Jump to content

boxe spate E46

Recommended Posts

.. Bun deci dupa ce am citit acest topic. am inteles asa..

ca daca pastrez casul original. si daca schimb difuzoarele... asa . cum am facut eu . cu unele infinity 5610 CS.. si pe fata ceva tot asa .... dar mai mici . toata investitia este egala cu 0 sunetul era mai bun inainte...

acum o intrebare . mai are rost .. sau se obtine un sunet mai bun . daca adaug un amplificator...???

sau .. ma sal pagubas...

ps casul original nu vreau sa il schimb

...

ok

...

bafta. si astept raspunsuri..

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

are rost sa amplifici boxele dar din cass-ul original care nu are iesire pt statie din cate stiu eu o sa scoti o fidelitate mica pt ca trebuie sa pui convertor de semnal pt statie.. deci o sa se auda mai tare dar nu asa clar.. oricum, alegerea e a ta..

diferenta va fii sesizabila cand vei pune statie pe boxe dar ia-ti una cu 4 iesiri de 50W pt ca daca amplifici doar boxele spate o sa fie dezechilibrat sistemul.. si inca ceva: scoate incintele la boxele spate pt ca sunt mult prea mici pt boxele aftermarket.

are rost sa amplifici boxele dar din cass-ul original care nu are iesire pt statie din cate stiu eu o sa scoti o fidelitate mica pt ca trebuie sa pui convertor de semnal pt statie.. deci o sa se auda mai tare dar nu asa clar.. oricum, alegerea e a ta..

diferenta va fii sesizabila cand vei pune statie pe boxe dar ia-ti una cu 4 iesiri de 50W pt ca daca amplifici doar boxele spate o sa fie dezechilibrat sistemul.. si inca ceva: scoate incintele la boxele spate pt ca sunt mult prea mici pt boxele aftermarket.

238887[/snapback]

ok . multam mult.. de sfat .. oricum alta solutie nu am . decat sa incerc si cu o statie...convertotul de semnal il am... si statia va fi una pe 4 canale

daca "decupezi" usa si nu o insonorizezi o sa plangi :blink:

daca decupezi usa trebuie sa gasesti un mod de a fixa difuzorul etans pe usa (el se prinde de fata de usa din fabrica) altfel o sa-ti iasa aerul aiurea si tot nu ai facut nimic

nu sunt atat de convins de necesitatea insonorizarii complete a usii.

majoritatea sistemelor aftermarket puse pe fata se afla pe usi fara insonorizare. evident ca o data cu insoronorizarea usii calitatea sunetului creste spectaculos, dar pe mine ma interesa o modalitate extrem de facila de a obtine un sunet de calitate superioara in momentul in care ai schimbat difurile pe fata.

legat de prindere... mie, cel putin, nu mi se pare ca ridica vreo problema. se paote atasa extrem de simplu un inel de mdf pe usa( evident prin holtzsuruburi) iar de acel inel atasezi boxa. etanseitatea relativa este extrem de usor de obtinut.

ca aceasta solutie ofera evident un sunet de o calitate mai buna decat in cazul pastrarii intacte a usii este clar. eu voiam sa aflu daca a facut cineva acest lucru

Edited by c0sta

...SALUT DIN NOU...

deci am achizitionalt una bucata amplificator VIETA PW 5065 5 canale

INTREBAREA DE BARAJ...

cum se conecteaza frate acesta statie...????

deci ce am facut eu...deoarece eu am pe masina HU stok cu NAVI si nu am vrut sa il schimb am conectat in felul urmator..

1 la cablurile care buc pe spate am atasat un convertor dietz pentru semnal cablurile le-am legat corespunzator iar din iesirile acestuia . 2 RCA-uri am intrat in RCA-urile statiei iar apoi am iesit cu cabluri care duc la difuzoare...

Bun pana aici cred ca este corect.

2 amplificatorul l-am legat 12v de la baterie. iar masa la masa..

.....

dar nu se intampla nimic. si asta pentru ca . amplif pentru a fi conectat corect mai are un cablu..

REM.. cablu pe care trebuie sa il iau de la HU si nu stiu care este...

deci ma poate ajuta cineva. cvare a facut asta...

.. unde se gaseste acest cablu .. REM de 12 v

si inca o intrebare...

acest cablu are functia de a opri statia cand este opri casetofonul...????

in primul rand ...

sper sa ai kit special pt amplificatoare !

pe cablul de curent de plus ca ai sigurantza la max 10 15 cm de borna ( cu cat mai aproape cu atat mai bine )

minusul ial dintrun punct serios al caroseriei .. o centura ( in prealabil curata bine zona )

remote ( comanda statiei ) se ia din accesorii din mufa HU .. ia un aparat de masura si vezi unde ai plus cand pui contact ( dc nu ma insel .. este un cablu violet sau albastru ... dar cel mai sfant este sal masori !

dupa ce lai gasit ... te duci cu un cablu exact pe acelasi traseu pe care teai dus si cu RCA urile !

sper ca mam facut inteles ! dc mai sunt intrebari .. cu placere !

in primul rand ...

sper sa ai kit special pt amplificatoare !

pe cablul de curent de plus ca ai sigurantza la max 10 15 cm de borna ( cu cat mai aproape cu atat mai bine )

minusul ial dintrun punct serios al caroseriei .. o centura ( in prealabil curata bine zona )

remote ( comanda statiei ) se ia din accesorii din mufa HU .. ia un aparat de masura si vezi unde ai plus cand pui contact ( dc nu ma insel .. este un cablu violet sau albastru ... dar cel mai sfant este sal masori !

dupa ce lai gasit ... te duci cu un cablu exact pe acelasi traseu pe care teai dus si cu RCA urile !

sper ca mam facut inteles ! dc mai sunt intrebari .. cu placere !

239707[/snapback]

BUN multam am reusit sa montez amplificatoru...plus difuzoarele pe spate...

.. ce pot spun e.. se aude . binisor....

...

nu cum ma asteptam eu . dar se aude...

cam atat...

ce imi puteti spune despre aplificatorul asta VIETA pW 5065 5 canale????

este acceptabil ...

acum depinde si ce vrei sa amplifici cu el ... nu are putere prea mare .. si dc nu ma insel .. presupun ca lai pus pe HU stok ... care trage inapoi .. si la volum .. si la claritate !

240092[/snapback]

dap...

deocamdata am amplificat doar difuzoarele de pe spate...

...

• 7 months later...
nu sunt atat de convins de necesitatea insonorizarii complete a usii.

majoritatea sistemelor aftermarket puse pe fata se afla pe usi fara insonorizare. evident ca o data cu insoronorizarea usii calitatea sunetului creste spectaculos, dar pe mine ma interesa o modalitate extrem de facila de a obtine un sunet de calitate superioara in momentul in care ai schimbat difurile pe fata.

legat de prindere... mie, cel putin, nu mi se pare ca ridica vreo problema. se paote atasa extrem de simplu un inel de mdf pe usa( evident prin holtzsuruburi) iar de acel inel atasezi boxa. etanseitatea relativa este extrem de usor de obtinut.

ca aceasta solutie ofera evident un sunet de o calitate mai buna decat in cazul pastrarii intacte a usii este clar. eu voiam sa aflu daca a facut cineva acest lucru

Salut.

Imi montez eu azi boxele pe fata direct pe usa. Dar o sa si insonorizez cu Brax eXvibration si ceva folie aluminiu autoadeziva (ceva de genul AluBand in Romania)

O sa te anunt de diferenta daca te mai intereseaza.

Eu mi-am schimbat HU cu Pioneer deh-p6900ub, (l-am centrat pe bord si arata bine), si boxele pe fata Ground Zero GZTC mk2 16.5 cm. (100 RMS) Sunt curios cum se va auzi fara amplificare boxele....

aaa...si mi-am pus sub bord la pasager pioneer TS-WX11A (subwoofer activ) sa am ceva bas in masina si sa nu ocupe prea mult loc.

in locul boxelor din spate mi-am pus Pioneer TS-G1749 de 17 cm si 35 RMS dar nu sunt multumit cum se aude (http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-G1749/index.html).

La montare am scos incinta aia din fabrica, am astupat si izolat gaura aia din portbagaj si le-am facut eu o incinta din inele lemn intre metal si polita...dar ma gandesc ca poate e prea mica...

Edited by fbuzila

felicitari !

si eu am reusit un astfel de montaj ... cu difuzorul de 17cm de la dls .... r6a prins direct pe usa... dar din lipsa de timp neam oprit aici ... urmeaza cablaraia si amplificarea lor !

pentru rigidizarea usii am folosit aluband , o pasta insonorizanta ..

am sa ridic si niste poze in viitorul apropiat !

inko data felicitari !

felicitari !

si eu am reusit un astfel de montaj ... cu difuzorul de 17cm de la dls .... r6a prins direct pe usa... dar din lipsa de timp neam oprit aici ... urmeaza cablaraia si amplificarea lor !

pentru rigidizarea usii am folosit aluband , o pasta insonorizanta ..

am sa ridic si niste poze in viitorul apropiat !

inko data felicitari !

mersi :blink:

Chiar acuma am terminat usile... a fost destul de greu cu taiatul dar am reusit. Am facut poze la toti pasii si o sa le uploadez maine aici. Vreau sa zic ca se aude mult mai bine cu ele prinse de usa...am si eu bas in masina.

La boxele din spate am deschis gaurile in portbagaj si se aude mai bine.

bv. insa eu nu inteleg o chestie.

din ce vad in poze ai taiat fata de usa si apoi ai acoperit gaura !?!?!

sau nu vad eu bine?

eu vreau sa tai din usa pentru ca intreaga usa sa se comporte ca o incinta de rezonanta pt difuzor. insa tu daca ai acoperit gaura ai pierdut acest avantaj...

so... cum sta treaba?

bv. insa eu nu inteleg o chestie.

din ce vad in poze ai taiat fata de usa si apoi ai acoperit gaura !?!?!

sau nu vad eu bine?

eu vreau sa tai din usa pentru ca intreaga usa sa se comporte ca o incinta de rezonanta pt difuzor. insa tu daca ai acoperit gaura ai pierdut acest avantaj...

so... cum sta treaba?

nu am acoperit nimic...am taiat fata de usa si am prins de ea boxa cu un inel de lemn intre boxa si usa....

poate se vede asa din cauza cum am dat cu pasta aia neagra si pe interior ....

pai din poze se vede cum ai pus inclusiv peste gaura banda

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?act...st&id=49437

sa inteleg ca apoi ai taiat acea folie pentru ca diful sa poata comunica direct cu spatiul gol din spate?

folia e pe interior...pe fata exterioara a masinii...recunosc ca nu e clar din poza :blink: