Jump to content

arc rupt - > schimbare suspensie spate

Recommended Posts

Salut,

Revin pe forum cu urmatoarea problema si intrebare in acelasi timp.

Am pe spate dreapta un arc rupt. Amortizoarele spate si ele sunt duse, masina e cam barca pe spate. Vreau sa le schimb si nu m-am hotarat ce marca sa aleg la arcuri si amortizoare. Nu mi le permit pe cele mai scumpe insa nu le vreau nici pe cele mai ieftine si proaste... Ca magazin de achizitonare, eu cumpar de la Autokarma. Cum vi se par, stiti alt magazin mai ok ?

Acum legat de arcuri am vazut ca sunt fie cu diametru sarmei constant sau variabil. Care sunt mai bune ?

De asemenea, as mai vrea un indiciu: la fiecare gropita, denivelare masina scartaie pe spate(pe partea cu arcul rupt) ca o caruta. Poate fi din cauza arcului rupt ? Mai trebuie sa schimb ceva in afara de arc si amortizor ?

Multumesc.

Cere o ofera si de la Vanzatorii autorizati, colegi de pe forum. S-ar putea sa ai un pret simtitor mai bun.

Daca ai de gand sa tii masina inca mult si bine, as merge pe ceva mai bun/mai scump.

PS: Vad ca a scris si Catalin cam acelasi lucru. Mergi pe sachs.

Amortizoare Sachs sau Bilstein.

Arcuri daca poti ti-as recomanda sa iei un set de arcuri Eibach Pro Kit sau H&R Sport 35/20.

Eu personal am Bilstein B4 M Tech + arcuri H&R si sunt f multumit.

PS: Legat de preturi, fa cum au zis colegii de mai sus. Cere preturi la vanzatorii de pe forum.

Edited by Kenbobo

Masina am de gand sa o tin. Sunt multumit de ea, dar mai sunt momente cand trebuie sa mai bagi un ban. Despre arcurile eibach am citit si ma bate gandul insa nu acum. Mai am cheltuieli legate de casa si momentan cred ca o sa imi cumpar doar arcuri spate, insa pe viitor probabil ca o sa imi iau un kit eibach.

Multumesc pt sfaturi.

P.S. despre arcuri Lejofors ce parere aveti?

am eu unele originale de pe e46 coupe 118 cp (de pe masina proprie) , sunt sport factory settings, le dau cu 100 lei, nu au probleme de nici un fel. Le-am schimbat ca am trecut la suspesie reglabila.

am eu unele originale de pe e46 coupe 118 cp (de pe masina proprie) , sunt sport factory settings, le dau cu 100 lei, nu au probleme de nici un fel. Le-am schimbat ca am trecut la suspesie reglabila.

Sa inteleg ca ai arcuri Lesjofors ....

100 amandoua sau bucata?

Crezi ca va fi ok cu arcurile sport de la tine si cu amortizoare normale Sachs ?

Merci.

cred ca diferenta e doar pe fata( unde este motorul), pe spate nediferind greutatea de la una la alta....

LE: nu am arcuri de firma sus mentionata, sunt arcuri originale...

Edited by BC11CZY

Eu am avut cu o dunga verde, pe un 320i 150 cai si erau rupte si am luat altele de la un coleg de pe forum cu 2 dungi bej sau maro si mi se pare ca nu s-a ridicat deloc garda de la sol, aveti vreo idee ce arcuri sunt ca sa o ridic putin?

am arcuri de 330, 3 dungi albe, daca le vrei, 200 lei amandoua. sunt in stare perfecta.

Salut. Nu stiu ce reprezinta cele 3 dungi albe. Daca le pun pe cele de la tine imi va ridica garda ?

330 d sau benzina ?

Merci

Edited by Mircea M.

Ion007 - inseamna ca arcurile cumparate erai mai moi,posibil de pe o masina cu mai putine dotari/motor mai mic, deci mai usoara.A ta fiind mai grea sta arcul mai comprimat, deci masina mai joasa.

Mircea M. - Fiind arcuri de pe 330I, posibil sa fie mai tari, deci sa iti ridice putin masina.

In link-ul postat de mine,sunt poze cu masina mea personala, cu arcurile montate, sa iti faci o idee cum sta masina cu ele

Edited by Alynex

Ion007 - inseamna ca arcurile cumparate erai mai moi,posibil de pe o masina cu mai putine dotari/motor mai mic, deci mai usoara.A ta fiind mai grea sta arcul mai comprimat, deci masina mai joasa.

Mircea M. - Fiind arcuri de pe 330I, posibil sa fie mai tari, deci sa iti ridice putin masina.

In link-ul postat de mine,sunt poze cu masina mea personala, cu arcurile montate, sa iti faci o idee cum sta masina cu ele

Nu vad linkul. . Dar motorul diesel nu e mai greu ca benzina ... bn ca tu ai motorul mai mare...

• 3 weeks later...

Salutare,

Mi-am cumparat 2 arcuri si 2 amortizoare spate noim Kayaba. Le-am montat, lucreaza super, insa masina s-a ridicat cam mult de spate.

Un prieten mi-a spus de cineva care comprima arcurile. Cica le face la cald. Ii spui cat vrei sa iti coboare garda si el se ocupa. De asemenea ti le si intareste. Ce parere aveti ?

Salut. Nu stiu ce reprezinta cele 3 dungi albe. Daca le pun pe cele de la tine imi va ridica garda ?

330 d sau benzina ?

Merci

pai se gasesc pe net codurile de dungi, iar 3 dungi albe inseamna 330i sport.

au 22 cm in stare destinsa. nu m-am uitat de unde esti, dar daca esti din Bucuresti ti le dau sa le pui si daca iti vin ok, mi le platesti, daca nu, mi le dai inapoi.

Probabil ai luat arcuri pentru alta motorizare, sau alea care le aveai erau obosite rau, pune o poza si vedem.

Cat despre umblat la arcuri nu se merita zic eu, le strici caracteristicile.