Jump to content

intrebari cutie automata steptroni e46

bmwdreamer

Recommended Posts

salut.doresc sa achizitionez un e46 320d 2002 steptronic si am cateva nelamuriri,nemaivand avest tip .ce defecte frecvente au aceste cutii?

-cum pot verifica in mers eventualele defectiuni?

-cum se intrtin corespunzator?

masina este aceasta

http://olx.ro/oferta/bmw-320d-individual-150cp-automat-ID27BN1.html#b02bdada0e

am facut o tura cu masina si la plecarea de pe loc in D cand ridic piciorul de pe frana masina pleaca lin,fara sa scuture sau sa smunceasca.la fel si in treptele superioare si la viteza constanta

in modul S la fel numai ca schimba undeva mai sus,undeva la 3000 ture

in mod manual nu am mers prea mult,se comporta ok.

citisem pe forum ca ar fi ceva probleme cu convertizorul,la acest tip de cutie se poate intampla la fel?

PS.un service in zona bacaului in care sa aiba habar cat de cat de bmw si o diagnoza adevarata se poate face?sau macar un coleg cu un tester?

am facut o tura cu masina si la plecarea de pe loc in D cand ridic piciorul de pe frana masina pleaca lin,fara sa scuture sau sa smunceasca.la fel si in treptele superioare si la viteza constanta

in modul S la fel numai ca schimba undeva mai sus,undeva la 3000 ture

in mod manual nu am mers prea mult,se comporta ok.

citisem pe forum ca ar fi ceva probleme cu convertizorul,la acest tip de cutie se poate intampla la fel?

PS.un service in zona bacaului in care sa aiba habar cat de cat de bmw si o diagnoza adevarata se poate face?sau macar un coleg cu un tester?

La orice cutie i se poate intampla ceva. Conteaza cum e condusa si intretinuta. Daca merge bine, nu sta cu "morcovul". Oricum, la cat de populare au devenit automatele, daca se intampla ceva, reconditionarea costa cat un kit de ambreiaj complet, asa ca nu e de speriat, mai ales daca merge bine.

• Like 1

La orice cutie i se poate intampla ceva. Conteaza cum e condusa si intretinuta. Daca merge bine, nu sta cu "morcovul". Oricum, la cat de populare au devenit automatele, daca se intampla ceva, reconditionarea costa cat un kit de ambreiaj complet, asa ca nu e de speriat, mai ales daca merge bine.

asta mi.a dat de gandit,ca e automata,dar daca e cum zici atunci e bine :sorcerer:

aaa...si sa nu uit,nu are taxa platita,este luata de noua din ro.deci trebuie sa gasesc o modalitate sa o iau fara sa platesc taxa,care ajunge spre 1600-1800 euro:)))

Pai nu merge sa faci un contract de comodat si sa ti-o bagi tu la impozit si sa ramana cu numerele alea? Ca asa mai pui alea 1600-1800 cat ar fi taxa ca diferenta si iti iei ceva peste e46-le asta.

Cutiile automate dau in general semne de uzura la cald, nu la rece.

Exista cazuri cand se anuleaza termostatul motorului tocmai pentru a vinde o masina cu probleme la cutia automata. Uleiul din cutie se incalzeste mai rapid daca motorul ajunge la temperatura de functionare.

Din moment ce cutiile automate functioneaza pe presiune de ulei, evident ca vor exista pierderi de presiune la cald daca garniturile si simeringurile de etansare sunt uzate.

Am reparat cutii automate care la rece mergeau perfect. Cum ajungeau la temperatura de functionare incepeau sa patineze.

Sfatul corect ar fi ca o masina trebuie condusa atat la rece cat si la cald pentru a-ti putea face o opinie corecta asupra starii ei de functionare.

• 3 weeks later...

cand bag in D,se lasa spatele masinii destul de tare in jos,stiu ca e normala o oarecare miscare,dar la aceasta mi se pare ca se lasa destul de mult in jos si cam violent.sunetul motorului se schimba putin,se aude mai infundat :mellow: in rest dupa ce ridic piciorul de pe frana pleaca foarte lin,schimba vitezele aproape insesizabil.in R nu se simte la fel de tare acea miscare a masinii cand cuplez.in rest in mers nu trepideaza la nicio viteza.

PS.in modul manual.schimbarile treptelor se face cu o intarziere destul de mare gen 1-2 secunde..

Edited by bmwdreamer

• 2 months later...

E normal sa se simta cand treci din D in N.

Acel soc se simte cand te aproprii de un semafor si esti in decelerare?

Nu,socurile le simt cand accelerez doar.De exemplu daca accelerez si turometrul urca pana la 2500-3000 se simte acel soc.Cand schimba la 2000 sau sub 2000 nu se simte mai nimic.

socurile astea pot fi cauzate de pierderi de presiune ale mecatronicului, ai zis ca la 130k km ai schimbat uleiul si filtrul, banuiesc ca nu ai gasit depunderi pe magneti serioase? cati km are acum?

mecatronicul poate fi si recoditionat prin schimbarea oringurilor si altor piese de la tijele care blocheaza/deblocheaza canalele de presiune, pratic de acolo vine pierderea, oringurile nu mai etanseaza corespunzator orificiile, sau resorturile care aduc tijele in pozitia initiala s-au slabit, desi cea din urma varianta e mai putin probabila dupa parerea mea. Daca problema persisita eu asta as face, inainte sa ma apuc sa desfac cutia si sa schimb placi de frictiune in ea si altele, in cel mai rau caz ajungi tot acolo insa vei avea si un mecatronic pus la punct care oricum in mod teoretic ar trebui si el reconditionat atunci cand se reface cutia.

eu cred ca tot iesi mai ieftin decat sa refaci toata cutia, mai ales ca exista posibilitatea destul de mare ca mecatronicul sa fie vina, practic aceea e piesa care asigura schimbarea treptelor de viteza, iar daca nu patineaza eu zic ca merita incercat. Un kit de reconditionat mecatronic se invarte pe la $250-350, fata de +1000Eur cat ar costa cutia refacuta...eu zic ca merita si personal as face-o inainte sa declar cutia moarta daca problema ar fi doar socuri la anumite trepte in schimbare... Edited by mik15