Jump to content

Sistem audio pus pe BMW

radukux

Recommended Posts

Se vorbeste despre acest subiect la sectiunea Audio/Vidoe?navigatie, de vreo 2 luni :blink:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=13094

Rau ai facut ca ti-ai pus subul ala fara sa intrebi inainte. Eu am 250 rms si e pilaf, imi inchipui ce se aude la 100 rms.

Urata treaba cu upgrade-ul audio la BMW.

207895[/snapback]

eu am tot unu de 250 RMS JBL,shi inainte sa tai tabla din spatele cotierei era varza.acum se aude perfect impreuna cu boxele stoc.

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu la un moment dat vroiam sa imi pun tub , dar am renuntat la idee ! Mi-am facut o configuratie si sper sa 1 pun in maxim 2 saptamani ! boxe fata + twetere + boxe spate in usi + 2 pe luneta , toate DLS cu amplificare pe fiecare boxa in parte......ma duce pe la 14-15 milioane toata distractia......dar merita :blink:

tot nu esti multumit de cum se aude cd-ul?

209884[/snapback]

Ba da.....CD-ul se aude bine.....acum problema e ca vreau sa se auda TARE :blink:

Dupa ce bun boxele , daca o sa se auda TARE dar nu FOARTE TARE din cauza CD-ului cred ca inebunesc si schimb CD-ul cu unul aftermarket Pionner sau Alpine sau Clarion ceva......

Dupa ce bun boxele , daca o sa se auda TARE dar nu FOARTE TARE din cauza CD-ului cred ca inebunesc si schimb CD-ul cu unul aftermarket Pionner sau Alpine sau Clarion ceva......

in mod sigur asta o sa urmeze...oricum, un headunit aftermarket scoate, din boxele stoc, cu mult peste un cd OEM.

s-ar putea sa il pastrezi pe cel original pt ca daca pui amplificator pe boxe nu mai ai treaba cu amplificarea player-ului. oricum nu stiu insa daca player-ul tau are iesire de statie ca daca nu are si trebuie sa pui adaptor high-low pierzi foarte mult din fidelitate si nu mai merita sa faci nimic ca dai banii degeaba.. si atunci vei schimba automat si player-ul cu unul care are iesire de statie si fidelitate mai buna.. dar parerea mea e ca alpine iese din dicutia playere-lor de fidelitate buna.. cred ca cel mai bine te orientezi spre un pioneer http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_M...neer/DEH-P55BT/ asta este unul bun dar putin cam scump, insa se potriveste cu linia bordului si costa tot in jur de 300E cat asta "original"..

tu decizi :blink:

• 1 year later...

In BMW sedan niciodata n-o sa sune wooferul cum trebuie din portbagaj.... e mult prea antifonata masina..... "problema" asta e de mult si de aceea multi au renuntat la subwooferele alea imense aiurea in portbagaj, care nu sunt nici elegante, nici practice si nici nu dau randament in BMW....

Ar fi ultimul lucru pe care l-as face, sa ma apuc eu sau alti electricieni de romania de tras fire prin praguri sau pe unde s-or trage..... cand s-o inventa woofer wireless atunci da!

nu mai bine pui un subwoofer sub scaunul pasagerului? ceva micut, activ...un 100w in interior sunt convins ca s-ar auzi super bine chiar cu boxele stock.

daca tii mortis, poti sa pui 2, sub ambele scaune din fata. mi se pare cea mai eleganta si practica solutie. nu stiu din pacate cat de ok e sunetul, pt ca trebuie luat semnal din firele la boxe. nu stiu sa aiba vreun cd player OEM de e46 iesire de subwoofer separata. ma insel?

fostele mele scuze de pe megane montate pe bmw 320d 2001 nenoroceste masin :) a...inauntru nu potzi sta....masurati 136db atinsi....

incinta facuta la comanda speciala pt subwooferul alpine din material MDF(2CM) GROSIME

subwoofer alpine type r swr-1222d 500rms pe 1 ohm http://be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SWR-1222D/

statie hifonics brutus bxi606 monoblock 600rms pe 1 ohm http://be-loud.ro/produse/Amplificatoare_a.../BRUTUS/BXI608/ (nu mai este 606)

condensator u.s blaster de 1.2f http://be-loud.ro/produse/Accesorii_instal.../USB_5473_1,2F/

cd player alpine cde-9070 http://be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/A...CDE-9870R_-_RM/

sistem boxe focal cu twetere pe fata 100rms si pe spate tot focal http://be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/F..._Power_165_K2P/ (fata) si spate>> http://be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/F...yglass_130_CV1/

statie pt boxe american aduio pro pe 4/3/2 canale 800w full mosfet (nu se mai fabrika)

kit acabluri aflatec v25 http://be-loud.ro/produse/Accesorii_instal...or/Alfatec/V25/

la bmw nu sa facut insonorizare fapt pt care rupe tabla pe masina,strika masina...da asta e...eu zik ca e de ajuns..atat timp cat nu potzi sta in masina(+ ca la cotiera din spate unde sacu de sky e facut un suport special din fibra de sticla ce face legatura intre portbagaj si habitaclu...nu am poze cu bmw pt ca a plecat in anglia ruda mea...pacat:( dupa ce iam vandut sculele si i le-am montat..

bafta la cautat...ceva bun pt masina ta..dai un ban da merita...

Edited by maLaKay

daca vrei ceva sa sune TARE, iti dau eu o statie Mobile Authority 117zx, duce pana in 1000w rms.

am incercat sa o pun la mine in portbagaj, dar sarea wooferul in toate directiile la volum mediu...

iar ca si HU, iti recomand marca CLARION sau DENON, nu iti va parea rau.

Edited by dydysoft

Salutare !!!!!!!!Im masina mea <bmw 316i din 93> am doar doua difuzoare amarate care suna foarte nashpa.Am amplif si woffer dar nu stiu pe unde sa-i duc cablul de alimentare ptr k n e nici o gaura prin care sa bag firul.Sau ce difuri sa pun sa sune mai bine si sa nu arate taraneste.Ajutati-ma!!!!!!!!!!!!!!!!!

de la baterie ptr k in interior stiu pe unde le duc.doar de la baterie inauntru. :)

Cauta in compartimentul motor cutia cu sigurante, si cel putin la mine, la E36 , pe acolo, pe sub cutie de fapt , vin toate firele.Si desfaci cutia aceea si tragi firul tau pe langa celelate.

Eu prin alta parte nu am gasit ...

Referitor la subw, eu am Alpine-ul acela R-type 1242D, amplificat cu Alpine MRP-500 (500wRMS) cabluri de 20mmp, DVD Panasonic , tweetere originale, dif fata pe 13 Alpine , si spate originale.Se aude foarte bine, vibreaza cam tot pe masina, mai ales daca ascult melodii cu bass (Ying Yang Twins sau Young Jeezy :) ).

Intr-adevar si eu am observat ca e foarte bine antifonata masina.(Coupe cu canapelele rabatabile).

Subw si statia + cabluri au costat 12 mil de pe be.loud si mi se par cele mai bune , avand in vedere raportul calitate/pret.

100W pe un BMW e super putin....

Vrei sa-mi aratai ce galeti ai in masina ?? :) Mie nu-mi place asa :) ...eu vreau ceva care sa nu iasa in evidenta ..

Si crezi ca un woofer intr-o cutie arata mai bine ? Nu iese in evidenta doar subwooferul OEM..

PS: pe langa galeti.. care-s niste amarate de difuri de 25 cm.... era si modul cum au fost trase cabluri,e pe unde, culori, remote, etc..

Edited by Cristi.MD

Vrei sa-mi aratai ce galeti ai in masina ?? :) Mie nu-mi place asa :) ...eu vreau ceva care sa nu iasa in evidenta ..

Si crezi ca un woofer intr-o cutie arata mai bine ? Nu iese in evidenta doar subwooferul OEM..

PS: pe langa galeti.. care-s niste amarate de difuri de 25 cm.... era si modul cum au fost trase cabluri,e pe unde, culori, remote, etc..

:) ... nu vreau asa ... si woofer intr-o cute niciodata . :) .. vreau niste difuzoare mai puternice in usi in locul la cele stock , si un woofer sub scaun e perfect ;)

:) ... nu vreau asa ... si woofer intr-o cute niciodata . :) .. vreau niste difuzoare mai puternice in usi in locul la cele stock , si un woofer sub scaun e perfect :)

pai si ala de sub saun, tot intr-o cutie o sa fie :)

:) ... nu vreau asa ... si woofer intr-o cute niciodata . :) .. vreau niste difuzoare mai puternice in usi in locul la cele stock , si un woofer sub scaun e perfect ;)

pai si ala de sub saun, tot intr-o cutie o sa fie :)

Vroiam sa zic ca nu vreau dinala in portbagaj de zici ca-i butelie GPL ... :) :)

Edited by AndreiBMW

Vroiam sa zic ca nu vreau dinala in portbagaj de zici ca-i butelie GPL ... :) :)

Hai ca doar nu arata atat de rau :)

Eu imi voi pune unul din ala in zilele urmatoare, si sincer nu ma deranjeaza, din moment ce nu prea deschid portbagajul :)

Hai ca doar nu arata atat de rau ;)

Eu imi voi pune unul din ala in zilele urmatoare, si sincer nu ma deranjeaza, din moment ce nu prea deschid portbagajul :)

Si cand o sa-l deschizi :D .... o sa zici :) :) ... plus ca nu suport zgomotul ala de numar de inmatriculare ... brrr