Jump to content

DRL E90

LUCPO

Recommended Posts

Salut, am gasit in iDrive-ul meu optiunea "Day time runing lights" dar cand este activata se aprinde doar faza scurta (faruri cu halogen). Am vazut un E90 cu faruri fara xenon care avea ca si DRL becul de la faza lunga si arata interesant. Am mai cautat cate ceva despre treaba asta si se pare ca e o caracteristica a masinilor americane. Stie cineva daca se poate activa cumva functia asta?

Am gasit o poza la un E46, dar asa trebuie sa arate.

post-62193-0-74904000-1401672784_thumb.jpg

Edited by LUCPO

Da se poate activa. Am activat eu la un e90 2006, faruri cu halogen DRL pe becurile de faza lunga. Poti opta pentru aprinderea becurilor la intensitate maxima sau la jumatate. Daca optezi pt. intensitate la jumtate cand o sa dai flash se aprind la intensitate maxima. Deci da se poate. Trebuie codat. Eu am codat la @neo-anderssen in Bucuresti. Completeaza-ti si tu locatia la profil.

Bafta!

Edited by bimmerdriver

Nu e ilegal sa mergi cu faza lunga permanent aprinsa ???

Un soi de faruri de ceata cu ditamai soarele pe cer ? :fear:

Atunci, cred ca putem spune ca toate masinile cu DRL au un soi de faruri de ceata?!?!

Daca era ilegal cred ca nu mai puneau nemtii aceasta optiune. O ai deja trebuie doar sa o activezi. Si da se poate seta la 50% din intensitate cum am spus mai sus.

Masinile care nu au leduri, xenoane etc, folosesc pe post de DRL becurile halogen.

Edited by bimmerdriver

Cred ca poti observa diferenta intre un proiector de ceata si un, de exemplu, AE de F01 facut special pt functia de DRL.

Farurile de ceata este ilegal sa fie folosite cand ceata lipseste. Ai un buton pt asta si il folosesti pe propria raspundere. La fel ca si pe celalalte butoane, pedale, volan. Daca se pot aprinde, nu inseamna ca e si OK sa le aprinzi cand vrei tu.

Motivul pentru care exista acele setari relativ accesibile sunt: piete diferite, compatibilati cu alte platforme, setari rezervate etc. Ca si mai sus, daca poti activa ceva, nu inseamna ca este si 100% corect/legal sa o faci.

Si vezi ca faci confunzie intre a activa ceva din diagnoza (setari ascunse utlizatorului) si optiunile masinii.

Te superi degeaba, parca aici se discuta...si tu faci confuzie: farurile de ceata sunt altele si da, alea se folosesc pe timp de ceata sau ploaie torentiala. Noi vorbeam aici despre a aprinde becurile de faza lunga la 50% din intensitate ceea ce e foarte OK! Daca nu intelegi ce vreau sa spun poti cauta poze pe google. Si este 100% legal. Ca sa-ti dau un exemplu la indemana : uita-te cum are Logan2 DRL.

post-62755-0-09718600-1401704099_thumb.jpg

post-62755-0-36122500-1401704113_thumb.jpg

Edited by bimmerdriver

Da, exista 2 variante 100% si 50%. Intr-adevar s-ar putea sa supere pe ceilalti soferi varianta 100% si nici nu poti da flash.

P.S. Eu am ales varianta cu 50% din 2 motive: ceilalti soferi si faptul ca poti da flash.

Edited by bimmerdriver

Codarea respectiva e valabila la e90 cu faruri halogen. La 50% nu stiu cum e dar nu cred ca orbesc. Din NCS nu ii seteaza procentul ci tensiunea , in loc de 12V ii seteaza 4,5,6V etc, cu ajutorul unor coduri,ceva gen Hex. Edited by Andrei_VUV

Codarea respectiva e valabila la e90 cu faruri halogen. La 50% nu stiu cum e dar nu cred ca orbesc. Din NCS nu ii seteaza procentul ci tensiunea , in loc de 12V ii seteaza 4,5,6V etc, cu ajutorul unor coduri,ceva gen Hex.

Asa e. La 50% intensitate becul primeste 6V.

Codarea respectiva e valabila la e90 cu faruri halogen. La 50% nu stiu cum e dar nu cred ca orbesc. Din NCS nu ii seteaza procentul ci tensiunea , in loc de 12V ii seteaza 4,5,6V etc, cu ajutorul unor coduri,ceva gen Hex.

Indirect pt ca la bec tot procent ajunge, semnalul fiind PWM la tensiunea bateriei.

Eu as vrea sa le fac la 50%, am uitat sa mentionez ca eu am schimbat farurile originale cu unele afermarket cu lupa dar nu cred ca are importanta, eu sunt din timisoara, daca este cineva care poate sa ma ajute si cam cat ma costa, chiar as vrea sa fac asta :)

• 8 months later...

Eu mi-as pune ceva aftermarket gen:http://cens.com/cens/supplier/26322/product/115205/BMW_E90.jpg?xxx=1399039729134http://www.sdmotor.com.tw/ebay/2905636Z/d2.jpg

A pus cineva asa ceva? E nevoie de gauri in grila? Cum se conecteaza? Un DIY poate? Multumesc.

Citeste pe aici http://performanceauto.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=3&products_id=253

Poti pune si lupe si orion daca ai far halogen. Eu am facut asta la fostul E90. Exista si topic aici cu poze daca te intereseaza.

Uite aici topicul meu http://www.bmwclub.ro/forums/topic/117774-bmw-318d-e90-2008/page__st__220

Edited by Andrei_VUV

Pai US style cum ai zis tu. Exact asta fac si aia in state. Tu ai desfacut cumva de stii ? Se face in 2,3 ore....si cu ceva riscuri ce-i drept. Dar eu am vrut neaparat si totul a fost ok. Si ai lumina pe AE cata vrei dupa aia. Incomparabil cu lumina oferita de AE-ul standard.

Daca vrei mizerii in bara jos poti pune f usor dar arata ca un rahat.

Edited by Andrei_VUV
  • Like 1
  • Downvote 4

Stiu ce presupune sa demontezi sticla la far, nu vreau asa ceva. Multumesc oricum de intentie. Dar chiar sunt interesat sa activez functia DRL US style la halogen. Daca stie cineva la cine sa apelez as fi recunoscator! Edited by Radu I
  • Like 1