Jump to content

BMW 320dA E90 - JOY

chitsro

Recommended Posts

Doar geometria de pe spate tine de articulatie.

Geometria de pe fata se regleaza doar din barele de directie (cap de bara & bieleta de directie).

N-are nici o legatura schimbul unui brat fata cu geometria.

Singura chestie de care trebuie tinut cont este ca bucsa de la brat se strange cu roata jos, in pozitia de lucru. Adica nu se strange cu roata suspendata. Daca faci asta distrugi bucsa destul de rapid pentru ca va sta torsionata.

Edited by Service Premium
  • Downvote 2

eu am schimbat doar arcurile originale cu EibachProKit si a fost nevoie de relgaj directie.masina nu mai statea pe sosea de la 90 km/h in sus, si inainte de schimb totul era ok....dupa reglaj, totul a revenit la normal..deci raman la parerea mea. Edited by Alex_wly

Ca sa schimbi arcul, dai amortizorul jos pe fata.. Si problema ti-a aparut nu pentru ca a intervenit la puntea fata (daca nu s-a modificat pozitia de la flansa), ci de la puntea spate...acolo desfaci bascula (pe care sta arcul) si care e unul din bratele din care se regleaza geometria. Nu mai fii rautacios cu minusurile, ca n-are rost :p
  • Like 2

eu am schimbat doar arcurile originale cu EibachProKit si a fost nevoie de relgaj directie.masina nu mai statea pe sosea de la 90 km/h in sus, si inainte de schimb totul era ok....dupa reglaj, totul a revenit la normal..deci raman la parerea mea.

Aia e cu totul altceva.

Ai pus arcuri mai scurte, ceea ce a schimbat geometria.

Dar daca schimbi doar bratele, geometria nu se schimba.

Nu cred ca exista vreo recomandare de genul asta.

http://www.michelin.ro/anvelope/descoperiti-trimiteti/ghid-ingrijire/geometrie

Verificati intotdeauna geometriei cand:

ati lovit un obstacol;

remarcati ca anvelopele prezinta o uzura anormala sau neuniforma;

va confruntati cu probleme de virare sau tinuta de drum:

vehiculul se deplaseaza in lateral;

volanul nu se repozitioneaza usor dupa un viraj sau ramane intors cand conduceti in linie dreapta.

cumparati un set nou de anvelope si doriti sa aiba o durata de viata cat mai lunga posibil.

Inlocuiti un element al suspensiei sau directiei.

Gata ca imi poluati topicul ðŸË Geometria nu a fost facuta cu bratele defecte, cand am cumparat masina nu aveau joc. Oricum am de gand sa-mi cumpar anvelope noi pentru vara(poate si jante) si ma gandeam sa fac si o verificare la geometrie. Am autosoft langa mine dar nush cat de buni sunt pe geometrie, mi-a mai recomandat cineva Vanish auto, lucruri bune am citit si de MHS . Stau foarte prost cu timpul si nu vreau s-o fac de 3 ori.

Voi unde recomandati?

@Service premium-cred ca ai ratat un pm de la mine...

Edited by chitsro
  • Like 2
  • Downvote 1

Am observat si eu ca la piese se poarta adaos comercial de ~30%...

Adaosul e de peste 50% in majoritatea cazurilor, depinde de piese...revanzatori sau atelierele auto au discount de la furnizorii de piese de 30 pana la 42%...la 42% discount, adaosul e mai mare de 50% (depinde de piese..discounturile se fac in mediu pe toate grupele de produse)

pariu?..am 40% discount

OK. Da-mi si mie 5 bucati stanga si 5 drepta la 220 lei/bucata, insa vreau factura si garantie.

Si sa pot verifica coletul la livrare ca sa vad daca sunt piese Lemforder.

Coduri: 30332 01 si 30333 01.

Ce naiba, deja vorbim vorbe. De parca n-au atatia oameni din domeniu 40% reducere.

Si stii foarte bine ca reducerea de 40% e de nivel maxim. Nu ai tu 40% reducere la orice piesa. Exista piese care au preturi minime stabilite.

Nu vei avea niciodata reducere de 40% la amortizoare Sachs sau filtre Mann.

Adaosul e de peste 50% in majoritatea cazurilor, depinde de piese...revanzatori sau atelierele auto au discount de la furnizorii de piese de 30 pana la 42%...la 42% discount, adaosul e mai mare de 50% (depinde de piese..discounturile se fac in mediu pe toate grupele de produse)

Aberezi grav de tot. Cine naiba iti cumpara tie piese daca le vinzi cu 50% discount? Sunt cazuri cand adaosul e de 5-10%.

Cine naiba mai lucreaza in ziua de azi pe pretul recomandat de importator?

• Like 2
  • Downvote 2

42% e maxim...si au o gramada, cel putin in cluj, si am precizat ca discount e mediu si ca nu toate piesele au acelasi discount!

Bratul ala il iau la 192 ron daca vreau cu factura!....vrei sa scot maine o factura cu piesa respectiva sa te convingi?

Si nu mi face mie comenzi, ca nu e firma mea si eu doar am spus cu cat pot sa l iau eu personal..pentru mine, nu ma intereseaza sa fac comisioane, pe prieteni ii mai ajut :thumbsup:

• Like 1
  • Downvote 1

42% e maxim...si au o gramada, cel putin in cluj, si am precizat ca discount e mediu si ca nu toate piesele au acelasi discount!

Bratul ala il iau la 192 ron daca vreau cu factura!....vrei sa scot maine o factura cu piesa respectiva sa te convingi?

Si nu mi face mie comenzi, ca nu e firma mea si eu doar am spus cu cat pot sa l iau eu personal..pentru mine, nu ma intereseaza sa fac comisioane, pe prieteni ii mai ajut :thumbsup:

hai o dai de gard grav

la 14.03 era 220 lei pretul , in mai putin de 6 ore a scazut la 192 lei, pana maine ajunge sa fie cadou

@:Darius: Da-mi prin pm printscreen cu pretul ala.

Altfel nu cred asa ceva. Si eu am contract cu mai multi importatori, dar nimeni nu vinde atat de jos.

Pai lucrezi in domeniu sau nu?

Ceea ce faci tu se numeste dezinformare pana la proba contrarie. Ii faci pe multi sa creada ca altii se imbogatesc pe spinarea lor.

Cele mai mici preturi din piata sunt la Autokarma si epiesa. Aia vand cu adaos de sub 10%.

Ai acces la programul de piese incat sa vezi chiar tu preturile sau vorbim vorbe?

• Like 3
  • Downvote 2