Jump to content

etrier blocat

virgils10

Recommended Posts

salutare....am si eu un bmw 316,din 99 motor de 1,9 benzina 77 kw si acum 2 saptamani mi s-a blocat etrierul de pe fata partea stanga....l-am dat jos(geanta ardea groaznic)am dat placutele jos am apasat pedala de frana sa scot cilindrul afara dar nu am reusit .cat a iesit afara avea cateva punctulete de rugina ,l-am curatat si l-am pus la loc .am vrut sa ma uit si la garnitura dar nu a iesit pisonul tot.a mers 2 saptamanai iar acuma blocat iara.are rost sa ma chinui sa scot cilindrul(pistonul) afara sa schimb garnitura si cilindrul sau va trebui sa schimb tot etrirrul.stie cineva sa-mi zica cum se scoate pistonul tot afara ca mie nu imi iasa ,am apasat pedalla de frana am tras de el l-am sucit ,dar nimic :(.trebuie sa schimb si pistonul sau numa garniturile .?garnitura ce protejaza pistonul de mizerie este buna cealalta nu stiu...Va multumesc!!!

salutare....am si eu un bmw 316,din 99 motor de 1,9 benzina 77 kw si acum 2 saptamani mi s-a blocat etrierul de pe fata partea stanga....l-am dat jos(geanta ardea groaznic)am dat placutele jos am apasat pedala de frana sa scot cilindrul afara dar nu am reusit .cat a iesit afara avea cateva punctulete de rugina ,l-am curatat si l-am pus la loc .am vrut sa ma uit si la garnitura dar nu a iesit pisonul tot.a mers 2 saptamanai iar acuma blocat iara.are rost sa ma chinui sa scot cilindrul(pistonul) afara sa schimb garnitura si cilindrul sau va trebui sa schimb tot etrirrul.stie cineva sa-mi zica cum se scoate pistonul tot afara ca mie nu imi iasa ,am apasat pedalla de frana am tras de el l-am sucit ,dar nimic :(.trebuie sa schimb si pistonul sau numa garniturile .?garnitura ce protejaza pistonul de mizerie este buna cealalta nu stiu...Va multumesc!!!

Trebuie sa schimbi garniturile, operatie care o va face un mecanic, fiind vorba de frane. 33 de lei e kitul de reparatie pentru etrier, daca tot e, schimba-le si pe partea dreapta.

putin habar am si eu,nu tre sa fug la nea mecanicul imediat dar nu stiu sigur cum iasa cilindrul afara ca de rest ma ocup eu :D.vreau sa schimb si garniturile si sa poun cilindru nou

pai daca aveai habar stiai si cum iese cilindrul nu crezi ? :thumbsup:

cea mai buna solutie, este sa schimbi etrieru cu totul, de la SH,

eu asa am procedat, m-a costat 40 lei etrieru, si 30lei manopera, mai necesita, aprox 50-150ml lichid frana pt completare.

nu te mai complica cu kit de reparatie, ca este nebunie , e foarte multa rugina acolo, si e cam greu de schimbat,

plus ca daca te apuci de reparat etrieru tau, obligat va trebui sa schimbi si pistonasul, deoarece e rugint, si nu mai culiseaza....

schimba etrieru si va fi totul ok, succes