Jump to content

Probleme suspensie E36

nailbombmax

Recommended Posts

Salut, problema mea este urmatoarea: masina sta foarte sus de partea fata, acum am intre cauciuc si aripa 6,2 cm. Am cumparat kit-ul Bilstein B12 ( amortizoare Bilstein B8 si arcuri Eibach ProKit ) masina statea destul de ridicata si am vrut sa o cobor si sa fac suspensia ceva mai tare, am cumparat arcuri Eibach Sportline (drop de 50 - 55 mm pe fata si 30 mm spate ) , din pacate masina a urcat putin distanta intre roara si aripa fata este de 65 mm, acum 3 zile am achizitionat arcuri H&R Sport Spring ( drop de 60 fata cu 30 spate), masina are acum distanta intre roata si aripa 62 mm ce pot sa fac sa mai coboare????. Date technice despre masina: E36 328I, precizez ca toate piesele au fost cumparate noi, amotrizoare B8, arcuri Eibach si H&R, flanse amortizor M3, suporti de cauciuc care vin sus si jos la arc, intaritura de la oala, tot de M3. Ce am incercat pana acum, am scos de sub oala intaritura de 3 mm, nimic, am pus flansele stock, nimic, am mers fara bielete ( le-am scos de pe brate ) nimic. Jantele sunt BBS RC, atasej si cateva poze, daca are cineva idee ce mai pot face, il rog sa o posteze, multumesc. mai precizez ca acum am cauciucuri putin atipice 225/35/17, dar degeaba, am incercat si cu alte dimensiuni, 225/50/16 care sunt exact cea ce trebuie, degeaba, a scazut pana la 45 mm, se poate vedea si in poza.

post-14015-0-10170900-1401031577_thumb.jpg

post-14015-0-14624100-1401031583_thumb.jpg

post-14015-0-08917200-1401031589_thumb.jpg

Edited by nailbombmax

mai stiu un caz, aproximativ la fel, dupa schimbarea suspensiei cu una care pretindea sa coboare ( hr cup kit parca)nu sa modificat deloc garda la sol. Solutia a fost schimbarea cu una reglabila...

mai stiu un caz, aproximativ la fel, dupa schimbarea suspensiei cu una care pretindea sa coboare ( hr cup kit parca)nu sa modificat deloc garda la sol. Solutia a fost schimbarea cu una reglabila...

La mine nu se pune problema de reglabila decat de la 1300 euro in sus, am avut Ta-technix, nu-mi mai trebuie asa ceva, prefer suspensie fixa

Daca pui aia 2.2cm care ii obti la un talon normal de 45, ajungi cam la dropul specificat de arcrile HR.La fel si intaritura conteaza si verifica ca amortizorul sa fie intrat bine in fuzeta.Cam vreo 4-5 cm ar trebui sa treaca prin ea.In rest mergi putin cu masina si laso sa se aseze o zi doua.

Daca pui aia 2.2cm care ii obti la un talon normal de 45, ajungi cam la dropul specificat de arcrile HR.La fel si intaritura conteaza si verifica ca amortizorul sa fie intrat bine in fuzeta.Cam vreo 4-5 cm ar trebui sa treaca prin ea.In rest mergi putin cu masina si laso sa se aseze o zi doua.

nu confunda E46 cu E36, la E36 amortizorul se prinde fix de fuzeta cu 2 suruburi si un ax de ghidaj. Am gasit si specificatiile de la BMW: 31 00 Front axle - ride height E36 since 92 Mod.

Ride level in normal position (attach tape measure to rim flange at bottom middle and measure to lower edge of wheel arch)

Deviation from nominal value for all wheels together Max. mm 10

Series

"15"" rim" 576mm

"16"" rim" 589mm

"17"" rim" 604mm

Low-slung sports suspension

"15"" rim" 561mm

"16"" rim" 574mm

"17"" rim" 589mm

Rough road package

"15"" rim" 596mm

"16"" rim" 609mm

"17"" rim" 624mm

Issue status (12/2007)

La mine inaltimea pe fata este de 628mm.....Am vorbit astazi si la Bilstein, astept sa vad ce rezolvare gasesc...

Edited by nailbombmax