Jump to content

Recommended Posts

Salut.

Masina in discutie este un e90 lci. aceasta a fost lovita intr-o bordura cu roata dreapta fata in urma careia au fost afectate: brat inferior dreapta, amortizor dreapta, flansa dreapta. Setul de amortizoare au fost schimbate impreuna cu o flansa pe dreapta , bratul inferior dreapta, bielete antiruliu plus bucsi de la bratul din fata s+d.

In urma incidentului, pe franare la viteza mica pe drum cu denivelare(orice fel de denivelare chiar si cat podul palmei), volanul tinde sa se intoarca pana la o jumatate de tura ori pe stanga ori pe dreapta, depinzand cum prinde roata mai intai pe denivelare. Am luat prin eliminare tot ce era posibil pt aceste simptome: bucsi/pivoti/bielete/bielete antiruliu/caseta etc. si tot nu ii putem da de cap. Mentionez ca am verificat caseta de directie la un service autorizat si nu este defecta.

o intrebare: pe acest e90lci caseta de directie ar trebui sa fie asistata electronic?? intreb asta pt ca aceasta nu este electronica.

Ai facut geometria?

[/quote

ma scuzati pt neprecizare, da am facut-o este perfecta, masina sta dreapta nu are nicio pb din acest pct de vedere, am dus-o si pe statie itp, am scuturat-o, franare este buna totul pare a fi in regula

frana?!

au fost testate pe bancul de itp. sunt perfecte.

Ai facut geometria?

ma scuzati pt neprecizare, da am facut-o este perfecta, masina sta dreapta nu are nicio pb din acest pct de vedere, am dus-o si pe statie itp, am scuturat-o, franare este buna totul pare a fi in regula

orice masina care are cauciucuri late se comporta asa, cu cat sunt mai late anvelopele cu atat mai rau iti fuge volanul din mana la frana, e normal

pune 205 55 16 si ai sa vezi ca nu-ti mai fuge

intr-adevar rotile sunt echipate cu cauciucuri ceva mai late, 225/45/r17, dar cunosc masina si inainte de eveniment nu facea asa

Nu e adevarat, pe ideea asta, cei cu latime 275 ar trebui sa mearga in cerc.

Probabil ai o problema la geometrie.

eu de iarna am 205, de vara 225, cand trec la 225 se simt mai tare in directie influente ale franarii

problema este ca nu prea ai 275 pe fata nici la M-uri, pe spate da.

fa-ti un stand de frana sa nu cumva sa-ti tina frana mai tare pe una din roti, si dupa mai verifica inca o data geometria cu valorile din TIS

s-ar putea ca unde ai facut geometria sa fie bine facuta, mie nu mi-au facut unghiul de cadere pe spate cum trebuie

eu de iarna am 205, de vara 225, cand trec la 225 se simt mai tare in directie influente ale franarii

problema este ca nu prea ai 275 pe fata nici la M-uri, pe spate da.

fa-ti un stand de frana sa nu cumva sa-ti tina frana mai tare pe una din roti, si dupa mai verifica inca o data geometria cu valorile din TIS

s-ar putea ca unde ai facut geometria sa fie bine facuta, mie nu mi-au facut unghiul de cadere pe spate cum trebuie

am scris mai sus, masina am dus-o pe stand de franare si nu a aparut nicio pb, franeaza cum trebuie.

Din moment ce inainte de accident nu aveai problema asta clar nu e de la gume, ceva s-a dereglat/stricat.

Janta si discul respectiv sunt ok?

jantele nu au fost implicate, discul e bun, schimbat in toamna, banuiesc ca pe standu de franare apareau ceva erori daca era avariat.

• 2 months later...
acelasi sindrom l am avut eu la e 46,tot 225/50/16 aveam ,am vandut masina pt ca de rezolvat nu am rezolvato si ma stresa ,din cate am inteles un coleg de aici as scri ca ar fi cuplajul volanului cauta pe forum aici si vei gasi discutia avuta aici,cica pe axul volanului este o piesa care are rolul asta si odata uzata face asta ,tremmling,acum sunt nou posesor e 90 lci 2010 Edited by danwmb