Jump to content

Disparitie lichid frana - ambreiaj afectat

Recommended Posts

Situatie "haioasa": sunt undeva pe la mama dracu in Alpii austrieci si am ramas fara ambreiaj. Mai precis, mi-a disparut o parte din lichidul de frana din rezervorul dedicat, desi am verificat acum o saptamana si era la nivel. Curios e ca (momentan) a fost afectat doar ambreiajul (pedala moarta), frana pare sa fie in regula. Cu ceva peripetii am reusit sa fac rost de niste lichid DOT4 (nu stiu marca), am completat, am dat ceva pedale si pare sa-si fi revenit, dar cu siguranta a "luat" aer. O sa incerc maine sa ajung la un service micut din zona sa-mi faca o verificare si un flush complet.

Curios e ca problema a aparut peste noapte cand masina a fost parcata in rampa, cu botul in sus. Am ajuns aici fara probleme (cca 1400 km), iar a doua zi pedala era moarta. Cum nu cred ca inclinatia masinii sa fi cauzat problema (nu exista urme de lichid scurs/prelins in jurul rezervorului/pompei de frana), ma astept sa gasesc ceva urme pe la vreo imbinare de sub masina sau la cilindu (desi nici pe locul de parcare nu au existat urme de lichide scurse).

Am scris patania in cazul in care a mai patit-o cineva si exista o alta cauza, poate imi scapa din vedere acum.

Revin maine cu alte informatii.

N-am gasit niciun fel de scurgere pe niciunde, nici in interior, nici pe dedesubt, totul e curat, parca s-ar fi evaporat, nu alta. Singura varianta care a mai ramas e sa nu imi curga pe la cilindrul de la cutie (in interior, ca in exterior totul e in ordine). Dar ambreiajul e OK, presiune in pedala am... ciudat, sper sa ajung acasa intreg sa investighez in amanunt.

http://www.hazelnet.org/icon/character/jobs/bless.gif

Cilindrul receptor pierdea lichid, de fapt a decis sa isi dea obstescul sfarsit chiar la service. Schimbat acum un an.

SACHS care SUCKS ™. Astia nici ambreiaje, nici cilindri nu pot face.

Case closed, o sa-mi caut un FTE sau LUK (desi am impresia ca in cutie vine tot SUCKS SACHS)