Jump to content

Centrare roti E90!

Ionuț_Cosmin

Recommended Posts

Salutare baieti,

De cateva saptamani ma confrunt cu o problema care ma dispera completamente....Acum cateva luni am cumparat un set de jante Dezent made in Germany 8j*17 ET20 (pentru care am primit mustrarile unora dintre voi, pe buna dreptate zic acum) care vin extraordinar de frumos pe masina, DAR pe care nu reusesc sub nici o forma sa le centrez cum trebuie astfel incat volanul masinii mele sa redevina volanul de pe playstationul BMW E90 325i pe care-l conduceam inainte cu jantele originale....Ma dispera efectiv situatia asta. Am schimbat deja 2 seturi de inele de centrare si tot nu e bine: de la 65 km/h incep sa simt usor rotile in volan când virez in lung stanga-dreapta iar la 130-140 deja mi-e frica, sincer. Am indrepat si paraindreptat rotile, am facut 100 de echilibrari, problema vine de la roti pentru ca cele BMW OEM, cu anvelope de iarna pe ele, nu se manifesta nicidecum asa (cu ele chiar conduc un playstation). Anvelopele sunt noi noute, DOT1214... Totul a inceput din primul moment in care am montat aceste roti pe masina...

Ma tot gândesc sa merg la un meserias care sa mi-le faca (inelele de centrare) la strung din aluminiu sau otel dar nu cunosc niciunul prin bucuresti de calitate, pentru ca nenorocirile astea de plastic nu sunt ceea ce am eu nevoie. Daca vreunul din voi stie prin bucuresti un strungar meserias, competent, old school, cum vreti voi, dar care sa stie nene meserie si sa fie in masura sa-mi masoare nenorocitele alea de gauri de centrare din jante/conuri fuzete si sa scoata niste lucruri(inele) la cota necesara, nicidecum mai mici decat trebuie dar nici mai mari (eh....lasa ca 1mm plus minus nu e moarte, cum spun marii meseriasi de romanica), il rog sa ma indrume si pe mine cumva postand aici ceva util pentru ca mi-ar fi de mare ajutor...Vine concediu si nu-mi mai place cu trenu sau cu CDI-u,sincer....Va multumesc!

P.S masina este un 325i E90 2006, in cazul in care nu v-ati dat seama.

Edited by Ionuț_Cosmin

poate anvelopele sunt de vina.

Anvelopele sunt noi...problema a aparut de când am montat rotile nu pe parcursul rularii cu ele de atunci si pana acum...exclud cauciucurile total...chiar si cei de la auto-soft mi-au spus ca jantele sunt drepte si sunt echilibrate corect problema fiind de centrare...

Pai omul a zis clar ca inelele de centrare. O idee: nu poti da comanda la un producator de jante, sa iti faca, sau poate au deja pe dimensiunile care iti trebuie? Poate chiar la Dezent, dar explica-le problema inainte.

Astea ce le ai tu, posibil s-au largit, daca le-ai luat second, poate jantele au fost pe alta marca, nu bmw.

Pai omul a zis clar ca inelele de centrare. O idee: nu poti da comanda la un producator de jante, sa iti faca, sau poate au deja pe dimensiunile care iti trebuie? Poate chiar la Dezent, dar explica-le problema inainte.

Astea ce le ai tu, posibil s-au largit, daca le-ai luat second, poate jantele au fost pe alta marca, nu bmw.

Masina de pe care le-am cumparat este identica chiar si ca motorizare si culoare...dar magarul de la care le-am cumparat nu mi-a spus nimic de inele...e o idee cu firma de jante, dar oaare avem asa ceva in bucuresti?...mersi frumos!

Edited by Ionuț_Cosmin

jantele sunt cele sunt cele din poza...

http://s14.postimg.org/t9d9jy9bx/P1040613.jpg

De ce nu faci unele pe comanda la strung?

vreau un strungar meserias...asta e si ideea, dar eu nu cunosc prin bucuresti asa ceva...fa-mi o recomandare daca stii te rog...

Edited by Ionuț_Cosmin

Fane- 0766.212.169 suna-l maine si te rezolva garantat. Spunei ca vrei inele de la 74.1 la 72.6ca mai mult ca sigur au fost pe e39 jantele. Dar oricum suna-l si le masoara si se rezolva. Bafta

Asta am acum pe ele 74,1-72,6 si nu e buna treaba...pe conul de pe fuzeta vin bine in schimb in gaura de centrare din janta mi se pare ca joaca un pic, nu intra un pic fortat asa cum ar trebui, sun un pic mai mici mi se pare mie...mersi frumos!

Edited by Ionuț_Cosmin