Jump to content

viteza maxima 316 din 99

virgils10

Recommended Posts

BunĂŁ seara...Am și eu un BMW 316 i d in 99 de 77 kW benzina și nu sunt prea mulțumit Cum merge..am fost azi la mecanic si pe tester nu apare enimic.el zice ca valva pcv este in regula....dar daca o acceleara tare dintr-o data se tura mai greu la inceput si pe urma intra in ture ....daca ajungea pe la 4-5000 de ture se auzeau un fel de rateuri .daca accelera usor ,treptat nu se simte nimic ...in finalmecanicul a zis ca sa depus calamina pe supape sau pe patul supapelor daca zic bine,si trebuie sa iau niste aditiv de bagat in benzina pentru curatarea supappelor si a injectoarelor.a zis ca nu este nimic grav dar va trebui sa bag acuma aditivul sa nu se depuna calamina mai multa .sa fie adevarat?masina am cumparat-o de vre-o luna si nu era inscrisa ..este adusa din germania dar dupa cum s-a vazut a stat mult timp masina .ce pareri aveti?debitmetru pare sa fie bun, pe tester nu apare nimic.mașinĂŁ turața ĂŽn gol ajunge la 6 mii de rot, ĂŽn mers aproape de 5 mii rot( 175-180km pe ora) chiar azi am probat.o.mai mult nu a mers.precizez ca ĂŽn bord are pana la 250 km pe ora.est normal sa meargĂŁ muma atâta? sau chiar are ceva?
  • Downvote 8

maxim constructiv la masina asta ar fi 200km/h , cu vantu' in spate si cu toti caii sub capota.

in plus,daca nu ai dimensiunile corecte la cauciucuri atunci s-ar putea sa-ti indice gresit viteza.

http://www.ultimatespecs.com/car-specs/BMW/4961/BMW-E46-3-Series-316i-19.html

ce slab este 0-100 : 12.2s (cand era masina noua)

Edited by Krebs

din moment ce ai detonatii daca o turezi brusc clar ceva nu e in regula, si explicatia aia cu calamina e total sf.

schimba-i bujiile, scoate-i mufa de la debitmetru sau ia un debitmetru de proba, verifica sonde lambda...fisele, bobina........ poate chiar pompa de benzina, injectoarele, apuca-te sa verifici lucruri concrete nu vrajeli cu calamina...

cred ca ar trebui sa urce ceva mai sus de 180 pe ceas dar nu asta e problema ci faptul ca iti merge prost daca o calci brusc.

extrem de slab 0-100 si e f ciudat, 318i cu doar 13 cp in plus are 10.4. viteza maxima 316 200km/h viteza 318 205.

cred ca 316i nfl e46 e cel mai slab bmw din istorie, dupa 1990 incoace. 316i e36 fiind mai usor ar trebui sa se miste ceva mai bine, cel putin la viteze sub 130-140.

Edited by CosminE46

O avea in bord 250km/h, insa la viteza aia ajunge doar un 330i. 316i se plafoneaza la 200km/h ( in cel mai fericit caz ). Motorul de pe 316i e un motor decent, pentru un mers normal, fara mari pretentii de sportivitate. Edited by Alin KIR
  • Like 1

Pe tester nu apare nimic. Chiar nu mĂŁ deranjeazĂŁ ca nu merge mai tare , dar știu ca ar trebui sa meargĂŁ mai tare și la demaraj mi se pare puțin lenta.nici nu o am demult mașina. Trebuie sa le iau prin eliminare ! Dimineața când este rece afarĂŁ și plec , mers normal merge ĂŽntrerupt pana pe ĂŽncĂŁlzește, rest merge normal.

Pai eu nu am pretenția la250 dar rateurile alea nu sunt prea normale .si daca cu un opel din 91 ma duc cu 190 motor de 1.8 benzina ma gandesc ca ar trebui sa fuga si bmw.ul...sau?

Pai eu nu am pretenția la250 dar rateurile alea nu sunt prea normale .si daca cu un opel din 91 ma duc cu 190 motor de 1.8 benzina ma gandesc ca ar trebui sa fuga si bmw.ul...sau?

Pai trebuie sa iei in considerare si greutatea masinilor, dimensiunile anvelopelor, etc. cand vine vorba de top speed.

Am si eu un compact e36 tot din 99, 105cp, ĂŽncĂŁ atinge viteza max declaratĂŁ si chiar nu mi se pare asta cel mai slab Bmw...chiar mi se pare ca trage f bine si am avut diverse motoare pe bmw. Ca putere apropiatĂŁ mai am de ex un astra h din 2005 , motor 1,6 105cp si mi se pare ca trage mult mai slab ca e36-le....

Cred ca ar trebui oricum sa schimbi mecanicul legat de problema ta.

• Downvote 1

si asa si 200 e o viteza f mare pt un motor de 105 cai, un golf4, o astra nu sar de 185-190 la puterea asta. imi e greu sa cred ca alta masina de doar 105 cai are viteza maxima declarata 200.

oricum cum era de asteptat a deviat discutia spre "cat prinde" iar problema omului e cu totul alta. apropo dupa ce ii vei da de cap sa postezi aici si rezolvarea ca ma ia capul cand vad cati deschid topicuri si apoi spun la sfarsit, am rezolvat multumesc. pai zi nene cum ai rezolvat ca sigur sute de oameni o sa gasesca pe google topicul ... :D

Edited by CosminE46
  • Like 1

faza cu calamina este elocventa in privinta profesionalismul mecanicului (nu a stiut ce sa iti spuna si a incercat o prosteala de cacao).daca sunt depuneri pe supapa sau pe scaunul ei aceasta nu inchide bine si automat nu ai compresia ok.a luat compresia motorului ca sa zica faza cu calamina?daca a luat-o si nu este buna a bagat ulei in capul pistoanelor si a verificat-o din nou?

Pe tester nu apare nimic. Chiar nu mĂŁ deranjeazĂŁ ca nu merge mai tare , dar știu ca ar trebui sa meargĂŁ mai tare și la demaraj mi se pare puțin lenta.nici nu o am demult mașina. Trebuie sa le iau prin eliminare ! Dimineața când este rece afarĂŁ și plec , mers normal merge ĂŽntrerupt pana pe ĂŽncĂŁlzește, rest merge normal.

Intreruperea la rece poate fi din bujii si fise. Le poti inlocui destul de simplu chiar tu, fara mecanic - mai ales daca masina a stat mult timp.

Bine zice Razvan, pentru ce atata bataie de cap? Inteleg faptul ca motorul are un mers anormal la accelerare e o problema de dezbatut dar faptul ca un 316i nu "ia" tot bordul nu e chiar o gravitate absoluta in sine.

Incearca un 330 si rezolvi problema.

Edited by ionatan

stai linistit, nu mai testa viteza, unde alergi masina in halul asta, poate pateti doamne fereste ceva, stai calm....nu e nimic daca masina ta nu atinge viteza corecta, nici a mea nu stiu cat poate ajunge maxim, nu am testato niciodata si nici nu o voi face, nu am incredere intr-o masina asa veche, si nu este vb numai de vechime, stai calm . rezolvati problemele tehnice, dar nu mai testa masina in felul asta...
  • Like 2

si eu imi amintesc, ca in primele zile de cand cumparasem masina, am atins viteza de 190km/h....si imediat mi-am dat seama ca facusem o greseala enorma, nici nu cunoasteam masina bine, mi-am dat seama ca facusem o greseala, si nu am mai depasit niciodata viteza de 150km, viteza atinsa, pe A1....

daca avem benveuri, nu inseamna ca putem sa ne jucam cu viteza, suntem tineri fratilor, vad ca pe acest topic, promovam viteza....si nu e deloc bine.

Edited by bmw3er
  • Like 4