Jump to content

Tremurat fin relanti...Motorul imi moare daca desfac capacul de ulei.

Recommended Posts

De ceva timp am un tremurat fin si mai pronuntat, iar uneori imi oscileazĂŁ acul turometrului, dar foarte puĂâşin, aproape nesesizabil. Am zis sa ridic capota sa verific starea motorului... Am observat un tremurat complet al motorului, ca la un diesel. Cand desfac capacul de la ulei se ĂŽneacĂŁ si apoi se opreste complet functionarea motorului.

Este vorba de un BMW 316i motor n42b18. Am fĂŁcut acelaĂâ˘i test si pe un vw golf motor 2.0 TDI, iar cand am deschis capacul de la ulei motorul funcĂâşiona foarte normal...

Sent from my iPhone using Tapatalk

De ceva timp am un tremurat fin si mai pronuntat, iar uneori imi oscileazĂŁ acul turometrului, dar foarte puĂâşin, aproape nesesizabil. Am zis sa ridic capota sa verific starea motorului... Am observat un tremurat complet al motorului, ca la un diesel. Cand desfac capacul de la ulei se ĂŽneacĂŁ si apoi se opreste complet functionarea motorului.

Este vorba de un BMW 316i motor n42b18. Am fĂŁcut acelaĂâ˘i test si pe un vw golf motor 2.0 TDI, iar cand am deschis capacul de la ulei motorul funcĂâşiona foarte normal...

si ce vrei sa rezolvi deschizand busonul de ulei? ma mir ca nu ti-a sarit ulei in fata...In mod normal se creaza un vacum si cu greu poti desface busonul!

Ulei sare, mici stropi arunca.Nu mi s-a pĂŁrut greu sa desfac busonul si asa cum am spus am desfĂŁcut si la vw golf sa vad daca prezintĂŁ acelaĂâ˘i simptom si se pare ca este diferit. L-am desfĂŁcut din pura curiozitate, dar stiu sigur ca nu trebuia sa se opreascĂŁ motorul.

In plus am zis sa ĂŽntreb, poate mai are cineva pe aici probleme asemĂŁnĂŁtoare...

Eu am problema asemanatoare. Eu stiam daca deschizi busonul de la ulei si face vaccum, e de vina valva pcv,treaba e ca nu face vacum , doar tremura si mai tare motorul si da sa moara. Si pe mine ma scoate din minti tremuratul asta la relantii...cateodata tremura schimbatorul cu usa(daca e deschisa) cateodata doar vibreaza. Ar fi n solutiii...trebuie luate babeste prin eliminare...parerea mea. Nu stii exact care ar fi cauza...

Daca valva pcv este acelaĂâ˘i lucru cu separatorul de ulei am schimbat si piesa asta ĂŽmpreuna cu furtunurile cu care a venit la pachet si tot nici o imbunatatire

AceleaĂâ˘i simptome le am si eu, si pana ieri cand desfaceam busonul tremura motorul mai tare si dĂŁdea sa moara si cam atat, acum s-a inrautatit si moare direct.

Câteva sfaturi ar fi benefice...motorul trebuie sa moara sau sa meargã mai neregulat la deschiderea busonului!? Având in vedere ca am fãcut acelasi test si pe un alt autoturism, dar sa zicem ca diferã motorizarea...!?

Daca valva pcv este acelaČ™i lucru cu separatorul de ulei am schimbat si piesa asta împreuna cu furtunurile cu care a venit la pachet si tot nici o imbunatatire

AceleaČ™i simptome le am si eu, si pana ieri cand desfaceam busonul tremura motorul mai tare si dădea sa moara si cam atat, acum s-a inrautatit si moare direct.

Câteva sfaturi ar fi benefice...motorul trebuie sa moara sau sa meargă mai neregulat la deschiderea busonului!? Având in vedere ca am făcut acelasi test si pe un alt autoturism, dar sa zicem ca diferă motorizarea...!?

tresare de cateva ori cand desfaci busonul dar nu este normal sa se opreasca, daca ai facut proba si la un diesel nu exista nici o corelatie intre ele

eu consider foarte benefic testarea motorului fara buson astfel observi imediat defecte de functionare si uzura motor, recomand mai ales la achizitionarea unei masini, daca folosesti tehnica asta in timp te prinzi imediat ce conserva ai in fata numai din cantitatea de gaze din carter aruncate pe la buson

Edited by BOASKA