Jump to content

F10 525 XD este antifonata suplimentar?

D_A_N

Recommended Posts

Weekendul trecut am umblat cu masina unui prieten, un 525XD din 2013, (F10).

Trecand peste diferenta de putere/cuplu, sesizabila si bine venita :D, comparativ cu masina mea, 520D (F10, 2011), este cu mult mai silentioasa. Asta contrar asteptarilor, tinand cont ca tractiunea integrala aduce o sursa suplimentara de zgomot, din diferential.

Singura explicatie pe care o am este o antifonare mai buna a modelelor X D. Gresesc? Mai este si o alta explicatie?

Edited by D_A_N

Atunci care este explicatia? Doua turbine fac mai putin zgomot decat una singura? Sau o fi si evacuarea (tobele) modificata?

N-avem pe-aici un tinichigiu care sa fi demontat cele modele?

Edited by D_A_N

Oare or tine turbinele astea in timp avand in vedere ca nu mai e doar una, ci doua! Cu siguranta timpul ne va lamuri! Presupun ca nu mai au metehnele celor care sunt spre ex pe mai vechiul M47 cu mitsubishi!

Exista masini identice (an,motorizare,model...etc)care au insonorizari diferite.

Personal am vazut la un 530 2008 carenaje suplimentare sub masina.Am verificat masina si era pentru uz guvernamental sau taxi vip.

Prietenul care adusese masina spre vanzare mi-a confirmat ca masina fusese in Germania taxi vip.

Luati si varianta asta in calcul cand vine vorba de masini identice dar cu elemente de antifonare diferite.

Tu ai avut masina de noua? Nu era mai silentioasa inainte?

Da, masina am avut-o de noua si nu cred ca s-a schimbat in "sunetul" motorului, chiar daca acum are cca 100.000 km.

Aaaa, am uitat sa va spun, pana si cauciucurile sunt identice, acelasi model (run flat), evident cu alta data de fabricatie.

@GABIVVX1:

Acel xDrive a fost luat de nou, din RO, fara a fi o comanda speciala, deci are antifonarea standard. Oricum, informatia ta este foarte utila, rezulta ca exista loc pentru o antifonare suplimentara. Nu simt neaparat nevoia, dar e "good to know". :D

Mai mult ca sigur diferenta vine din faptul ca e facelift si probabil are ceva elemente de antifonare in plus (sau alte materiale). Poti eventual sa verifici codurile pe realoem, cu seria de la fiecare masina...sa vezi daca sunt diferite.

• 3 weeks later...
Scuturile de protectie sunt din alte materiale.am vazut ca 530d are scutul central mult mai gros si din alt material fata de 523i . Eu cred ca difera si faptul ca masina e fabricata ptr. Europa de est fata de germania sau anglia. Cumpara toate 4 scuturile de protectie de530d si va fi silentiosa.

Nu cumva este F10 fl ?

Si eu am observat ca intre X5/X6 fl si nfl,motorizari identice, sunt diferente considerabile de antifonare.

Nu stiu ce inseamna fl si nfl ...

Oricum, ambele masini au fost luate de noi, din RO, nu de afara.