Jump to content

asistenta parcare la oglinda

Guest sorren

Recommended Posts

Guest sorren

In momentul in care dau cu spatele, oglinda din dreapta isi schimba automat unghiul si se poate observa bordura, in acest fel o poti parca mult mai aproape de bordura. De cateva zile . . . aceasta ramane nemiscata cand dau cu spatele.

Care poate fi problema? motoras ars sau siguranta? :blink:

la reglajul electric pt oglinzi ai un buton de la care faci selectia pt stanga/dreapta.

daca este cuplat pt oglinda din dreapta nu mai coboara oglinda la mersul cu spatele.

incearca sa schimbi - muta reglajul la cealalta oglinda.

cel putin la e65 asta a fost cauza.

:blink:

doar cea din dreapta?

ce masina?

am gasit masina: 320 D din 2002. dar tot nu am auzit de asemenea asistent la parcare... :blink:

206523[/snapback]

Daca are oglinzi rabatabile electric, cea din dreapta se "culca" in marsarier sa vezi bordura, asa stiu eu

Daca are oglinzi rabatabile electric, cea din dreapta se "culca" in marsarier sa vezi bordura, asa stiu eu

206533[/snapback]

:blink:

La toate modelele ?

Eu credeam se gaseste numai la seria 7, eventual la 5, dar nu la 3.

Teoretic ar trebui sa mearga si la seria 3. Eu am incercat si am vorbit la AB dar au zis ca nu se poate. Totusi, cititi in atasament partea referitoare la setari oglinzi. Cred ca merita aprofundat. Cred ca multora le-ar prinde bine aceasta setare.

edit: mai exact pagina 6.

index.pdf

Edited by verssatu

doar cea din dreapta?

ce masina?

am gasit masina: 320 D din 2002. dar tot nu am auzit de asemenea asistent la parcare... :)

206523[/snapback]

Exista.. Daca ai oglinzile exterioare heliomate, este in pachet. Sunt si rabatabile electric... Eu voi avea pe un X3.. cam in 4 saptamani... :blink:

Am avut .... pe mana din pacate doar, un cabrio 325 din 2001.

Se lasa oglinda stanga la marsalier indiferent cum era butonul de reglaj al oglinzilor. revenea la loc dupa ce scoteam schmbatorul de viteze din marsalier. La alte modele de 3-ar nu stiu la care mai este functia asta, dar sigur este la cabrio, nush daca toate cabrio. si mergea in premanenta, indiferent de alte reglaje

Daca descopera cineva cum sa faca sa functioneze aceasta asistenta pe seria 3, il rog sa scrie si aici. Eu am incercat toate variantele, avand in vedere ca cel putin teoretic, in ambele variante, ACTIVE sau INACTIVE, ar trebui sa functioneze cel putin pe una din parti. Sau cel putin asa am inteles eu. Eu personal, asa cum am scris si mai sus, am intrebat la AB pe centura (sediul vechi) si mi s-a raspuns ca pentru seria 3, chiar si dupa 2001, aceasta asistenta nu a fost niciodata disponibila.

DIn cate am inteles din doc trebuie sa mearga indiferent daca este pe activ sau inactiv. Daca a mers si nu mai merge e posibil ca tu sa fi modificat putin pozitia oglinzii dreapta cand te aflai in marsarier si atunci el a salvat-o ca referinta. Incearca sa-i setezi pozitia de marsarier asa cum scrie in documentatie si vezi daca merge. Asta ar fi o cauza atat timp cat a functionat pana acum. Astazi am sa verific si eu la mine daca merge

DIn cate am inteles din doc trebuie sa mearga indiferent daca este pe activ sau inactiv. Daca a mers si nu mai merge e posibil ca tu sa fi modificat putin pozitia oglinzii dreapta cand te aflai in marsarier si atunci el a salvat-o ca referinta. Incearca sa-i setezi pozitia de marsarier asa cum scrie in documentatie si vezi daca merge. Asta ar fi o cauza atat timp cat a functionat pana acum.  Astazi am sa verific si eu la mine daca merge

206663[/snapback]

Eu am refacut setarile si nu a functionat, am verificat si sigurantele si este totul OK

Pai mie mi se pare foarte clar dupa ce am citit documentul: chestia cu oglinda merge ptr orice serie 3 fabricat dupa 09/99, insa starea default este inactive, deci trebuie sa mergi la AB sa iti activeze optiunea asta. Dupa aia, bagi in marsarier si cu butonul setat ptr oglinda din dreapta reglezi pozitia dorita. Ar trebui ca oglinda pasagerului sa iti ajunga in pozitia memorata numai atata timp cat butonul de selectare este pus pe pozitia corespunzatoare oglinzii din dreapta.

a mea face la fel, daca las butonul de modificat oglinda pe oglinda din stanga cand cuplez pe marsarier coboara pt a se putea vedea oglinda, eu merg cu butonasul fixat pe oglinda din dreapta ca sa nu coboare. :) deci nu e scurt .. :blink:

si acum observ ca unora nu le vina sa creada, dar si eu am e 46 2002 :)

Edited by remusratiu

Pai mie mi se pare foarte clar dupa ce am citit documentul: chestia cu oglinda merge ptr orice serie 3 fabricat dupa 09/99, insa starea default este inactive, deci trebuie sa mergi la AB sa iti activeze optiunea asta. Dupa aia, bagi in marsarier si cu butonul setat ptr oglinda din dreapta reglezi pozitia dorita. Ar trebui ca oglinda pasagerului sa iti ajunga in pozitia memorata numai atata timp cat butonul de selectare este pus pe pozitia corespunzatoare oglinzii din dreapta.

206680[/snapback]

If “inactive” is selected and the mirror adjustment switch is set to “drive’s-side”, the passenger-side mirror is automatically moved to the lowest possible position when in reverse gear. Selecting the “passenger-side mirror” with the adjustment switch, deactivates the automatic parking function.

de aici rezulta ca in ambele cazuri active/inactive ar trebui sa functioneze. Ciudat ca la mine nu functioneaza.

Guest sorren
odata ce am pus switchul pe oglinda soferului, cand am dat in spate si-a miscat pozitia. deci functioneaza-iar :blink: Edited by sorren

Te contrazic. Am folosit eu un 750il din 1996 si avea si functia asta.

Ceea ce stiu eu este ca aceasta optiune este posibila doar la masinile cu scaune electrice si memorie ptr. scaunul soferului.

Mai sap si eu pe un tester si va anunt.

Edited by Laur

Doar un gand... dintre cei care au activa functia.. cati au memorie pe scaune? Ar putea sa fie complementara functia de asistenta la parcare cu functia de memorie.. Altfel cum ar sti in ce pozitie sa revina?!