Jump to content

BMW 320dA E90 - JOY

chitsro

Recommended Posts

Tu nu ti-ai facut cand ai schimbat bara? :)) Paza buna trece primejdia rea.

Antigelul tot nu l-am schimbat, urmeaza cu termostatul, tot nu m-am lamurit daca fac flush si-l pun pe acesta sau cumpar g11 albastru/original.

Edited by chitsro

Tu nu ti-ai facut cand ai schimbat bara? :)) Paza buna trece primejdia rea.

Antigelul tot nu l-am schimbat, urmeaza cu termostatul, tot nu m-am lamurit daca fac flush si-l pun pe acesta sau cumpar g11 albastru/original.

Flush si pune altul. Lasa-i pe cei de la Service Premium sa iti comande antigelul. Daca nu primesc ce trebuie pentru motorul tau, ii pot face retur si nu ramai cu banii dati.

Nu. Antigelul diluat duce la o schimbare a punctului de inghet. Cand ai 50% apa distilata si 50% antigel punctul de inghet poate fi de -35 grade, de exemplu.

Daca antigelul e diluat si proportia creste in favoarea apei distilate, acel punct de inghet se va duce spre punctul de inghet al apei.

Ai putea avea probleme doar la iarna daca nu vei schimba antigelul pana atunci.

Edited by Service Premium
  • Like 1

• 3 weeks later...

Masinuta tocmai a implinit 215 000 . Tocmai m-am intors dupa un drum de 600 de km de la mare, s-a comportat foarte bine pe drum. Cu ocazia asta am bagat pentru prima data motorina EVO de la Mol si mi se pare ca motorul merge mai bine, se aude mai ok , parca nu rontaie asa tare. Consumul a fost 5.5. La dus am supravegheat temperatura lichidului de racire si nu a depasit 75-80 de grade, deci motorul nu merge chiar in parametri . Urmeaza sa schimb termostatele (cel egr si cel de apa_), lichidul de racire, filtrul epurator si poate o curatare EGR. Dupa aceste operatiuni sper sa nu mai gasesc alte piese de schimbat si sa ma pot bucura de ea.

ps: la dus cam datea cu fum la accelerare in sarcina, la intors nu a mai dat, probabil ca de la mersul preponderent in oras.

Edited by chitsro

Masinuta tocmai a implinit 215 000 . Tocmai m-am intors dupa un drum de 600 de km de la mare, s-a comportat foarte bine pe drum. Cu ocazia asta am bagat pentru prima data motorina EVO de la Mol si mi se pare ca motorul merge mai bine, se aude mai ok , parca nu rontaie asa tare. Consumul a fost 5.5. La dus am supravegheat temperatura lichidului de racire si nu a depasit 75-80 de grade, deci motorul nu merge chiar in parametri . Urmeaza sa schimb termostatele (cel egr si cel de apa_), lichidul de racire, filtrul epurator si poate o curatare EGR. Dupa aceste operatiuni sper sa nu mai gasesc alte piese de schimbat si sa ma pot bucura de ea.

ps: la dus cam datea cu fum la accelerare in sarcina, la intors nu a mai dat, probabil ca de la mersul preponderent in oras.

deaici ai si consum putin cam mare..cand o sa ti ajunga la 92+ temperatura la apa, o sa scada si consumul :thumbsup:

acum am vazut ca e automata, probabil e normal

Edited by darius_x

Sincer, este diferenta de la cer la pamant, chiar am mers in dreapta unui megane zilele trecute si mi se parea foarte ciudata pozitia pe scaun, ma intrebam cum de am mers atatia ani cu el. La drum lung cred ca este mult confortabila din cauza cutiei + simt ca pot face o depasire in siguranta, ma bucur ca nu am suspensia sport pentru ca era prea mult pentru mine.
  • Like 1

Nu stiu ce sa zic, pe idrive imi arata 180 k km si mai jos sunt valorile de la verificare, eu zic ca o sa mai duca..

RPM IDLE:0.0 Bar (max 35) / RPM 2000: 15.9 bar (max 75) / Cutoff speed: 56.9 Bar (max 200 )

Turbina ar trebui sa fie in stare buna, doar e schimbata la 140 k km, cred ca am acasa niste valori.

Edited by chitsro

• 3 weeks later...

Tocmai m-am intors dintr-un sejur de o saptamana si 900 de km prin tara:Bucuresti- Curtea de Arges- Transgarasan- Sibiu-Paltinis-Sighisoara-Brasov-Poiana Brasov-Bucuresti,

Masinuta s-a comportat exemplar,m-am bucurat foarte mult de ea pe serpentine si de modul sport al cutiei, dar si consumul a fost ceva mai mare . Consumul a fost 7.1 km/100 dar asta pentru ca am mers cam 150 de km prin oras in Sibiu si Brasov + la intoarcere am prins super aglomeratie pe DN1, voiam initial s-o iau pe Dn1A o(Cheia) dar a plouat destul de rau si am renuntat.

Am avut ceva emotii ca nu aveam roata de rezerva si anvelopele nu erau RFT, am avut doar un spray la mine pentru pana, pe viitor o sa cumpar si o roata de rezerva pentru ca nu ma impac cu RFT-urile, pe Transfagarasan am supravegheat si temperatura lichidului de racire si nu a trecut de 98 de grade.( citisem pe aici ca poate sa fiarba).

Atasez si cateva poze + traseul initial. Am fost foarte incantat de ce am vazut si cred ca anul viitor voi mai face un traseu si mai lung, poate ajung prin Maramures.

http://s27.postimg.org/pjp76qpz3/IMG_20140811_00099.jpg http://s27.postimg.org/wo70frx8f/IMG_20140811_00100.jpg

http://s27.postimg.org/b31xs60hr/IMG_20140811_00101.jpg http://s27.postimg.org/70awt36db/IMG_20140811_00102.jpg

http://s27.postimg.org/kfxxijev3/IMG_20140815_00129.jpg http://s27.postimg.org/fsrvgrri7/IMG_20140815_00130.jpg

post-33752-0-93505100-1408344780_thumb.png

Edited by chitsro
  • Like 1

Multam Keth, sunt din orasul GR dar stau in Bucuresti de ceva timp, vin la 2-3 saptamani in weekend.

PS: am vazut ca esti in cautarea unui e90/e60, daca vrei ne putem intalni cand mai vin in GR sa schimbam impresii.

Edited by chitsro

Trebuie sa ai rabdazre, la mine a durat 2 luni pana cand am vandut fosta masina( un renault megane cumparat de nou) si inca 2 luni pana am gasit-o pe aceasta. La cele 4 luni adaug si 3 ani in care am citit pe forum + am condus mai multe bmw-uri. Cel mai urat a fost in urma cu o luna sa cumpar masina, am fost la Xdrive si am mers cu 328 i, 435i , x5m, 740 d, credeam ca nu o sa mai gasesc o masina in firea ei...Deci fiecare masina are cumparatorul ei...

Actualizarea la navi ai facut-o tu sau asa ai luat-o? De stabilitatea masinii ce parere ai? Eu am luat e90-ul (320d 163 cp 2007) cam in aceeasi perioada cu tine si mi se pare cam rigida, topaie cam tare la denivelari si este foarte sensibila la manevra de depasire cu viteza mai mare. Eu vin dupa 4 ani cu un c200 cdi 2001 berlina care imi dadea o impresie de siguranta mai mare fata de e90.

Eu ma refeream la cd-ul de navi, hartile sunt din 2014, updated la soft nu am facut , nici nu stiu ce varianta am. Legat de stabilitate, mi se pare foarte stabila, nu am probleme la denivelari sau denivelari. Inainte am avut un Renault Megane 1.5 dci cu pachet drumuri grele si o garda destul de mare, in comparatie cu bmw-ul era o barca :)

Acum am jante pe 16 si latime 205 la anvelope, cand am testat initial masina avea jante pe 17 si anvelope 225 si era si mai stabila. Tu ce roti ai? eventual poti face un teste de amortizoare, sa nu ai ceva probleme.

Test de amortizoare si jocuri am facut la achizitie si a fost super ok, nu sunt probleme tehnice. Rotile mele sunt style 154 pe 16, am sa imi cumpar si style 161 pe 17 sa vad cum se comporta. Daca nici asa nu am sa fiu multumit voi schimba si arcurile cu unele eibach pro kit.

Am inteles, probleme mai pot fi din gemotrie sau anvelope. Si eu intentionez sa trec la jante pe 17 ,style 188 + anvelope goodyear asymetric 2. Sper sa se cunoasca diferenta.

Multi km fara probleme.

ps: mai sus voiam sa spun ca nu am probleme la depasiri sau denivelari :)