Jump to content

Roti E39/E60 pe E90

Ionuț_Cosmin

Recommended Posts

Buna dimineata,

Ma tenteaza foarte tare sa dau banii pe aceste roti de E39 http://mercador.ro/oferta/vand-jante-pe-17-bmw-originale-anvelope-vara-235-45-zr-17-w-ID1EPgl.html#bbb57ec1ae (ET-ul este 20 cu 7J) dar nu sunt sigur ca se vor potrivi pe E90-ul meu. Imi este teama ca vor atinge pe fata in curbe. Ce parere aveti? Am vazut o groaza de E46 si E90-uri prin Buc. cu jante de BMW neconforme modelului respectiv (de exemplu E46 cu jante de E60). Oare sa fie mare 235/45 ZR17 penrtu E90 care cere pe 17 225/45/R-ZR17? Astept parerile voastre.

P.S. http://mercador.ro/oferta/jante-bmw-17-style-138-ID1EdUn.html#bbb57ec1ae (ET 20 cu 7,5J), la fel de tare ma tenteaza modelul asta.

Edited by Ionuț_Cosmin

Poti sa le pui fara probleme. Eventual sa schimbi anvelopele cu unele omologate pt masina ta.

Deci sa inteleg ca merg si una si cealalta? Deocamdata as vrea sa merg cu anvelopele cu care vin, cat se poate, dupa care cumparam 225/45 R-ZR17. Imi plac foarte tare ambele modele dar imi e frica sa nu cumva sa atinga pe fata.Mersi frumos de raspuns! Ma gandesc serios sa sun dupa una din perechi!

Sper sa nu devin sacaitor dar vin cu o intrebare personala:tu pe care le-ai alege din cele 2 perechi?

Jantele de e39 din primul link se potrivesc pe e90 doar cu inele de centrare si cu o anvelopa adecvata pt ET20, posibil sa iti merga fara probleme si cu marimea standard de e90 adica225/45/17.

Jantele de e60 din al doilea link se potrivesc pe e90 fara inele de centrare, dar cu o anvelopa adecvata pt ET20, posibil sa iti merga fara probleme si cu marimea standard de e90 adica225/45/17.

La e90 ETul standard poate cobora in mod normal pana la 34 sau chiar 31, depinde si de marimea jantei.

Eu am mai vazut E90 cu jante ca alea din al doilea link.

Modelul din al doilea link exista si in varianta cu ET43 fabricat special pt e60 xDrive, care este perfect compatibil cu orice seria 3.

• Downvote 1

Jantele de e39 din primul link se potrivesc pe e90 doar cu inele de centrare si cu o anvelopa adecvata pt ET20, posibil sa iti merga fara probleme si cu marimea standard de e90 adica225/45/17.

Jantele de e60 din al doilea link se potrivesc pe e90 fara inele de centrare, dar cu o anvelopa adecvata pt ET20, posibil sa iti merga fara probleme si cu marimea standard de e90 adica225/45/17.

La e90 ETul standard poate cobora in mod normal pana la 34 sau chiar 31, depinde si de marimea jantei.

Modelul din al doilea link exista si in varianta cu ET43 fabricat special pt e60 xDrive, care este perfect compatibil cu orice seria 3.

Multumes frumos baieti de sfaturi!

Pentru ambele modele ai nevoie de flanse,o sa stea roĂâşile intrate prea mult sub aripĂŁ.Am primul model de jante impecabile la 250 euro farĂŁ cauciucuri.

Din contra, nu ai nevoie de flanse. Cu ET 20 jantele vor arata ca si cum ai avea deja flanse.

Si intr-adevar daca pui jantele de E39 ai nevoie de inele de centrare de la 72,6 la 74,1.

Jantele din al doilea link s-au facut si pt x-drive cu ET 43 (sunt mai rare ce-i drept) care se vor aseza pe masina tot cam ca si cele de de seria 3.

...Și pana la urmă jantele comandate sunt acestea (8j x 17 ET 20)...mi-au plăcut foarte tare. Am comandat azi pentru ele și 4 anvelope noi Dunlop 225/45 ZR17 și abia aștept sa vină sa le montez pentru ca mi se par superbe...Mulțumesc tuturor pentru sfaturi și recomandări pentru că m-au ajutat!Se poate închide topicul.

post-58361-0-11139200-1396812769_thumb.jpg

post-58361-0-03232200-1396812967_thumb.jpg

post-58361-0-79282400-1396812976_thumb.jpg

post-58361-0-19586600-1396812984_thumb.jpg

post-58361-0-92997500-1396812990_thumb.jpg

Edited by Ionuț_Cosmin

Daca nu e cu suparare, cat au costat?

Jantele au costat 250 de euro...

Nu sunt OEM intr-adevar dar asta e ultimul lucru care m-a interesat din moment ce am reusit sa ma incadrez in bugetul propus (jante+anvelope noi 2100 lei). Mai mult decat atat, m-a incantat faptul ca sunt Made in Germany nu Italy Âşi inca un mare plus a fost faptul ca le-am vazut montate pe masina si stiu sigur in cazul asta ca vin bine si nu voi avea probleme de potrivire chiar si cu ET 20.

Masina din pozele puse de tine, are suspensie sport, si a ta are? ca altfel nu o sa arate tot asa... Puteai pune alt model, dar daca tie iti place, asta conteaza... sa pui o poza dupa ce le montezi, sa vedem cum arata :thumbsup:

Nu stiu de unde ti se pare tie ca ar fi replici de Style 95, pentru ca style 95 difera prin numarul de spite in primul rand: style 95 are 10 spite, acestea au doar 7...

My bad, arata ca unele BMW, dar mai mari si style 95 mi-a venit in cap atunci, fara sa verific exact. Ideea era , oricum, ca nu sunt OEM. Cu 300 de euro gaseai fara probleme jante OEM bune, fara cauciucuri. Chiar si dedicate E90. Oricum, in final, important e ca esti tu multumit. Sa le plimbi cu placere si fara probleme!

Masina din pozele puse de tine, are suspensie sport, si a ta are? ca altfel nu o sa arate tot asa... Puteai pune alt model, dar daca tie iti place, asta conteaza... sa pui o poza dupa ce le montezi, sa vedem cum arata :thumbsup:

Da masina are suspensie sport...

My bad, arata ca unele BMW, dar mai mari si style 95 mi-a venit in cap atunci, fara sa verific exact. Ideea era , oricum, ca nu sunt OEM. Cu 300 de euro gaseai fara probleme jante OEM bune, fara cauciucuri. Chiar si dedicate E90. Oricum, in final, important e ca esti tu multumit. Sa le plimbi cu placere si fara probleme!

Mersi, mersi frumos de urari!

Jantele au ajuns si vreau sa spun ca arata exact asa cum mi le-a descris vanzatorul, adica intr-o stare exceptionala (chiar si capacelele BMW zici ca sunt noi)...sincer. Jantele sunt marca DEZENT (stanta pe fiecare janta), deci nu sunt replici la ceva OEM si sunt, asa cum spuneam mai acum cateva zile, made in Germany...Mi-au venit si anvelopele azi si abia astept zilele astea sa merg sa le pun...Numai bine tuturor!

Salutare,

Azi am reusit sa fac ceva poze cu noile jante...Vin bestial pe masina, dar, am un mare dar: cred ca cele de pe fata sunt un picut cam oua(asta mi-a spus si nea de la vulcanizare)...Pe la 70km/h simt un tremurat in volan mai ales cand virez dreapta, ceea ce ma face sa cred ca pe dreapta avem ceva probleme cu cercul care nu prea e cerc ci e oval la interior, acolo unde jante e subtire...Si...da bineinteles ca au fost echilibrate iar cel de la vulcanizare mi-a spus ca au intrat perfect pe conul rotii deci nu e nevoie de inele de centrare...Ma gandesc sa merg dupa sarbatori cu ele la indreptat, cel putin cu cele de pe fata.In rest masina nu tremura la franare, nu trage stanga dreapta la franare sau in mers, dar se intampla sa simt cum tremura un pic mai tare volanul pe la 65-70 la ora ...

Pozele sunt acestea...Mie imi pare ca vin bestial jantele si in afara de retusul asta care trebuie remediat(un pic de indreptare) eu cred ca fac toti banii...

http://s11.postimg.org/vgw79qjy7/P1040612.jpg

http://s11.postimg.org/3vc9reb27/P1040613.jpg

http://s7.postimg.org/hfbj9netj/P1040614.jpg

http://s11.postimg.org/fqkrqywe7/P1040615.jpg

• Like 1