Jump to content

Ingrijirea si intretinerea vopselei

Liviu95

Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am un BMW E46 care l-am vopsit recent complet si as vrea daca se poate sfaturile colegilor de pe forum priceputi in domeniu in legatura cu protejarea si intretinerea vopselei. Ce produse imi recomandati si ce alte sfaturi puteti sa imi dati ca sa protejez vopseaua pe cat posibil de soare pentru ca nu am garaj din pacate, de cac*tul de ciori, de detergentii folositi la spalatorii etc.

Multumesc Anticipat!!

http://www.colindetailing.ro/sonax-sealant-profiline-polymer-net-shield-p-683.html iti recomand acest produs pt. protectie, rezista 3-4 luni pe masina daca o speli cu sampon, nu cu spuma activa. Iti trebuie si un aplicator ( http://www.colindetailing.ro/aplicator-ceara-p-39.html )

Eu personal spal masina cu sampon auto (http://www.colindetailing.ro/sampon-auto-sonax-cu-ph-netru-aroma-red-summer-p-681.html ) cu PH neutru si burete de microfibra.

Pt. sters microfibre de calitate, niciodata carpele celor de la spalatorie. ( in genul http://www.colindetailing.ro/sonax-laveta-microfibra-uscare-p-480.html ). Nu folosesc aceeasi microfibra pt. roti si caroserie, folosesc vreo 4 si le spal in general dupa fiecare stergere a masinii.

Edited by DYC88

Gasiti aici cam tot ce doriti despre protectia unei masini, nu doar vopseaua, ci si interiorul/motorul/rotile etc.

Eu recomand ceara Finish Kare 2685 pentru sezonul de vara, Finish Kare 1000p pentru iarna.Apoi intre spalari ar mai fi si sealent-uri, Sonax BSD, de exmplu, care ofera o foarte buna protectie hidrofoba.

Poti folosi Wolfs Hard Body, care se comporta ca un al doilea strat de lac, insa nu mai poti aplica alta protectie peste si este mai costisitor.

Pentru indeparea bombelor de la pasari recomand Optimum No Rinse, in dilutie Quick Detailer.

Gasesti in link-ul de sus, detalii despre oricare din produsele/notiunile enumerate de mine si nu numai.

Inca ceva, ar fi bine sa lasi masina cel putin o luna de cand a fost revopsita pana sa aplici ceara/sealant

Asa si fac, mersi pt sugestie :thumbsup:

Si inca ceva, ce parere aveti... afecteaza lasatul masinii in soare pe timpul verii? Eu nu am nici garaj sau un loc cu umbra in fata casei sa o parchez... din cate am auzit se cam matuieste vopseaua de la lasatul masinii prea mult in soare...

Edited by Liviu95

Afecteaza in timp, si vopseaua si plasticele si multe altele.Acum nu te gandi ca daca lasi masina in soare 3 zile o sa pice vopseaua, ci efectele se simt in timp(ani eventual), insa aici depinde si calitatea vopselei tale.Daca nu a fost facuta calumea, s-ar putea sa te trezesti cu surprize.

Incearca sa parchezi undeva la umbra, daca ai posibilitatea, e mai bine pentru toti.Daca stai la casa poti construi un mic adapost de soare pentru masina.

Afecteaza in timp, si vopseaua si plasticele si multe altele.Acum nu te gandi ca daca lasi masina in soare 3 zile o sa pice vopseaua, ci efectele se simt in timp(ani eventual), insa aici depinde si calitatea vopselei tale.Daca nu a fost facuta calumea, s-ar putea sa te trezesti cu surprize.

Incearca sa parchezi undeva la umbra, daca ai posibilitatea, e mai bine pentru toti.Daca stai la casa poti construi un mic adapost de soare pentru masina.

Stiu ca nu efectele nu se vad in cateva zile/luni dar nu vreau sa ma trezesc cu vopseaua matuita sau sa se duca din intensitatea ei peste un an-doi. Tocmai deaia vreau sa fiu preventiv si sa o protejez pe cat posibil. In legatura cu parcarea la umbra din pacate chiar nu am unde...

Bine cĂŁ nu ești din cluj,sa treacĂŁ baba aia pe lĂŁnga ea..

Din pacate si pe aici sunt specimene deastea...

Matuitul vopselei e valabil la masinile vechi, peste 10 ani.Daca a fost revopsita calumea la cuptor, tot dupa vreo 10 ani ar trebui sa iti faci probleme de asa ceva.Asta e daca nu ai unde s-o pui la umbra, ii aplici o protectie serioasa si nu vei avea probleme chit ca sta in soare.

• 1 year later...

Am gasit bidonul acesta de teroson prin garaj...din cate imi aduc aminte l-am adus anul trecut din Germania...ar fi ok oare sa-l aplic ca un polish pe masina ? sau faruri/stopuri ?

Product Description

Terotex Terowax is a solvent-based paint renovator with a special combination of hard waxes (carnauba was), high-gloss silicones ( fillere ) and polishing agents.The material can also be used on wet paintwork.

Application Areas

Terowax is especially useful for renovating the paintwork of used cars where the paint has suffered medium to severe weathering.

Terowax cleans, polishes and protects car paintwork in one operation.It removes dirt which cannot be removed by thorough washing, it dissolves tar splashes, removes oil and insect residues and also removes small particles of surface rust.

Daca il aplici manual nu cred ca o sa faca mare lucru .

Edited by Acero99

Daca il aplici manual nu cred ca o sa faca mare lucru .

Am inteles,mersi...am facut capota cu mana pt proba si am ramas suprins placut de rezultat. Arata chiar foarte bine comparativ cu restul masinii si parca ''aluneca'' mana la atingere. O sa o fac toata cu aparatul de polisat weekend-ul acesta daca am timp :)