Jump to content

Asigurarea facuta pe nume de incepator ?

Recommended Posts

Treaba cu fiscalul asta nu am intrebat la primarie,nu am stiut ca acolo se intreaba...am fost la agentie sau cum sa ii zic,unde scoti numere rosii si traduci acte asa mi-a zis aia de acolo,deci o sa ma duc si la primarie sa intreb cum sta treaba.

Omule, sfat.. Lasa toti samsarii si ''agentiile'', lucreaza doar cu primaria (pentru fiscal si a plati impozit) ANAF (taxa auto) si POLITIA (numere,talon, inregistrare etc)

Nu e greu,nu ai nevoie de cine stie ce acte,mai bine te documentezi pe net sau ne intrebi pe noi aici ce nu sti decat sa te imbarlige toti ''agentii'' samsari care se invart pe langa D.R.P.C.I.V.

Edited by AdixX

Omule, sfat.. Lasa toti samsarii si ''agentiile'', lucreaza doar cu primaria (pentru fiscal si a plati impozit) ANAF (taxa auto) si POLITIA (numere,talon, inregistrare etc)

Nu e greu,nu ai nevoie de cine stie ce acte,mai bine te documentezi pe net sau ne intrebi pe noi aici ce nu sti decat sa te imbarlige toti ''agentii'' samsari care se invart pe langa D.R.P.C.I.V.

E prima masina,nu stiu prea multe de aia am mers acolo direct.Treaba sta asa.

Am mers la 'agentia' asta sa o intreb daca ultimu set de nr rosii il pot scoate pe mine si intre timp ce nr rosii sunt valabile sa o trec pe tata si in decursul lunii sa o inmatriculez pe el. Ea a zis ca rezolva tot (acte traduse,contractul cu tata) Sper sa nu fac greseala sa scot nr pe mine(proprietar actual) si sa nu o mai pot trece pe tata,ca atunci ma rupe asigurarea..

E prima masina,nu stiu prea multe de aia am mers acolo direct.Treaba sta asa.

Am mers la 'agentia' asta sa o intreb daca ultimu set de nr rosii il pot scoate pe mine si intre timp ce nr rosii sunt valabile sa o trec pe tata si in decursul lunii sa o inmatriculez pe el. Ea a zis ca rezolva tot (acte traduse,contractul cu tata) Sper sa nu fac greseala sa scot nr pe mine(proprietar actual) si sa nu o mai pot trece pe tata,ca atunci ma rupe asigurarea..

scoti acu nr rosii pe numele tau, Apoi tot ce faci faci numele tatalui tau,incepand cu un act de vanzare cumparare intre tine si tatal tau ! si cu acte si tot. Trebuiesc traduse legalizate, etc. Mai exact poate te poate ajuta alt coleg cu exact pasi ala carte pentru masina neinmatriculata RO, eu am facut doar RO,insa nu e nimic de speriat sau greu.

ce fiscal vrei tu daca masina nu a fost inmatriculata in ro

te duci cu numerele si cu talonul la politie si scoti nr rosii, tot ce ai nevoie este sa ai pe talon stampila abgemeldet

+1 !!!!!!!!!!!!! :thumbsup: :thumbsup:

Edited by AdixX

pt ca cel care a cumparato din strainatate trebuie sa plateasca impozit pe perioada in care a fost propietarul masinii.

asa o fi, habarnam insa tind sa nu creed asta... Altcineva sa ne ofere inca o parere ?

nu poti sa platesti taxe la o masina radiata in germania cu numerele taiate si cu acte neperfectate in romania, platesti dupa ce se inmatriculeaza auto, dar nu este bai, face din nou acte de vanzare cumparare intre proprietarul din germania si el fara intermediari si atunci da de la el fiscal

eu zic sa vorbesti cu cei de la inmatriculari mai bine

• Like 1

nu poti sa platesti taxe la o masina radiata in germania cu numerele taiate si cu acte neperfectate in romania, platesti dupa ce se inmatriculeaza auto, dar nu este bai, face din nou acte de vanzare cumparare intre proprietarul din germania si el fara intermediari si atunci da de la el fiscal

eu zic sa vorbesti cu cei de la inmatriculari mai bine

Aceasi pare o am si eu !! Ei iti vor spune exact (politia)

cate masini ai luat de afara pana acum? ...

nici una. Insa am si eu prieteni care au inmatriculat si nu am auzit de asa ceva ! + nu prea mi se pare logic... Cel mai bine se intereseaza la politie la inmatriculari si acolo afla exact si sigur ce trebuie sa faca

Edited by AdixX

Ok deci ramane sa ii intreb pe ei sa vad cum rezolv pana la urma. Inca ceva,programarea la RAR o pot face pe mine sau sa o fac pe tata(ca el va fii proprietarul)

cel mai bine si sigur, Cu autentificarea, cel putin in cazul meu cu masina deja inmatriculata RO, cand am sunat am facut pe numele meu si nu al tatalui (si la mine e pe numele tatalui ). Ar trebuii sa mearga si la tine,sunii si intrebi, insa vezi ca la masina non ro faci si itp-ul odata cu autentificarea.. deci ai grija ca masina sa fie pusa la punct

La RAR poate merge oricine cu masina. Daca te duci tu atunci faci programarea cu datele tale.

+1 :thumbsup:

La RAR poate merge oricine cu masina. Daca te duci tu atunci faci programarea cu datele tale.

Da eu ma duc,programarea o fac pe net,ca am fost azi la ei si abia au scos 2 cuvinte din gura ca i-am intrebat cum e programul de lucru dupa pasti,vaisamar..

cel mai bine si sigur, Cu autentificarea, cel putin in cazul meu cu masina deja inmatriculata RO, cand am sunat am facut pe numele meu si nu al tatalui (si la mine e pe numele tatalui ). Ar trebuii sa mearga si la tine,sunii si intrebi, insa vezi ca la masina non ro faci si itp-ul odata cu autentificarea.. deci ai grija ca masina sa fie pusa la punct

+1 :thumbsup:

Masina e ok,sigurul lucru e chestia cu martorul de la airbag aprins,sper sa nu fie o problema

Incredibil ca postul asta are si +1.

Daca faci doar un contract de vanzare cumparare fictiv si nu inmatriculezi masina pe numele tatalui e foarte probabil ca in caz de accident asigurarea RCA sa fie declarata nula de catre firma de asigurari si ar fi ca si cum ai mers fara asigurare.

Din cate asta tot cresc preturile la asigurari. Toata lumea vrea sa faca tot felul de combinatii. Asigurari pe baza de CNP-uri ale altor persoane, asigurari la cele mai neserioase companii. Toti boschetarii se ocupa cu asigurari. D-aia un accident e motiv de nervi si stres.

Este incredibil și cum vobresc unii în necunostință de cauză.

Tot ce am scris eu este perfect valabil si legal, daca omu a ramas fara asigurare poate face un contract de vanzare cumparare intre el si tatal lui si o asigurare in vederea inamtricularii care este perfect valabila timp de 1 luna, timp in care iși poate definitiva toate actele pe numele tatalui, normal ca nu esti camicaze sa umblii cu o asigurare valabila doar in caz de control nu si in cazul unui acident.

p.s : daca in caz de accident dupa 1 luna de zile de la data emiterii asigurarii masina nu este transcrisa pe numele noului proprietar este sigur ca aceasta va fi declarată nulă, nu doar foarte probabil.

Edited by Nitoi Cristi
  • Like 1
  • Downvote 1

Nu este in necunostinta de cauza deloc.

Toate romanismele astea nu duc la altceva decat la marirea costurilor asigurarilor si la reguli mai stricte.

Toti astia care sunt smecheri la ei in cap si nu vor sa plateasca o asigurare si inmatriculeaza masina pe numele altcuiva de fapt nu sunt smecheri deloc ci doar nu-si permit masina respectiva.

Se fac intr-adevar asigurari cu CNP-urile altora. Asigurari care nu sunt valabile. Asta pe langa faptul ca majoritatea romanilor cand vor o asigurare o aleg pe cea mai ieftina pe ideea ca oricum nu-si repara ei masina pe banii aia.

Din acest motiv e foarte stresant sa ai o masina si e si mai stresant sa faci un accident chiar daca nu este din vina ta.

Poate dobitocul are asigurare la Carpatica, Euroins sau alta firma la fel de serioasa.

Poate ca o are inmatriculata pe un CNP fals. Poate ca nu are ITP. N motive de intarziere si tiganie.

Si e usor de imaginat ce se va intampla peste ceva timp. Probabil se va face ca in afara cand asigurarea este valabila doar daca masina e condusa de cel de pe asigurare. Moment in care nu vei mai putea sa faci asigurare pe numele parintilor. Si cu totii vom plati mai mult.

De cand au crescut asigurarile pentru cei care au sub 30 de ani s-a marit si numarul de fraude de genul asta.

Multi inconstienti circula fara asigurare valabila.

Si da, nu vad nici o problema in a inmatricula masina pe numele parintilor cat timp legea inca permite asta. Insa nici nu vreau sa ma gandesc cati vor spune ca e suficient contractul ala de vanzare-cumparare, ce sa mai piarda timp cu definitivarea actelor.

Edited by Service Premium

asigurarea este valabila si se face pe proprietar indiferent de cine circula cu masina

astea sunt legile in romania si asa se procedeaza, in caz de accident dai copie dupa asigurare si atat

persoanele cu grad de rudenie pot circula cu masina

chiar si asigurarile masinilor de firma sunt facute pe societate nu pe sofer

daca ai contract de vanzare-cumparare si e inregistrata la primarie poti (puteai) circula cu masina, atata timo cat are asigurare valabila si e platita la fisc neperfectarea actelor nu este(era) o conditie majora

daca esti intermediar se face contract intre vanzator si cumparator si contractul tau se anuleaza

asta este tara, asa se fac treburile

acum ca ne uitam in curtea vecinilor din ue o sa descoperim si acolo o jungla care sub aparenta normalitate ascunde probleme mai grave decat la noi

clauze peste caluze, contracte stricte si tot ce se poate pentru a te tine sub control, si abuzuri la care nimeni nu se autosesizeaza.....

acum ce sa zicem si noi, daca nu avem bani din motive subiective gen ''Romania cea mai saraca tara din europa '' este scuzabila o asigurare pe numele parintilor

mi se pare o josnicie sa desconsideri un tanar , care la 22 de ani nu are inca posibilitati financiare prea ridicate, ajutorul parintilor este si asa limitat

• Like 2

Ok revin dupa ore pierdute pe drumuri cu actele astea.

Am fost la primarie,am scos fiscal pe masina dar am platit din urma pentru ca nu am trecuto atunci,am platit 160 de lei...dar am scos fiscal pe tata(nu e bun).

Apoi am mers la politie,acolo mi-au zis ca fiscalul de pe cel care mi-a vandut masina e bun.

Apoi am fost la o ''agentie'' de asta si mi-a zis ca nu e bun :)) deci nu stiu ce sa mai cred... Fiscalul scos de el este in data de 02/08/2013 masina mi-a vanduto in 23/08/2013. Acum am 2 variante. Sa scot o adeverinta de la primarie precum ca din 02/08/2013 am continuat eu sa platesc impozit,sau sa ii cer fosului proprietar(daca il gasesc acasa)fiscal ca a platit el pana in 23..?

Ok revin dupa ore pierdute pe drumuri cu actele astea.

Am fost la primarie,am scos fiscal pe masina dar am platit din urma pentru ca nu am trecuto atunci,am platit 160 de lei...dar am scos fiscal pe tata(nu e bun).

Apoi am mers la politie,acolo mi-au zis ca fiscalul de pe cel care mi-a vandut masina e bun.

Apoi am fost la o ''agentie'' de asta si mi-a zis ca nu e bun :)) deci nu stiu ce sa mai cred... Fiscalul scos de el este in data de 02/08/2013 masina mi-a vanduto in 23/08/2013. Acum am 2 variante. Sa scot o adeverinta de la primarie precum ca din 02/08/2013 am continuat eu sa platesc impozit,sau sa ii cer fosului proprietar(daca il gasesc acasa)fiscal ca a platit el pana in 23..?

Daca tu nu ai bagat masina la primarie nu ai ce fiscal sa scoti. Se foloseste fiscalul vanzatorului. Acu nu stiu cum e cu o masina de afara insa daca cei de la politie tiau zis ce acte iti trebuie alea sunt.