Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sfaturi si pareri

cristianiorga22

Recommended Posts

Am desfacut bordul analogic pentru a schimba niste beculete si am observat ca in acest tip de bord intra doua mufe cu pini una galbena si una albastra si eu am mai gasit o mufa verde :) , am atasat poze cu tipul de bord si cu cele trei mufe din care doar doua sunt in bord. Acum imi este greu sa cred ca neamtul a pus inca o mufa din greseala sau din graba :blink: , prin urmare lamuriti-ma si pe mine ca innebunesc :) din fabrica avea altfel de bord? pot pune altfel de bord? unul cu afisaj digital? sau macar sa stiu si eu ce este mufa cealalta.... Tot in ideea aceasta am desfacut si obc, in spatele lui am o mufa verde cu doua randuri de pini, specific ca mie imi afiseaza doar data, ora si temp...este posibil sa pot pune obc cu mai multe functii???

astept sfaturile voastre :)

Am desfacut bordul analogic pentru a schimba niste beculete si am observat ca in acest tip de bord intra doua mufe cu pini una galbena si una albastra si eu am mai gasit o mufa verde  :) , am atasat poze cu tipul de bord si cu cele trei mufe din care doar doua sunt in bord. Acum imi este greu sa cred ca neamtul a pus inca o mufa  din greseala sau din graba :blink: , prin urmare lamuriti-ma si pe mine ca innebunesc :) din fabrica avea altfel de bord? pot pune altfel de bord? unul cu afisaj digital? sau macar sa stiu si eu ce este mufa cealalta....  Tot in ideea aceasta am desfacut si obc, in spatele lui am o mufa verde cu doua randuri de pini, specific ca mie imi afiseaza doar data, ora si temp...este posibil sa pot pune obc cu mai multe functii???

207186[/snapback]

aia verde seamana cu mufa de la computeru de bord :)

Am desfacut bordul analogic pentru a schimba niste beculete si am observat ca in acest tip de bord intra doua mufe cu pini una galbena si una albastra si eu am mai gasit o mufa verde  :) , am atasat poze cu tipul de bord si cu cele trei mufe din care doar doua sunt in bord. Acum imi este greu sa cred ca neamtul a pus inca o mufa  din greseala sau din graba :blink: , prin urmare lamuriti-ma si pe mine ca innebunesc :) din fabrica avea altfel de bord? pot pune altfel de bord? unul cu afisaj digital? sau macar sa stiu si eu ce este mufa cealalta....  Tot in ideea aceasta am desfacut si obc, in spatele lui am o mufa verde cu doua randuri de pini, specific ca mie imi afiseaza doar data, ora si temp...este posibil sa pot pune obc cu mai multe functii???

207186[/snapback]

poti pune ceas cu afisaj digital,dar fara check control,ala are 4 mufe.Vezi ca e un topic cu retrofit OBC4 si ai sa vezi ceasul lui Apple,ala e modelul cu 2 mufe si merge la tine.

Man incearca sa mergi la desmembrari shi sa vezi acolo dak au asha ceva (bord digital) incerci shi dak iti merge este ok. Vezi sa fie pt modelul ta de maisna, shi pt morotrul tau. pt k la mine mufele sant aceleashi k si la tine, nu difera nimic, ar trebui sa iti mearga si tie bordul digital. Ne tii si pe noi la curent cu demersurile.

Man, nu mai utiliza aberatii de genul "dak au asha, shi, etc.".

Citeste te rog REGULILE privind postarea pe acest forum.

Man incearca sa mergi la desmembrari shi sa vezi acolo dak au asha ceva (bord digital) incerci shi dak iti merge este ok. Vezi sa fie pt modelul ta de maisna, shi pt morotrul tau.  pt k la mine mufele sant aceleashi k si la tine, nu difera nimic, ar trebui sa iti mearga si tie bordul digital. Ne tii si pe noi la curent cu demersurile.

Man, nu mai utiliza aberatii de genul "dak au asha, shi, etc.".

Citeste te rog REGULILE privind postarea pe acest forum.

207704[/snapback]

Mario te referi la mine sa nu mai folosesc tipul acesta de exprimare???? :) :) , cred ca ma confunzi :blink:

sunt un om fericit :) :) , acum am un bord functional complet..cu ajutorul lui angeleyes, care a avut rabdarea si calmul de a ma asculta si intelege , am probat 3 borduri si pana la urma am gasit un bord care nu functiona Kilometrajul si am inlocuit acest ceas cu cel de pe bordul meu vechi si acum am un bord perfect :) :D , iar cu reconfigurarea :blink: , merge perfect nu a trebuit nimic...precizez ca este un bord de la acelasi tip de masina, angel eyes a facut toata munca eu nu am facut nimic decat sa pun intrebari (doar sunt inginer constructor :) ), dar am invatat cum se da bordul jos fara sa dai volanul jos :D .

Rog admini sa inchida acest topic, dar sa nu il stearga :) .

PS: unii membrii ai acestui forum sunt intradevar pasionati si au tot respectul meu :D , se stiu ei :D

Edited by cristianiorga22

va trebui configurat, trebe scris VIN-ul altfel nu vad cum sa mearga :)

209424[/snapback]

sincer as aprecia daca ai vorbi din experienta ta sau din cunostinte intemeiate , nu dupa parerea ta de necunoscator, fara suparare dar te-ai gandit ca unele "pareri gresite" pot face mai mult rau decat bine, PAREREA MEA :blink:

sincer as aprecia daca ai vorbi din experienta ta sau din cunostinte intemeiate , nu dupa parerea ta de necunoscator, fara suparare  dar te-ai gandit ca unele "pareri gresite" pot face mai mult rau decat bine, PAREREA MEA :blink:

209711[/snapback]

Felicitari :)

Eu zic sa nu inchidem topicu ca cine stie... poate mai are cineva problema asta si poate mai trebuie sa puna intrebari :)

sincer as aprecia daca ai vorbi din experienta ta sau din cunostinte intemeiate , nu dupa parerea ta de necunoscator, fara suparare  dar te-ai gandit ca unele "pareri gresite" pot face mai mult rau decat bine, PAREREA MEA :blink:

209711[/snapback]

iti spun din experienta nu imi place sa dau cu bata in balta si sa vad incotro sare mai multa apa :) daca ma intelegi ce vreau sa spun, in electronica si soft nu te lasi la voia intamplarii

Sigur va trebui sa scrii VIN-ul (numar de identificare dupa care masina stie ca nu a fost schimbat nimica din config initiala ultimele 6 din seria de sasiu) masinii in noul/vechiul cluster dece ?

Pt ca altfel masina nu vb cu el ca il vede ca pe un "outsider"

Pt ca altfel KM nu vor corespunde !!

Pt ca configuratia masini tale poate difere de cee de pe care ai luat clusterul !!

si multe alte

Simplu ca "buna ziua" te felicit ca nu iei totul de gata dar sa stii ca mai sunt si persoane care incearca sa te ajute nu doar sa te incurce

Cum rezolvi toate ce de sus la reprezentanta.

Dar sa stii ca toate astea iti vor functiona doar daca fostul prorietat din vre-un motiv anume a schimbat clusterul si nu a gasit unul ca si cel original DE CE ?

Pt ca ajungem iarasi la configuratia masini tale: daca ceva nu trebe sa fie afisat pe cluster fii sigur ca e dat disable din configuratia ECU

Sper ca te-ai convins ca nu te aburesc daca nu incearca si atunci ai sa te convingi :)

P.S

Apropo lucrez la firma care a facut ceasurile pt BMW (testare soft) daca te linisteste :)

Edited by clauberty

iti spun din experienta nu imi place sa dau cu bata in balta si sa vad incotro sare mai multa apa :blink:  daca ma intelegi ce vreau sa spun, in electronica si soft nu te lasi la voia intamplarii

Sigur va trebui sa scrii VIN-ul (numar de identificare dupa care masina stie ca nu a fost schimbat nimica din config initiala ultimele 6 din seria de sasiu) masinii in noul/vechiul cluster dece ?

Pt ca altfel masina nu vb cu el ca il vede ca pe un "outsider"

Pt ca altfel KM nu vor corespunde !!

Pt ca configuratia masini tale poate difere de cee de pe care ai luat clusterul !!

si multe alte

Simplu ca "buna ziua" te felicit ca nu iei totul de gata dar sa stii ca mai sunt si persoane care incearca sa te ajute nu doar sa te incurce

Cum rezolvi toate ce de sus la reprezentanta.

Dar sa stii ca toate astea iti vor functiona doar daca fostul prorietat din vre-un motiv anume a schimbat clusterul si nu a gasit unul ca si cel original DE CE ?

Pt ca ajungem iarasi la configuratia masini tale: daca ceva nu trebe sa fie afisat pe cluster fii sigur ca e dat disable din configuratia ECU 

Sper ca te-ai convins ca nu te aburesc daca nu incearca si atunci ai sa te convingi :)

P.S

Apropo lucrez la firma care a facut ceasurile pt BMW (testare soft) daca te linisteste :)

209755[/snapback]

el are cu rotite :) adica nu are acu display :)

"el are cu rotite adica nu are acu display "

aici era cheia, ma scuzati

si am pus in aceiasi oala cu asta

"deci ce sa inteleg ???ca pot cauta un bord cu afisaj digital al kilometrajului???"

ma scuzati da nu o fost cu intentie :blink:

"el are cu rotite  adica nu are acu display "

aici era cheia, ma scuzati

si am pus in aceiasi oala cu asta

"deci ce sa inteleg  ???ca pot cauta un bord cu afisaj digital al kilometrajului???"

ma scuzati da nu o fost cu intentie  :)

209814[/snapback]

remarca mea nu a fost rautacioasa doar ca la inceputul acestui subiect un forumist m-a "sfatuit" sa schimb 4 condensatori :) , chiar a postat si un link catre un site specializat...iar eu am procedat ca atare si impreuna cu mario b am desfacut bordul si surpriza :blink: , era un cu totul altfel de bord cu un singur condensator, eu am explicat la inceputul subiectului tipul bordului si toate detaliile despe bord dar....asta este se pare ca uneori unii colegi vor sa ajute dar sunt prea superficiali in citirea detaliilor.

Daca lucrezi in domeniu am o intrebare poti sa-mi schimbi la bordul vechii 2 acumulatorii de pe placa de baza ?????? :)

remarca mea nu a fost rautacioasa doar ca la inceputul acestui subiect un forumist m-a "sfatuit" sa schimb 4  condensatori :) , chiar a postat si un link catre un site specializat...iar eu am procedat ca atare si impreuna cu mario b am desfacut bordul si surpriza  :blink: , era un cu totul altfel de bord cu un singur condensator, eu am explicat la inceputul subiectului tipul bordului si toate detaliile despe bord dar....asta este se pare ca uneori unii colegi vor sa ajute dar sunt prea superficiali in citirea detaliilor.

Daca lucrezi in domeniu am o intrebare poti sa-mi schimbi la bordul vechii 2 acumulatorii de pe placa de baza ?????? :)

209879[/snapback]

exista foarte putine e34 care au ceasuri cu rotite :) si noi ne-am gandit ca este cu display , iar la astea cu display pica acei condensatori :)

Salutare, intru si eu in vorba (ca musca) pt k la inceput am incercat sa il ajut p cristi, singurele rotite de la bord erau la kilometraj, restul este la fel k shi cel cu afisaj electronic dar farao placa mare cu circuite, este ceva de genul cum are bordu' "ursuletu" si din cate am citit in topil pt E30, scria acolo k printre motivele de malfunctionare a turometrului ar fii acei 2 acumulatori, k in rest pauza electronica in bord. Felicitari man pt schimbarea bordului shi felicitari colegului care tea ajutat, nu cred k ma ducea capu sa iti pot schimba bordul (sa si functioneze) :blink: