Jump to content

Anvelope pentru jante Lenso BSX 7.5j fata 9.0j spate

soullessbobo

Recommended Posts

Fara sa te superi, nu crezi ca era mai ok sa intrebi inainte sa cumperi ?

Treaba sta in felul urmator, pe un e36 marimea standar pe 16 este 225/50/16 cu janta et46/47. Pe de alta parte et-ul poate cobora acceptabil pana la 34 in cazul unui seria 3.

Acum la situatia ta ar fi posibila urmatoarea combinatie. Jantele par a fi modulare, desfaci jantele si miezul de fata cu et25 il pui pe jantele cu 9J, iar miezul cu et20 il pui pe jantele cu 7.5J

Astfel pe fata poti pune linistit varianta de 215/40/16, iar pe spate merg cu siguranta 225/45/16.

Multumesc pentru raspuns Dan. Pot spune ca sunt 60% lamurit.

Anyhow , jantele nu sunt modulare , deci varianta de modificare a miezului pica.Am verificat pe http://www.tyrestretch.com/9.0_215_40_R16/ si nu vad nici o problema pentru asezarea anvelopei pe janta , totusi daca imi va atinge in vreun fel cred ca voi opta pe varianta unor flanse ajutatoare (alte anvelope nici ca mai cumpar :) )

Eu inca sper ca intregul ansamblu janta+anvelope sa se potriveasca pe al meu bmw 316i.

Edited by soullessbobo

Multumesc pentru raspuns Dan. Pot spune ca sunt 60% lamurit.

Anyhow , jantele nu sunt modulare , deci varianta de modificare a miezului pica.Am verificat pe http://www.tyrestret...9.0_215_40_R16/ si nu vad nici o problema pentru asezarea anvelopei pe janta , totusi daca imi va atinge in vreun fel cred ca voi opta pe varianta unor flanse ajutatoare (alte anvelope nici ca mai cumpar :) )

Eu inca sper ca intregul ansamblu janta+anvelope sa se potriveasca pe al meu bmw 316i.

Cu placere.

Cum banuiam modulare doar aparent :|

Flansele pentru ce vrei sa pui ? flansele se pun in cazul in care vrei sa scoti roata mai inafara(aici nu se aplica) sau jantele au alta prindere decat 5*120.

Cu placere.

Cum banuiam modulare doar aparent :|

Flansele pentru ce vrei sa pui ? flansele se pun in cazul in care vrei sa scoti roata mai inafara(aici nu se aplica) sau jantele au alta prindere decat 5*120.

Te pot suna ? .. dami un numar de tel cumva ! :)

Ca nu mai inteleg nimic

Prea mari,225/45 e recomandat.

ahaaa.........deci nici sa nu ma gandesc! asadar multam tare mult de sfat.......ar trebui sa caut 225/45/17, 225/40/17? cred ca asa e cel mai bine din ce am vazut pe aici pe forum ca s-ar potrivi! o zi buna sa aveti!

Soullessbobo - masina ce suspensie are?Ma gandesc ca e coborata din moment ce pui talon de 40 pe 16, nu?

Nu prea are ce sa iti atinga, jante mici, talon mic, si gume trase pe spate, ti-ar atinge numai daca ai avea masina lipita de asfalt.

O poza cu dansa se poate?

Iulyvip - n-are rost sa pui talon de 40, il micsorezi cu 11mm, dar la drumurile noastre...intelegi tu.Pune 225/45 si nu vei avea probleme cu nimeni.

Soullessbobo - masina ce suspensie are?Ma gandesc ca e coborata din moment ce pui talon de 40 pe 16, nu?

Nu prea are ce sa iti atinga, jante mici, talon mic, si gume trase pe spate, ti-ar atinge numai daca ai avea masina lipita de asfalt.

O poza cu dansa se poate?

Iulyvip - n-are rost sa pui talon de 40, il micsorezi cu 11mm, dar la drumurile noastre...intelegi tu.Pune 225/45 si nu vei avea probleme cu nimeni.

Hello .

Suspensia este originala , fara modificari. Diseara o sa pun gumele pe janta , dupa care le voi monta pe masina sa vedem ce iese.

daca sunt atat de incomode gumele pe 40 de pe spate voi opta pe 225/45/16

tu nu prea intelegi geometria rotilor, nu poti sa pui pe spate 225/45 atata timp cat pe fata ai 215/40......in primul rand din pct de vedere geometric va veni foarte aiurea.

si din pct de vedere estetic se va vedea foarte urat, deoarece diferenta intre 215/40 si 225/45, este ca cele de pe spate vor fi si mai late, si mai inalte....uitate aici, cand vrei sa-ti pui anvelope

http://www.rimsntire...ro.jsp.....vezi ca cele 2 cercuri din mijloc, sa se 'intalneasca'....

in cazul tau, cu 215/40 pe fata......pe spate o sa trebuiasca sa pui 245/35....sau toate 4 la fel

Edited by bmw3er

Hello .

Suspensia este originala , fara modificari. Diseara o sa pun gumele pe janta , dupa care le voi monta pe masina sa vedem ce iese.

daca sunt atat de incomode gumele pe 40 de pe spate voi opta pe 225/45/16

Pai atunci nu prea inteleg ce vrei sa faci si de ce vrei sa pui gume pe 40-45...Daca tie frica ca for atinge pe spate, pentru ca, da, vor sta putin in afara, gume de 225 pe 9 latime si et20, pune 215, dar pastreaza talonul initial de 50.

225/45/17 si atat

Ce et/is au ? J ?

deci pe bune iti spun ca nu am treaba cu ET sau J......poate ma crezi vreun cretin dar nu stiu unde sa ma uit sa vad ET sau J!!!masina asa am cumparat-o cu jantele astea si anvelopele sunt toate 4 MICHELIN dar eu zic ca sunt anormale din cate am vazut eu aici pe forum, cel putin alea de pe spate(215/50/17)!!!alea de pe fata sunt 225/40/17!!! bine ca acesti 2 ani nu am avut treaba cu ele sau cu masina!!! de vazut se vad bine si s-a tinut si masina bine la drum, dar a venit si timpul sa le schimb asa ca pana la urma o sa caut 225/45/17 cum m-ai sfatuit tu!!!

Le gasesti pe spatele jantei.

ET-factorul de echilibru stabileste daca janta sta mai in interior sau in exterior.

J- nu este unitate de masura, asa cum multi o considera, este o simpla litera care defineste profilul jantei, ce te intereseaza este cifra din fata acestui "J", care defineste latimea jantei.

Probabil jantele tale au pe spate un ET mic si stau mai in exterior, deaceea au fost montate 215 pe talon de 50 sa mai castige putin in inaltime.

Cel mai bine uita-te sa stii sigur ce dimensiuni ai, dar cu toate astea tot 225/45 este recomandat pe jante de 17.

Le gasesti pe spatele jantei.

ET-factorul de echilibru stabileste daca janta sta mai in interior sau in exterior.

J- nu este unitate de masura, asa cum multi o considera, este o simpla litera care defineste profilul jantei, ce te intereseaza este cifra din fata acestui "J", care defineste latimea jantei.

Probabil jantele tale au pe spate un ET mic si stau mai in exterior, deaceea au fost montate 215 pe talon de 50 sa mai castige putin in inaltime.

Cel mai bine uita-te sa stii sigur ce dimensiuni ai, dar cu toate astea tot 225/45 este recomandat pe jante de 17.

ok, mercy mult de informatii......pe viitor o sa stiu care si cum si sincer raman si eu la 225/45/17. multumesc tuturor pentru sfaturi si timpul acordat! drumuri bune sa aveti!