge normal.

Sa cumpar intai sonda lambda ?

Eu zic ca e un consum normal pentru viteze de 130-140, tine cont totusi ca motorul ala nu e prea potent si il soliciti putin. La 320 banuiesc ca nu e atat de solicitat motorul si de aici si diferenta de consum. Mai conteaza enorm si stilul de condus, daca esti mereu cu pedala la podea, nu te mai uita la consum. Eu am condus de cateva ori 320 si cam tot pe la 8-9 sta consumul la mers linistit, daca ii dai talpa sare de 10.

Un prim pas, schimba benzina, vezi daca apare diferenta la consum. Apoi gandeste-te la piese, insa eu zic ca nu e cazul, decat daca vrei sa schimbi debitmetrul ala cu unul original pt masina ta.

Edited by Ciobanu George
  • Like 1

Da , omu o tinea low cost asa , noroc ca nu prea a mers cu ea. nu e consum normal, consuma si in oras mai mult ca 320 , consuma aproape cat imi consuma 330i-ul ...nu ma deranjeaza asa tare consumul doar ca voiam sa o fac. Acum am fost la alt tester la un prieten si se pare ca totusi da pe tester "reglare sonda lambda"

Doar ca nu specifica exact care din ele ca mi a zis ca sunt 2. O sa caut saptamana asta un tester mai performant , poate de Bmw sa imi zica exact care.

Cred ca iau intai sonda sa vad daca isi revine. Apoi debitmetru. Care debitmetru o fi mai bun Bosch sau HB Elparts ? Am gasit la un mag online