Jump to content

Jante Pininfarina by BBS-pareri

The Answer

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Imi fac si eu debutul pe acest forum cu o problema legata de jante: a mai vazut careva jantele acestea din imagini?

Scrie pe ele Pininfarina by BBS. Sunt 215/45/17 Ce parere aveti de ele?

Sunt usor de stricat jantele de 17 pe drumurile noastre, adica e prea riscant sa pun asa ceva? In cazul in care ma hotarasc sa le iau, de unde as mai putea face rost daca stric vreuna?

Mi le da cineva, cu tot cu cauciucuri Dunlop la 450 EUR toata afacerea. Sunt aduse din Germania si nu-s zgariate deloc, insa 2 din 4 cauciucuri au profilul cam uzat. Ce ar putea merge in locul lor daca m-as hotari sa le schimb pe toate. Am cautat pe net si am vazut ca un cauciuc Dunlop ptr ele este cel putin 700 RON.

Merita sa fac achizitia asta? :blink: :) :)

post-4911-1173640455_thumb.jpg

post-4911-1173640474_thumb.jpg

post-4911-1173640492_thumb.jpg

post-4911-1173640503_thumb.jpg

da, sh sunt

dar ma gandeam cum or arata pe masina, daca as putea sa iau altceva mai bun in banii astia, cat de mari sunt riscurile cu 17 pe drumurile noastre, daca-s anvelopele bune si de unde as putea sa iau mai ieftine, daca mi se strica una, de unde pot sa mai cumpar sau arunc tot setul, daca 215 nu strica caseta de directie la un 3-ar, daca apar probleme cu politia ptr ca am in talon 16 cu 205 si 15 cu 195 ca limite, etc

ma puteti ajuta cu raspunsuri la framantarile mele?

va trebuii sa le omologhezi...sau umblii la risc..da nu prea te opreste politia pt asa ceva..

de stricat...daca umblii incet prin gropi si la linile de tramvai nu o sa ai asa multe probleme cu ele...

da sincer nu-i asa grozav modelu...mai bine mai cauta.... :blink:

Costa destul daca vrei sa schimbi cauciucurile si o sa se ridice pretul considerabil. Cel mai bine iti iei direct din Germania jante+cauciucuri noi - poti sa apelezi la cinevacare face astfel de lucruri sau sa le comanzi online (aici o sa te coste transportul mai mult desi sunt sanse sa iesi mai ieftin asa).

Politia in general nu te opreste daca ai jante cu o marime mai mari (16 --> 17) atata timp cat dimensiunea exterioara se pastreaza la janta de 17 raportat la cea de 16 (nu ca ar calcula dimensiunea ci pur si simplu nu bate la ochi). Poti sa folosesti un tyre-calculator sa vezi care sunt diferentele:

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Mare atentie si la distanta dintre prezoane si la ET.