Jump to content

Aer turbo

Recommended Posts

Salutare! De ceva timp am o nedumerire legata de rezultatul unei diagnoze la turbina pe care am efectuat-o prin ian-feb anul acesta! Mai exact, mi-a zis baiatul care mi-a facut testul de turbina, ca aceasta baga mai mult aer, aproape dublu fata de valoarea normala! Care ar fi cauza pentru acest comportament? Actuator blocat ori care nu se mai misca cum ar trebui din cauza murdariei depuse prin turbina? De ceva timp nu prea sunt atat de multumit de cum trage, poate ca este si placebo, nu sunt chiar sigur! Dar pana la urma faptul ca turbina baga mai mult aer, poate ca are totusi ceva influenta!?!? Pe de alta parte, am inteles ca aceasta cantitate mai mare de aer pe care turbina o baga, n-ar fi totusi o problema...nu stiu! N-am erori, ajunge si la 200Km/h, nu intrerupe in mers! Pana la urma, poate avea vreo influenta negativa acest lucru? Merci!

Salutare! De ceva timp am o nedumerire legata de rezultatul unei diagnoze la turbina pe care am efectuat-o prin ian-feb anul acesta! Mai exact, mi-a zis baiatul care mi-a facut testul de turbina, ca aceasta baga mai mult aer, aproape dublu fata de valoarea normala! Care ar fi cauza pentru acest comportament? Actuator blocat ori care nu se mai misca cum ar trebui din cauza murdariei depuse prin turbina? De ceva timp nu prea sunt atat de multumit de cum trage, poate ca este si placebo, nu sunt chiar sigur! Dar pana la urma faptul ca turbina baga mai mult aer, poate ca are totusi ceva influenta!?!? Pe de alta parte, am inteles ca aceasta cantitate mai mare de aer pe care turbina o baga, n-ar fi totusi o problema...nu stiu! N-am erori, ajunge si la 200Km/h, nu intrerupe in mers! Pana la urma, poate avea vreo influenta negativa acest lucru? Merci!

Fa un test de drum, mergi constant in a treia la 3000 de ture si vezi ce presiune iti baga,

Cu cine am vorbit mi-a spus ca boost-ul la acest model nu trebuie sa sara de 1,5 bar, dar am mai citit de cazuri si cand era 1.6, 1.7 bari

cred ca ai vrut sa spui presiune turbo, sau te referi la debitul de aer?

cred ca este putin 1.5 bari nu stiu ce motor ai tu, dar la mine m47 136cp urca la 2300mbar adica 2.3bari , banuiesc ca si la tine tb sa urce 2.2-2.3

Edited by BOASKA

cred ca ai vrut sa spui presiune turbo, sau te referi la debitul de aer?

cred ca este putin 1.5 bari

Tipul mi-a zis ca: "baga aer mai mult"! Presupun ca este vorba despre aerul pe care turbina il baga ulterior in admisie, in fond tot o presiune masurand! Teoretic n-ar trebui sa fie problema, aceasta insemnand ca mai mult aer = o mai buna ardere, deci putere mai mare :)

LE. Motorul meu este tot un M47 dar cel de 163CP! Mi-a zis si ceva valori, dar sincer, nu mai retin!

Edited by RaYn3

daca a intrat cu inpa si nu are scala setata corect o sa arate cine stie ce, mai bine incearca cu disul sa verifici sau sa faci test la debitmetru

Nu pot sa-ti zic cu ce program a intrat, dar intr-adevar a verificat si debitmetrul crezand ca poate de aici vine problema, dar totul a fost in regula cu acesta! Cand fac revizia prin iunie am sa-i fac si un nou test de turbina precum si alte verificari mai amanuntite in ceea ce o priveste!