Jump to content

Sistem audio pus pe BMW

radukux

Recommended Posts

Mi-am pus si eu un subwoofer amarat de 100w in portbagaj la bmw ul meu 316i din 2001. Nestiutor fiind, am crezut ca se va auzi marfa cu acea minune dar dupa montaj n-am remarcat mare diferenta de bass inauntru. de fapt aproape deloc. si mi-am schimbat si mp3playerul cu unul nou JVC si boxele cu unele mai de calitate.

nu prea sunt multumit de investitie tinand cont ca m-a costat cam 12 milioane.

Eu vreau doar un sunet frumos, plin cu putin bass, nu exagerat de mult dar nici prea putin cum e acum :)

am vazut aici pe forum solutii legate de cotiera din spate :blink: .... eu nu am asa ceva .

please help

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest poleposition

nu poti schimab subwooferul si statia cu ceva mai puternic ?

eu am avut statie magnat phantom 2X200w cu subwoofer kenwood 300w si am fost multumit. este adevarat ca am schimbat si boxele din masina, am pus infinity (tot dimensiunea standard) si claritatea s-a schimbat.

100w este putin pentru antifonarea BMW.

edit: BTW... poti incerca sa pui sub-ul sub bancheta din spate daca ai loc, ca banuiesc ca e destul de mic la 100w

Edited by verssatu

Guest poleposition
pai e tabla sub bancheta....n-am unde sa il pun.....:blink:

sa incerc ceva mai puternic nu prea mai am "chef" :))

206026[/snapback]

dar auzi... ce statie ai, ca poate nu e lagat bine sub-ul la statie... pune-l in "bridge" sa dea toata puterea in subwoofer.. nu stiu imi dau si eu cu parerea

nu poti schimab subwooferul si statia cu ceva mai puternic ?

eu am avut statie magnat phantom 2X200w cu subwoofer kenwood 300w si am fost multumit. este adevarat ca am schimbat si boxele din masina, am pus infinity (tot dimensiunea standard) si claritatea s-a schimbat.

100w este putin pentru antifonarea BMW.

206022[/snapback]

pai exista mai multe tipuri de investitie in muzica ......poti sa pui alte boxe si boxe tari daca nu ai cu ce sa le ,,impingi,, sau daca nu ai cabluri care sa le dea in membrana deci ori mergi pe sistemul ca bagi un bass low puternic in portbagaj si lasi boxele originale in rest ori te pui si investesti de iti sar capacele !!!!!

si schimbi boxele firele pui amplif super tare si faci izolatie cu antifonare pe usi si vei avea muzica iar dc nu ai cotiera in spate bass pericol nu vei avea niciodata decat iti va scutura numarul pe spate :)

alte solutzii de compromis nu iti vor aduce zambetul pe fata :blink:

pai exista mai multe tipuri de investitie in muzica ......poti sa pui alte boxe si boxe tari daca nu ai cu ce sa le ,,impingi,, sau daca nu ai cabluri care sa le dea in membrana deci ori mergi pe sistemul ca bagi un bass low puternic in portbagaj si lasi boxele originale in rest ori te pui si investesti de iti sar capacele !!!!!

si schimbi boxele firele pui amplif super tare  si faci izolatie cu antifonare pe usi si vei avea muzica iar dc nu ai cotiera in spate bass pericol nu vei avea niciodata decat iti va scutura numarul pe spate  :)

alte solutzii de compromis nu iti vor aduce zambetul pe fata  :blink:

206030[/snapback]

in concluzie cred ca las asa cum e.... :)

daca as fii tampit dupa muzica as investi dar nu imi place sa ascult foarte foarte tare. vreau rezonanta buna

Guest poleposition
statia e incorporata in subwoofer.

206032[/snapback]

eu zic sa il schimbi/vinzi si iti iei separat sub-ul de statie, fir aurit etc. altfel nu prea vei fi multumit.

Lasa-l pe RMS cu antifonarea in usi ca asta e obsedat cu muzica :) dar are dreptate in rest... :blink:

Guest poleposition

pai fii atent: daca iti iei un amplificator :

JBL GTO 75.4

amplificator auto 4 canale

putere:

4 ohmi, stereo: 4 x 104W RMS

4 ohmi, in punte: 2 x 284W RMS

2 ohmi, stereo: 4 x 142W RMS

raspuns in frecventa 10Hz - 83kHz

Raport semnal audio / zgomot: 80 dBA

crossovere high pass si low pass 12dB

intrari low level (5.8V max) / high level

Dimensiuni (L x W x H): 384mm x 313mm x 60mm

SI UN SUBWOOFER:

JBL GTO 1502D

Subwoofere auto JBL

subwoofer 38 cm, 15 inch putere: 300W RMS, 1200W max raspuns in frecventa: 23Hz - 400Hz

te costa in total 8 milioane (6 amplu si 2 mil sub-ul)

vezi aici :

http://www.be-loud.ro/

Trebuia sa faci o intrebare ianinte sa te apuci sa investesti pentru ca daca nu ai varianta de E46 cu bancheta rabatabila e cam inutil subwooferul. Am auzit la altcineva vibrand tabla in zona portbagajului afara (subwoofer mare) si in masina tot nu se auzea cine stie ce. In concluzie, e izolarea prea buna si nu trece basul in masina.

Trebuia sa faci o intrebare ianinte sa te apuci sa investesti pentru ca daca nu ai varianta de E46 cu bancheta rabatabila e cam inutil subwooferul. Am auzit la altcineva vibrand tabla in zona portbagajului afara (subwoofer mare) si in masina tot nu se auzea cine stie ce. In concluzie, e izolarea prea buna si nu trece basul in masina.

206043[/snapback]

las ca se conving ei ..... :blink:

faza cu subu in portbagaj e nasoala la bmw k sunt bine antifonate,eu am touring si urmeaza sa bag un sub de 300w care e mai mult decat suficient dar la berlina e bine sa ai ceva undeva pe la 400-500w RMS amplificati corect bineinteles k sa scoti cat de cat ceva bass.Eventual un sub cu 2 bobine ar fi frumos si sa le legi la un amp monobloc

eu am un sub Infinity de 1300W si o statie JBL GTO2000 de 400W pusa in bridge.

Ideea e ca am ski sac si tin capacul dinspre portbagaj deschis.

Am suficient bass si daca vreau mai mult las si cotiera in jos.

Dar parca ma asteptam la MULT mai MULT!

Am pastrat in rest difuzoarele originale si conform standardelor mele, masina suna decent. Desigur nu m-as duce cu ea la nu stiu ce fel ce concurs auto HIFI...nu e cazu' :blink:

Si ma mai enerveaza ceva...orice as face nu scap de zbarnaitul numarului de inmatriculare...poate doar daca renunt la suport...

eu am un sub Infinity de 1300W si o statie JBL GTO2000 de 400W pusa in bridge.

Ideea e ca am ski sac si tin capacul dinspre portbagaj deschis.

Am suficient bass si daca vreau mai mult las si cotiera in jos.

Dar parca ma asteptam la MULT mai MULT!

Am pastrat in rest difuzoarele originale si conform standardelor mele, masina suna decent. Desigur nu m-as duce cu ea la nu stiu ce fel ce concurs auto HIFI...nu e cazu' :blink:

Si ma mai enerveaza ceva...orice as face nu scap de zbarnaitul numarului de inmatriculare...poate doar daca renunt la suport...

207479[/snapback]

exista folie antifonare speciala pt numar .....

referitor la antifonare...

eu am e36...

160 W RMS subwoofer :blink: pentru ca am pasaj pana in portbagaj cu banchete rabatabile si nici nu e la fel de izolat ca e46.

intrebarea este ....ce as putea sa fac ca sa antifonez masina sa nu se auda asa proeminent zgomotul soselei ..si vajaitul vantului la viteza... in masina...

ca deja la 150 km ...parca sunt in avion.

Exista vreo solutie aftermarket pt asta

de e36 sedan e vb.

referitor la antifonare...

eu am e36...

160 W RMS subwoofer :blink: pentru ca am pasaj pana in portbagaj cu banchete rabatabile si nici nu e la fel de izolat ca e46.

intrebarea este ....ce as putea sa fac ca sa antifonez masina sa nu se auda asa proeminent zgomotul soselei ..si vajaitul vantului la viteza... in masina...

ca deja la 150 km ...parca sunt in avion.

Exista vreo solutie aftermarket pt asta

de e36 sedan e vb.

207606[/snapback]

da spuma izolanta 12 tuburi ...glumesc

un lucru bun si care sigur e de efect ar fi sa comanzi toate chederele de la usi ( alea de cauciuc) pe acolo de obicei suiera vantul ....insa poti fi atent si la chederele de la geamuri sa vezi dc culca perfect geamul pe ele

bafta

da spuma izolanta 12 tuburi ...glumesc

un lucru bun si care sigur e de efect ar fi sa comanzi toate chederele de la usi ( alea de cauciuc) pe acolo de obicei suiera vantul ....insa poti fi atent si la chederele de la geamuri sa vezi dc culca perfect geamul pe ele

bafta

207608[/snapback]

am ajuns sa citesc pe daciaclub despre fononim... dar cred ca aia au deja problema cu zgomotul ... mult mai mari decat mine

Sa "vedeti" cum suna un sub bandpass de 350 de Wati RMS intr-un portbagaj de E39 care nu are gaura pentru sacul de ski! :blink: Am scris bine sa "vedeti"... flutura capacul de la portbagaj, baraie numarul sa cada, si in habitaclu...aproape ioc.

Uitati o chestie interesanta in linkul urmator: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_a...topia_Be_13_WS/ .

Asta pentru ca, intradevar, si eu vad ca o ultima solutie taierea tablei, in conditiiel in care "namila" de care am scris anterior ocupa mai mult de jumatate din portbagaj (prietenii stiu de ce :) )