Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Probleme electrice BMW E36 316i

Recommended Posts

Buna,

De cateva luni masina are ceva probleme electrice pe care nu prea reusesc sa le rezolv singur.Masina este un BMW E36 316i din Octombrie.1995

Inca nu imi dau seama daca e vorba de o singura problema sau mai multe.

1. Pana acum 3 saptamani se tot ardea siguranta 35 de la inchiderea centralizata. O schimbam si dupa 2 zile de folosinta se ardea din nou. Usa dreapta spate se deblocheaza cand si cand din inchiderea centralizata, de aici trag concluzia ca e defect actuatorul, poate cere prea multa tensiune si de aici problema.Am cumparat un actuator second dar nu am apucat sa il schimb.

2. A doua problema este destul de ciudata, nu merge semnalizarea pe partea dreapta deloc in schimb pe partea stanga functioneaza perfect.De cand am aceasta problema, siguranta de la inchidere nu se mai arde.Am incercat un alt bloc de semnalizare care sigur functioneaza dar problema persista.Am schimbat si bordul, releul de semnalizare de langa sigurante, am verificat fiecare bec de semnalizare ca sa nu fie ars, dar fara nici un rezultat.Din cand in cand se mai arde si siguranta 34 care am vazut ca este de la avarii.Mai ramane sa verific si celelalte relee dar nu prea imi dau seama cum pot fi testate.

Daca aveti vreo sugestie v-as fi recunoscator, eventual daca stiti vreoun electrician priceput din Timisoara la care sa apelez.

Multumesc.

Salut, multumesc de repply.Inchiderea e originala. Functioneaza inclusiv blocarea capacului de la rezervor, singura problema e la usa dreapta spate care nu se deschide tot timpul, de aici am ajuns la concluzia ca e stricat actuatorul.

Oricum, asta nu e asa de grav, tine mai mult de confort, dar problema cu semnalizarea ma doare mai tare.Nu vreau sa am vreoun incident in trafic din cauza ca nu pot semnaliza.

Te-am intrebat de inchidere pt ca mie imi ramanea pe avari la inchis/deschis. Era un sistem de inchidere aftermarket cu cheie tip diamant. La mine cand actionam inchiderea se aprindeau si semnalizarile.

Rezumat cu ce era la mine: actuator portbagaj blocat-nu se mai inchidea masina, inchidere blocata-semnalizari blocate pe avarii, semnalizari blocate-siguranta arsa si ulterior releu de semnalizare ars, am deblocat sistemul de inchidere portbagaj-rezolvat si restul problemelor.

Posibil ca la tine sa nu fie la fel, dar merita incercat.

• 3 weeks later...

Buna,

De cateva luni masina are ceva probleme electrice pe care nu prea reusesc sa le rezolv singur.Masina este un BMW E36 316i din Octombrie.1995

Inca nu imi dau seama daca e vorba de o singura problema sau mai multe.

1. Pana acum 3 saptamani se tot ardea siguranta 35 de la inchiderea centralizata. O schimbam si dupa 2 zile de folosinta se ardea din nou. Usa dreapta spate se deblocheaza cand si cand din inchiderea centralizata, de aici trag concluzia ca e defect actuatorul, poate cere prea multa tensiune si de aici problema.Am cumparat un actuator second dar nu am apucat sa il schimb.

2. A doua problema este destul de ciudata, nu merge semnalizarea pe partea dreapta deloc in schimb pe partea stanga functioneaza perfect.De cand am aceasta problema, siguranta de la inchidere nu se mai arde.Am incercat un alt bloc de semnalizare care sigur functioneaza dar problema persista.Am schimbat si bordul, releul de semnalizare de langa sigurante, am verificat fiecare bec de semnalizare ca sa nu fie ars, dar fara nici un rezultat.Din cand in cand se mai arde si siguranta 34 care am vazut ca este de la avarii.Mai ramane sa verific si celelalte relee dar nu prea imi dau seama cum pot fi testate.

Daca aveti vreo sugestie v-as fi recunoscator, eventual daca stiti vreoun electrician priceput din Timisoara la care sa apelez.

Multumesc.

Buna seara , ar fi ideal sa verifici cablurile din bord , ca , nu cumva sa se fi lipita unul de altul cand iti ardea siguranta , 32A eu zic ca e mult pt o siguranta de inchidere centralizata , e folosesc de 15 ..