Jump to content

Problema semnalizator spate mini

Recommended Posts

Buna ziua, sunt noua pe acest site, am tot citit, cautat sa gasesc un raspuns problemei cu care ma confrunt!

Detin un mini cooper din 2002, l-am avut in service pentru tinichigerie,fiind vopsit tot in totalitate,a fost demontat in totalitate (faruri, storpuri , bandouri ornamente etc).De ieri de cand l-am luat am sesizat o problema la semnalizarea de pe spate dreapta! Opresc masina, o inchid, si semnalizatorul pe spate dreapta ramane aprins! am stat, am urmarit si ba se stinge ba se aprinde, fara ca masina sa fie deschisa macar! Inca o sesizare ar fi ca nu-mi mai merge inchiderea/deschiderea centralizata! Ma gandesc ca poate e in legatura cu avariile.

Sunt din giurgium, cunosc aici o sg persoana dedicata partii electronice ale masinilor, dar nu prea cunoaste in domeniul mini-ului! Mi-a spus k e posibil , problema care o am cu inchiderea centralizata sa fie din lipsa de-sincronizarii a cheii. Nu pot sa ii dau de cap, mi-e teama s nu fie un scurt undeva! Imi e teama sa mai merg cu ea pt k nu stiu ce are! Va rog incercati sa ma ajutati cu cateva raspunsuri! Poate nu am detaliat foarte bine,sper ca m-am facut inteleasa! pls help

Partea de inchidere centralizata poate avea mai multe cauze: desincronizarea cheii, acumulatorul cheii terminat, modulul EWS defect, un scurtcircuit in zona de alimentare a modulului, etc...

Partea cu semnalizarea aprinsa dupa incuierea masinii poate avea legatura cu blocul de lumini, cu traseul firelor (poate vreun fir de alimentare face masa aleatoriu cu caroseria) sau chiar lampa in sine (vreun contact topit)... trebuie investigate atent, pas-cu-pas de un electrician bun (nu neaparat care stie Mini)

Multumesc pentru raspuns.

La partea cu cheia bateria a fost prima care am incercat sa o schimb, deci asta nu este. Cu sincronizarea deasemenea am incercat o metoda care era expusa pe internet de sincronizare cheie mini, dar nu a functionat( ori metoda nu a fost ok, ori nu asta este problema).

Azi ma voi duce la acest electrician sa vedem ce spune, ieri nu s arata foarte sigur pe el cand i-am cerut ajutor, raspunsul lui a fost:" mini e complicat, dar sa vedem maine c putem face". Pe timpuol noptii am scos mufa de la lampa spate dreapta ca sa nu mai stea acel semnalizator aprins.

Cat de grava este problema? Exista pericolul de scurt?

Se pare ca problema ar fi din modulul confort al masinii, mai precis BC1. Ieri un electrician mi-a dat jos acest modul , l-a curatat bine cu un spray de contacte si dupa ce s-a evaporat l-a montat din nou pe masina! Moment in care absolut tot a luat-o razna! Farurile se aprindeau se stingeau, geamurile coborau se inchideau etc! In acel moment l-a scos iar! L-am luat acasa peste noapte in ideea sa il tin la caldura ca poate nu s-a uscat bine! L-a montat in aceasta dupa-amiaza, si am ajuns in punctul de ieri pana sa ma duc la el! ( adica semnalizatorul pe spate imi ramanea aprins). L-au scos iar pentru a urmarii firul in ce mufa din cele 4 ale modulului intra sa vada dak esteun scurt la mufa sau fir! Nu a mai facut nimic altceva decat sa masoare curentul, apoi a incercat sa il monteze, si i-ar a luat-o razna aprinzandu-se absolut tot, si alarma sa urle! acum intrebarea mea este...exista un interval de timp sa montez acest modul de cand l-am demontat? cum pot dezactiva macar sistemul antifurt (DWA), deoarece cei din jur sunt terorizati in momentul acestor incercari. Am gasit acest modul in dezmembrari, dar eu nu stiu daca asta este problema, daca este de la el , sau exista niste pasi de urmat pt re-conectarea acestuia la masina!? Sunt din Giurgiu, am contactat toti electricienii din oras si persoane care mai lucreaza in domeniu , nimeni nu are idee de sistemul la MINI. La Bucuresti mi-e teama sa plec la drum fara lumini daca nu montez acest BC1 pe masina, si daca il montez si o ia razna? Va rog ajutati-ma cu informatii daca stiti, daca exista anumiti pasi pentru conectarea acestui modul, sau trebuie ceva initializat pe masina!?