Jump to content

info diy trecere de la evacuare simpla la evacuare dubla e46

auro

Recommended Posts

Salutare tuturor

De o luna ma tot bate gandul sa fac aceasta schimbare la masina,momentan am bara mtech2 cu o evacuare.am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic concret (costuri,piese)...

La ce concluzie am ajuns eu:costuri absurd de mari,nu merita sa dau aproape 1000 euro,banii astea mai bine ii investesc in altceva.

Dupa lungi cautari pretul la toba finala cu evacuare dubla este minim 430 euro,mai bine imi cumpar aparat sudura cu inverter (100 euro) si teava inox (15 euro metru) si o fac eu :))))

Problema ar fi difuzorul care probabil e facut din aur,cel mai ieftin din plastic 160 euro si din carbon 260 euro (mtech 2 csl look),am mai vazut ca face cineva din fibra cu 200 ron dar nu stiu cat de ok este calitativ,din poze nu inteleg cine stie ce.

Desi modificarea schimba total spatele masinii (vizual) consider ca sunt costuri mult prea mari,eu unul nu as plati mai mult de 300 euro.

Cei care ati facut modificarea ce costuri ati avut???

post-7864-0-96448600-1401312098_thumb.jpg

post-7864-0-54088400-1401312169_thumb.jpg

cam 180E evacuarea+80 difuzorul pentru bara MT2 cum e in poza+normal vopsitul.

Undeeee ca eu am cautat pe toate site-urile din ro si europa si nu am gasit.difuzorul este din plastic sau fibra?difuzorul ma gandeam sa il colantez

Este din fibra.Cauta pe farcebook sau google ArVision.Sunt din Bucuresti baietii cat de cat ok.

Uite cum a iesit la mine: http://www.bmwclub.ro/forums/topic/96575-bmw-e46-320d/page__st__100

Mersi mult

Azi am facut comanda de difusor,evacuare nu am luat pt ca pretul era......,ramane sa fac aici evacuarea dupa ce ajunge difusorul.inca nu sunt decis daca ii fac traseu complet sau doar evacuare,diferenta mare de bani nu ar fi dar nu stiu daca sa ii las sunetul stock sau nu

Mentalitate specifica romanului care vrea multe pe bani putini . Un difuzor de calitate buna [ plastic abs ] costa intre 100-150 de euro , sa mi spui si mie cum o sa arate inox ul ala la 15 euro metrul dupa o vreme ! Eu personal sunt foarte atent la detalii si ma zgarie pe ochi , orice evacuare facuta de an pulea [ nealiniata , care suna ca naiba , etc ]. Daca tu crezi ca poti obtine dintr un kkt bici , atunci te inseli amarnic ... fibra nu e ok ... dupa un an , deja iti vine sa o dai jos la cum o sa arate ! la evacuari acolo , majoritatea opteaza pentru o teava goala [ deh , avem bmw uri si vrem "tiuning" pe ele ] , dar sa dea 150 de euro -300 pe o finala buna , nu ii lasa mana !
  • Like 2

Mentalitate specifica romanului care vrea multe pe bani putini . Un difuzor de calitate buna [ plastic abs ] costa intre 100-150 de euro , sa mi spui si mie cum o sa arate inox ul ala la 15 euro metrul dupa o vreme ! Eu personal sunt foarte atent la detalii si ma zgarie pe ochi , orice evacuare facuta de an pulea [ nealiniata , care suna ca naiba , etc ]. Daca tu crezi ca poti obtine dintr un kkt bici , atunci te inseli amarnic ... fibra nu e ok ... dupa un an , deja iti vine sa o dai jos la cum o sa arate ! la evacuari acolo , majoritatea opteaza pentru o teava goala [ deh , avem bmw uri si vrem "tiuning" pe ele ] , dar sa dea 150 de euro -300 pe o finala buna , nu ii lasa mana !

Mentalitate de roman care vorbeste mult,prost si fara rost.daca vrei sa comentezi pe seama a ce vreau eu sa fac exista rubrica speciala taranisme daca asta consideri ca este,nu aici!!!

Inoxul ala o sa arate mult mai bine decat crezi tu !!!

Vad ca locuiesti in ita,probabil ai auzit de antano ,inoxul o sa fie de la ei(pretul inoxului este de producator),evacuarea o sa fie construita de ei (e vorba de o evacuare care o sa fie conectata la finala masinii,nu vreau sunet sport,galagie.......nu se intervine la traseul masinii.

daca tu crezi ca e mai ok sa dau 4.5sute de euro pe o finala cu nspe mii de coturi si curbe care sa ocoleasca roata de rezerva e problema ta,mie mi se pare absurda ideea.

am o masina care este construita total din fibra ,are fix 20 de ani si pot sa jur ca arata mai bine decat multe masini din tabla sau plastic abs.

In fine ....mersi oricum de sfaturi

• Like 1
  • Downvote 2

La ArVision gasesti mai degraba bara spate CSL.. Iar evacuarea o iei cu 100 euro. Am un prieten care a facut exact treaba asta iar efectele sunt uimitoare. Si eu vreau sa fac trecerea asta,cu 1600 lei ai bara csl + evacuare de inox dubla care cam rupe la auz

La ArVision gasesti mai degraba bara spate CSL.. Iar evacuarea o iei cu 100 euro. Am un prieten care a facut exact treaba asta iar efectele sunt uimitoare. Si eu vreau sa fac trecerea asta,cu 1600 lei ai bara csl + evacuare de inox dubla care cam rupe la auz

De la ArVision am luat si eu difuzorul (400 ron cu transport inclus).evacuarea am decis sa o fac unde sunt pentru ca am cunostinte care lucreaza in domeniu si cred ca e mult mai ok sa o fac direct pe masina decat sa o fac pe la vreo firma in ro si sa nu mi se potriveasca.

Foto cu difuzor si terminal de la ArVision

post-7864-0-54708300-1402322813_thumb.jpg

Mentalitate de roman care vorbeste mult,prost si fara rost.daca vrei sa comentezi pe seama a ce vreau eu sa fac exista rubrica speciala taranisme daca asta consideri ca este,nu aici!!!Inoxul ala o sa arate mult mai bine decat crezi tu !!! Vad ca locuiesti in ita,probabil ai auzit de antano ,inoxul o sa fie de la ei(pretul inoxului este de producator),evacuarea o sa fie construita de ei (e vorba de o evacuare care o sa fie conectata la finala masinii,nu vreau sunet sport,galagie.......nu se intervine la traseul masinii.daca tu crezi ca e mai ok sa dau 4.5sute de euro pe o finala cu nspe mii de coturi si curbe care sa ocoleasca roata de rezerva e problema ta,mie mi se pare absurda ideea.am o masina care este construita total din fibra ,are fix 20 de ani si pot sa jur ca arata mai bine decat multe masini din tabla sau plastic abs.In fine ....mersi oricum de sfaturi

Daca tu compari fibra aia de sticla veche cu ce se fabrica in ziua de azi ... atunci e trist ! la noi in tara de exemplu sunt doar doi oameni care mai au habar sa lucreze in fibra de sticla cu cap ... nu zic de ceilalti.. dar ce am vazut in general ... dupa un an.. deja se deformeaza in toate modurile posibile sau crapa ! Nu , nu este normal sa dai 300-500 de euro pe o evacuare dedicata , dar vezi ca inoxul ala e de vreo 3 feluri [ si eu am facut la fel cu traseul de evacuare , dar am fost avertizat de catre un inginer in materiale asupra calitatii inoxului , asa ca daca nu belesti bine ochii cand il cumperi... o sa vezi iar surprize pe acolo ! vorbim de investitii pe termen lung... nu care sa reziste juma de an si dupa aia sa cedeze ! Repet , vorbim de ce se face in tara , in afara treburile stau altfel !

De la ArVision am luat si eu difuzorul (400 ron cu transport inclus).evacuarea am decis sa o fac unde sunt pentru ca am cunostinte care lucreaza in domeniu si cred ca e mult mai ok sa o fac direct pe masina decat sa o fac pe la vreo firma in ro si sa nu mi se potriveasca.

Foto cu difuzor si terminal de la ArVision

Pe ce bara ai montat difuzorul sau vrei sa montezi? Normala sau M?

• 1 month later...
Si apropos, unde face cineva serios in Romania tobe custom? Personal mi se pare aiurea sa caut pe net si sa gasesc doar preturi peste 270 Euro chiar si doar pentru mufler ca sa zic asa... Singurii mai decenti realisti mi se par cei de la Cobra UK care ptr o finala cu 4 tevi, 2 pe fiecare parte, cer vreo 500 Euro... Ma refer la o masina e90 320d... Deci, e cineva serios in Ro care sa faca ceva ca lumea...

Daca tu compari fibra aia de sticla veche cu ce se fabrica in ziua de azi ... atunci e trist ! la noi in tara de exemplu sunt doar doi oameni care mai au habar sa lucreze in fibra de sticla cu cap ... nu zic de ceilalti.. dar ce am vazut in general ... dupa un an.. deja se deformeaza in toate modurile posibile sau crapa ! Nu , nu este normal sa dai 300-500 de euro pe o evacuare dedicata , dar vezi ca inoxul ala e de vreo 3 feluri [ si eu am facut la fel cu traseul de evacuare , dar am fost avertizat de catre un inginer in materiale asupra calitatii inoxului , asa ca daca nu belesti bine ochii cand il cumperi... o sa vezi iar surprize pe acolo ! vorbim de investitii pe termen lung... nu care sa reziste juma de an si dupa aia sa cedeze ! Repet , vorbim de ce se face in tara , in afara treburile stau altfel !

Vorbesti tu ala care ai dat 150 lei pe o finala de pe tobesport?Serios?Hai totusi sa nu fim ignoranti.Eu am evacuarea de mai bine de juma' de an si nu are rugina, nu are probleme, sunetul este unul placut nicidecum unul de toba sparta acelasi caz si cu difuzorul.De unde stii ca baietii nu lucreaza bine?Ai facut ceva la ei?Esti patit la ei sau de ce faci reclama negativa sa induci colegii in eroare?

• 1 month later...

Si apropos, unde face cineva serios in Romania tobe custom? Personal mi se pare aiurea sa caut pe net si sa gasesc doar preturi peste 270 Euro chiar si doar pentru mufler ca sa zic asa... Singurii mai decenti realisti mi se par cei de la Cobra UK care ptr o finala cu 4 tevi, 2 pe fiecare parte, cer vreo 500 Euro... Ma refer la o masina e90 320d... Deci, e cineva serios in Ro care sa faca ceva ca lumea...

Da ... din pacate nu cunosc in bucuresti ci in iasi sunt doua persoane :) ...

Vorbesti tu ala care ai dat 150 lei pe o finala de pe tobesport?Serios?Hai totusi sa nu fim ignoranti.Eu am evacuarea de mai bine de juma' de an si nu are rugina, nu are probleme, sunetul este unul placut nicidecum unul de toba sparta acelasi caz si cu difuzorul.De unde stii ca baietii nu lucreaza bine?Ai facut ceva la ei?Esti patit la ei sau de ce faci reclama negativa sa induci colegii in eroare?

Da... vorbeste ala care a incercat si o finala de 200 de ron si sistem de evacuare de 800 de euro ! Nu sunt ignorant ... dar nici nu merg pe premiza las-o ca merge asa ... ori imi face o treaba completa cap coada... ori nu mai face deloc ! simplu nu? Si NU .. nu accept fibra de sticla .. e vreo problema cu asta?:)... nu am ce sa induc in eroare ! fiecare face ce vrea cu banii lui ... acum sa te intreb eu ... tie iti place cum e aranjata fata la masina ta? cu lufturile alea si tot? dau un exemplu doar !

@devil - asa m-am saturat de oamenii ca tine. Cauti numai cearta.

Eu sunt chiar curios cum ii va iesi evacuarea. Poate e foarte priceput omul, nu ai de unde sa stii.

Si apropos de oameni care lucreaza cu fibra, eu stiu pe cineva langa Cluj care repara elementele de fibra de carbon pt masini de curse in Germania. Deci nu sunt doar 2 oameni in RO.

Esti foarte penibil in afirmatii. Daca nu ai nimic de spus, mai bine e sa taci. Nimeni nu te-a intrebat ce iti place tie.

Edited by Beriba
  • Like 1

• 4 months later...

O evacuare cap coada buna este in jur de 4000 lei la Top Gear,ceva decent este in jur de 2400 lei(fara difuzor)la Pilot acolo mi-am facut-o si eu.Nu am vazut mai devreme threadul ca ti-o dadeam eu pe a mea,eu trebuie sa imi fac alta pe diametru 76mm iar pe aceasta din poza o sa o vand...Mi se pare mie sau tevile din exterior sunt putin mai lungi decat cele din interior ?

Mai sunt si Top Gear pentru ceva de top.