Jump to content

eroare filtru particule si engine fault-power reduced

daniel1988

Recommended Posts

Salut,

Am un bmw 318 2.0d an 2009, la care am 2 erori,una cu filtru de particule la care zice ca pot sa merg in continuare fara probleme iar a doua cu engine fault-reduced power.

Am fost cu ea sa-i fac o diagnoza iar erorile au fost urmatoarele:481A particule trap system (permanent), 456,4570 Monitorizare presiune rampa,deviatie de alimentare iar apoi a masurat presiunea in rampa si am avut urmatoarele valori:

presiune rampa 384.4 bari

presiune rampa specificata 349.4 bari

remaining distance for particle filter 109.000km

temperatura esapament inainte de filtru de particule -40.1 grade Celsius

e foarte ciudata temperatura de -40 grade si nu stiu care este cauza, tipul cu diagnoza mi-a zis ca ar trebui sa vad daca nu e scos cumva filtru de particule sau daca nu cumva senzorul de presiune e stricat si din cauza asta imi da temperatura respectiva si am si erori.

Eu ieri i-am facut si RAR-ul si a trecut fara probleme,noxele care au iesit sunt cele care erau si in Brif-ul masinii (144).

Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Multumesc mult

Cel mai probabil nu e senzorul de temperatura bun ... sau ai un fir intrerupt catre senzor. Din cauza aia nici nu mai regenereaza filtrul si iti da eroare. Trebuie reparata problema urgent pentru ca mergand asa vei infunda filtrul din ce in ce mai tare, iar la un moment dat chiar daca rezolvi problema nu va mai putea sa se regenereze singur.

Valorile pe care le-ai pus referitor la presiunea in rampa sunt o gluma.

Pentru a vedea ceva si a trage o concluzie trebuie sa faci un live log serios in care sa se vada daca presiunea in rampa urmareste presiunea ceruta de ECU de la valoarea minima ... 200-220 bari pana la maxim 1600bar. Apoi compari si vezi daca e o problema sau nu. Ce ai pus tu acolo nu are nici o valoare.

Este ca si cum eu ti-as spune ca azi la ora 12 nu am spart seminte, iar concluzia ta este ca eu nu am spart seminte niciodata :)

Edited by bazare
  • Like 1

Cel mai probabil nu e senzorul de temperatura bun ... sau ai un fir intrerupt catre senzor. Din cauza aia nici nu mai regenereaza filtrul si iti da eroare. Trebuie reparata problema urgent pentru ca mergand asa vei infunda filtrul din ce in ce mai tare, iar la un moment dat chiar daca rezolvi problema nu va mai putea sa se regenereze singur.

Este ca si cum eu ti-as spune ca azi la ora 12 nu am spart seminte, iar concluzia ta este ca eu nu am spart seminte niciodata :)

corect