Jump to content

Sfat achizitie

Slowman

Recommended Posts

Salutari tuturor!

Nou pe forum ... am citit multe topicuri, inclusiv cel cu sfaturi la cumpararea de masini second-hand, dar am si eu intrebarea mea, sper sa ma ajutati cu niste sugestii.

Dispun de aproximativ 25-26.000 euro din care vreau sa-mi cumpar un BMW. Trebuie sa ma incadrez in suma respectiva cu totul. :blink:

Prima intrebare, esentiala - ce ma sfatuiti sa cumpar si de unde? Nu vreau ceva superrapid sau excentric, consumul nu este o prioritate, o voi folosi mai mult la drumuri lungi in concedii, prin tara si in afara. Daca e posibil, spatioasa (familist).

A doua intrebare, vad pe unele site-uri gen mobile.de oferte cu "VAT reclaimable", ce inseamna asta exact? Ca se poate recupera TVA-ul? Daca da, cum?

Scuze pentru intrebarile de incepator :)

E39 530d sau 525d (depinde cat vrei sa platesti ulterior pe asigurari/impozite). Sau daca vrei benzina 530i sau 525i. Sedan sau touring, in functie de cat de multe bagaje trebuie sa duci cu el.

La bugetul de care dispui poti sa gasesti unul foarte bun.

TVA-ul se putea recupera numai pana la 31 decembrie, acum suntem membrii UE si nu se mai recupereaza TVA-ul. Dar cand iei factura ai grija sa fie pe ea trecut si TVA-ul (sa se vada ca ai platit TVA in Germania) ca sa nu ai probleme la inmatriculare in Romania.

cea mai buna vrianta, la banii astia, parerea mea e ca e un e60 520i benzina.

in primul rand e euro4, motor de 2.2, deci taxa e de max 1500e (prima inmatriculare)

unde mai pui ca are si vreo 170 de cai

e mare, e spatioasa, e un model nou (nu ca e39, care de altfel e un model foarte frumos), iar la banii astia, iti poti lua unul cu multe extrase, si km putini. cel mai bine e sa gasesti o cunostinta care aduce masini, firmele de sh practica un comision mare.

cat despre tva, nu mai este returnabil din moment ce suntem in e.u.. DAR, daca ai firma, si vrei sa o inmatriculezi pe firma, poti merge in germania, sau tara de unde vrei sa importi masina, si daca aceasta are tva deductibil (mwst. ausweisbar), cu o dovada a faptului ca esti platitoare de TVA (cui), se plateste masina fara tva. aici vei inmatricula masina pe firma, dar in momentul in care vei vinde masina, se va plati si tva-ul, in romania (19%).

dezavantajele inmatricularii pe firma, sunt

1. RCA mai mare pt pers juridice

2. impozit mai mare pt pers juridice

bafta

• 2 weeks later...

V-am ascultat sfaturile (multumesc tuturor) si mi-am adus cu manuta mea din Germania un E60 fabricat in noiembrie 2003, 525i in stare impecabila, cu toate optionalele pe el (mai putin HUD). :)

Ce sa zic, sunt superincantat de masina, mare deosebire fata de vechiul meu A4 (care nici el nu era de lepadat). Singura nemultumire (minora oricum) este ca CD-changerul nu citeste mp3-uri. Poate pun si niste poze dupa ce ma odihnesc vreo 2 zile. :blink:

V-am ascultat sfaturile (multumesc tuturor) si mi-am adus cu manuta mea din Germania un E60 fabricat in noiembrie 2003, 525i in stare impecabila, cu toate optionalele pe el (mai putin HUD).  :)

Ce sa zic, sunt superincantat de masina, mare deosebire fata de vechiul meu A4 (care nici el nu era de lepadat). Singura nemultumire (minora oricum) este ca CD-changerul nu citeste mp3-uri. Poate pun si niste poze dupa ce ma odihnesc vreo 2 zile.  :blink:

209445[/snapback]

bravo! cea mai buna alegere... sa ti-o aduci tu! :) asteptam pozele!

sa ai bafta de ea.... :)

Pretul a fost 23700 euro dupa negocieri, a apartinut unei doctorite (stomatolog), foarte bine ingrijita (ma refer la masina) :)

Are un interior frumos, piele bej. Exterior negru ca pana corbului, lucios. :blink: De condus - o adevarata placere. Pacat ca nu prea am unde s-o alerg prin tara. Cateva poze luate la repezeala azi mai jos.

post-4854-1174846234_thumb.jpg

post-4854-1174846272_thumb.jpg

post-4854-1174846324_thumb.jpg

post-4854-1174846346_thumb.jpg