Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Sfaturi/Recomandari Achizitie E39 Diesel

Roackeru

Recommended Posts

Ravnesc dupa un e39 de ceva timp.M-am decis ca a venit momentul sa achizitonez un e39 diesel.As dori cateva sfaturi la ce motorizare sa ma orientez.Am citit aici pe forum si numai ca motorul de 2.0cmc diesel este putin mai lenes si consuma aproximativ ca cel de 2.5cmc.Momentan detin un Audi A4 2.5 V6 de 150cp de care sunt multumit,dar vreau sa renunt in favoarea unui e39 2.5-3.0

As dori daca se poate cateva sfaturi la ce sa fiu atent la momentul achizitie,o recomandare intre cele 3 motoare diesel care sau montat pe aceste masini si eventuale surprize sau minusuri de care ma pot alege dupa achizitie.

Doresc sa cumpar un e39 diesel cu cutie manuala,nu sunt atras de cutia automata,dar poate pe viitor nu as spune nu.Momentan raman la cutia manuala.

Sunt stabilit de ceva timp in Germania,deci automat masina o voi cumpara de aici si va ramane inmatriculata aici.Diferenta la asigurare nu este una foarte mare intre 2.5-3.0 ,dar impozitul este aprox cu 50-70euro mai mare la 3.0 .Asta nu ar fi o problema daca intradevar cel de 3.0 ar fi net superior fata de 2.5 la exploatarea zilnica.Un Bmw implica totusi un service mai atent si mai regulat decat la alte masini aceasta parere mi-am format-o eu ,dar poate este gresita.M-ar interesa totusi si diferenta de consum intre cele 2motoare

Sa fugi cit poti de motoarele 2.5 tds ia ceva din 2000 in sus 2.5d este un motor foarte echilibrat si 3.0d este misto simti ca ai bmw dar consuma cu 1-2 litri in plus fata de 2.5d,daca nu este asta o problema ia direct 3.0d amindoua motoare sint foarte fiabile,mai pica cite un injector dar mai rar,daca te poti orienta la o masina cu km mai putini si carte service este si mai ok,succes la cumparaturi :thumbsup: