Jump to content

Cand trebuie schimbat lichidul de frana?

777

Recommended Posts

Sambata am schimbat uleiul, iar la final cand era de resetat contorul din bord, am resetat si cel cu ceasul.

Contorul a afisat o perioada de 2 ani (in zile). Deci nu e anuala ci la 2 ani inspectia respectiva. Asa ca eu zic ca m-am lamurit acum:

- o data la doi ani de zile se schimba clar lichidul de frana (normal la o inspectie la 2 ani service-ul mai aschimba si filtre si etc... - vorba nu-stiu-cui: "dupa standardele europene")

- la ulei imi scria vreo 1200 si ceva de litrii. Daca e sa faci un calcul (bine-nteles ca si functie de stilul condus) bate undeva la 16.000 - 18.000 de km pana la urmatorul schimb ... Intre 10.000 si 15.000 eu zic ca ar fi rezonabil.

Nu ma gandesc la perioada in timp, fiindca vreo 25.000 - 35.000 tot fac pe an ... Asa ca oricum tre sa il schimb de mai multe ori intr-un an ...

208726[/snapback]

nu WLF cum spuneam numai la caterinca va e gandu'..astea sunt confirmarile mele..Numai bine!

Guest IulianE
stii ce am remarcat..ca majoritatea sunteti buni la comentat si dat in cap..dar n-am vazut si eu o explicatie ca lumea de la nimeni..sincer nu incerc sa par interesanta..prefer sa fiu de folos..insa voi atat faceti sa comentati aiurea..nimic util..da' poate gresesc..so what? nimeni nu e perfect..dar de ce nu spuneti voi cum stau lucrurile..eu zic ca va grabiti sa criticati fara sa incercati macar sa intelegeti..ar fi fost mai frumos si elegant sa ma corectati nu sa comentati aiurea..cat despre faza cu "adunat info" imi pare rau insa rasp mele nu au intarziat din lipsa de info ci pt simplu fapt ca lucrez si nu ajung sa stau linistita in fata calc. in fiecare zi..decat pe fuga..singura atitudine d'aici e de sfidare..nu vad deloc comunicare sau sprijin..decat a arata cu degetu si a rade desi nu mi-e rusine nici cu voi..drept urmare nu voi mai posta nimic pe acest forum..sunteti prea "buni si bazati" pentru orice amator de bmw..Bafta!

209135[/snapback]

deci te-ai elucidat si cu principiul de functionare a forumurilor

nu WLF cum spuneam numai la caterinca va e gandu'..astea sunt confirmarile mele..Numai bine!

209150[/snapback]

Pai uite, iar o dai in plopi. Omul a spus clar, nu e anuala ci e la fix 2 ani.

Contorul a afisat o perioada de 2 ani (in zile). Deci nu e anuala ci la 2 ani inspectia respectiva. Asa ca eu zic ca m-am lamurit acum:

208726[/snapback]

Deci ce a confirmat? Mai bine spus a infirmat ce ai spus tu:

simbolul aprins in bord este cel de "service-ul anual" adica te anunta ca e timpul sa-i faci revizia

207747[/snapback]

Lichidul de frana se schimba din 2 in 2 ani indiferent de marca masinii..[]..simbolul aprins in bord este cel de "service-ul anual" adica te anunta ca e timpul sa-i faci revizia (inloc ulei, filtre etc) nu se rezuma strict la lichidul de frana.

WLF poate e cam greu pt tine sa intelegi insa revizia anuala este revizia care se face la o perioada de un an (asta in cazul in care nu ai facut km indicati de prod. pt urmatorul schimb de ulei)..eh..o data la 2 ani la aceasta revizie anuala pe langa schimbul de ulei si filtre se face si schimbul de lichid de frana!! ce nu pricepi?!

Iar simbolul respectiv este cel pentru inspectia anuala..eu zic sa iei manualul de utilizare si sa-l citesti..ti-ar prinde bine..si nu mai vb aiurea..

Edited by bimmer_girl

Iar simbolul respectiv este cel pentru inspectia anuala..eu zic sa iei manualul de utilizare si sa-l citesti..ti-ar prinde bine..si nu mai vb aiurea..

209239[/snapback]

Simbolul respectiv e pentru lichidul de frana, numai pentru lucrul asta. STRICT, ABSOLUT la lichidul de frana se refera.

Demonostreaza-mi ca ai dreptate, daca tot spui ca eu vorbesc aiurea, poate gresesc eu si tu ai dreptate.

doar atat? nu mai avea si continuare?

209773[/snapback]

Nu, in manualele noi nu mai apar informatii legate de ceas.

Pe orice site al unui dealer BMW, se gaseste informatia despre service interval, doar trebuie dat un search pe google si poti afla ca acel ceas impreuna cu Inspection se aprinde exclusiv pentru schimbul de lichid de frana, la 1 an sau 2, in functie de model.

Si apropo, daca domnisoara "consilier" lucreaza la service-ul altei marci, cred ca ar fi indicat sa dea sfaturi legate strict de marca respectiva, doar faptul ca detine un BMW nu e suficient .....

De vreo saptamana mi s-a aprins in bord si semnul ala in forma de ceas post-2761-1174030457_thumb.jpg (chiar sub ledurile pentru schimbul de ulei).

Asta inseamna intr-adevar ca trebuie sa schimb lichidul de frana?

Sau e doar reminder-ul pentru service-ul periodic (in care reprezentanta  - eventual - schimba si lichidul de frana)?

207550[/snapback]

e de la lichid si mie mi-au schimbat lichidul si becul a disparut.si mai ceva daca lichidul e tulbure sigur trebuie schimbat.m-a costat 80 ron cu tot cu manopera la reprezentanta la bmw