Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sfaturi achizitie E60

Sylvyu89

Recommended Posts

Bunaziua,

sunt nou pe acest forum,dar sunt sigur ca aici o sa ma sfatuiti lace trebuie sa ma uit cand achizitionez masina care imi place la nebunie, BMW 525d e60.

Momentan sunt detinatorul unui passatdin 2001 1.9 tdi 4 motion resoftat de care sunt foarte mandru si foarte multumit, dar din cauza ca e cuplat tot timpul 4x4 consumul e cam mare, si nu se mai merita in tara asta sa ai o masina care cam consuma.... eu fac cam 2000-3000 Km pe luna...

Verau sa ma documentez care sunt poblemele si la ce trebuie sa fiu atent cand cumpar un BMW. Eu m-am indragostit de seria 5 E60, imi place la nebunie acest model si vreau sa stiu tot ce se poate despre el. M-ar interesa modelul cu motor de 2.0d - 2.5d dar nu-s decis daca sa-l iau automat sau manual... nu stiu care ar fi diferentele la intretinere, consum si restul...

Daca sunteti detinatorul acestei masini va rog sa-mi spuneti ce consum aveti (real),ce probleme ati intampinat la masina si ce se schimba periodic la masina in afara de filtre si ulei(eventual cat costa setul de filtre+ulei).

Multumesc!

Daca vrei una mai economica, poti incerca un 318d E90 acum depinde de buget, dar ar fi de evitat cele cu N47 din cauza problemelor la distributie. Eu am un 318d din 2010, in oras consuma in jur de 7 iar in afara 5-6% la un mers decent, nici batraneste dar nici cat poate masina.

E60 525D in oras(iasi) consuma 12%,deci nu e chiar o masina economica.

13-14% in oras, bineinteles nu un mers comod, eram o fire mai agresiva. De preferat ar fi sa te uiti ca s-a discutat de n ori despre controversatul E60, sunt multe topice legate. Nu strica sa mai cauti inainte sa postezi ceva cand iei o decizie sa faci o trecere de la o marca la alta.

• Like 1

mai mult consuma 4x4 permanent... de ex la drum intins sub 7.5/100km nu scade

Ai probleme ceva , eu am avut A4 1.9 tdi Quattro manuala si apropo ala era permanent 4x4 , 4motion nu e. A4 lua cam 5.5-6.2 exterior si 9-10 oras. Acum am E60 525d automat si ia cam 6.5-7.2 exterior( am mers si mai incet si am scos 5.5-5.8 ) , in oras 12-13 , cu minime de 10-11 si maxime de 14-15. Oricum saltul de la passat la seria 5 e enorm...

Edited by bitz

este resoftat masina... nu are probleme, motorul e pus la punct vara trecuta am facut motorul (garnitura _chiulasa_, semeringuri, ghidaje supape evacuare, _chiulasa_ planata si rectificata, turbo curatat si verificat, distributie schimbata, plus alte chestii).

Vreau sa trec la E60 ca altfel e confortul in el... si vreau sa mi iau o masina pe care sa o tin ceva vreme, ca nu-s genu sa schimbmasinile ca pe chiloti... is genu depersoanacare tine la masina si o intretine mereu, si cea mai mica problema o rezolv ca masina sa fie ok tehnic dar si estetic.

La bmw cred ca e60 e cel mai frumos model care imi place la nebunie... alte modele nu-s asa pasionat, prefer alte marci...

Incep sa ma documentez prin alte topicuri dar vreau sa stiu la ce sa ma uit la un e60 cand il iau ca sa nu aiba probleme tehnice, sa stiu cum sa-l verific.

tu vrei sa treci de la Passat 1.9TDi la E60 525d, doar pentru ca ti se pare tie ca iti consuma prea mult? :), ti-ai facut niste calcule sa vezi cat vei da in plus doar la impozit? apoi orice e mai scump la E60 fata de Passat, si nu, nu vei avea un consum mai mic. Motorul ala de 1.9TDi e un compromis ideal dupa parerea mea, foarte putine probleme, cuplu super bun mai ales ca tu probabil ai varianta de 131cp, si fiabil. Da, normal ca E60-ul e mai bun overall, dar toate astea vin cu un cost. Foloseste functia "search" cu incredere :thumbsup: Edited by mik15

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.