Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

swirl flaps

sk1000mb

Recommended Posts

nu e nava spatiala, e doar o masina veche cu km putini atita tot.

DonJon-esti un gentleman! intr-o lume normala cam asa se procedeaza. le postam si eu insa nu am voie mai mult de 1000k iar tu mi-ai dat adresa de e-mail. faci cum crezi insa nu vei rezolva nimic altceva decit sa intretii o polemica total inutila, cred ca 75% din topic s-a axat pe nr. de km.

mai bine ai posta acel 'car pass' care insoteste orice masina pentru a se vedea sistemul belgian de control periodic (echivalentul RAR) la care se mai aduaga si cartea service - pentru cei amatori de masini sh. (am vazut si un golf1 sub 100.000km scos la vinzare de primul proprietar).

multumesc celor care mi-au oferit raspunsuri!

probabil ca se dau si acolo, dar e mai complicat si riscant daca esti prins, in primul rind nu o poti face singur, trebuie sa fii ajutat de personalul de la CarPass, insa se poate cere oricind originalul. mie mi se pare un sistem foarte bun in sensul de corect pentru cei ce cumpara: la fiecare 1 sau 2 ani (depinde de vechimea masinii) esti obligat sa treci un control tehnic al masinii (RAR), in urma caruia se face un istoric al km care se trec pe acel car pass ori de cite ori mergi sa treci testul in anii urmatori. din cite imi amintesc nu se poate inmatricula masina fara acel car pass. car pass-ul e insotit si de fisa controlului (noxe, directie, etc), eu zic ca e greu sa o falsifici - trebuie sa falsifici pe linga car pass si rezultatul testarii, etc. apoi pentru a obtine numerele de inmatriculare va trebui sa prezinti car pass-ul fimei de asigurare care isi poate da seama daca e falsificata. unii dealeri spun clar la unele masini - doar pentru export...insemnind ca masina nu are car pass -> echivalentul cumpararii din Germania, ca sa nu zic RO.

in FR de exemplu se trece nr. de km. dar nu se tine istoricul, insa un om corect iti poate prezenta controalele din anii precedenti.

daca DonJon va posta car pass-ul meu, va fi usor de inteles mecanismul.

nu ai inteles nimic!!

daca in 2010 ai 100.000km

2012 150.000km

2014 200.000km

cum sa te duci in 2015 cu 100.000km? pricepi ca toti anii 2010-2014 cu kilometrii inregistrati anterior sint trecuti pe CarPass?

cam asa arata un car pass: ai achizitionat masina in 2005, din 2005 pina in anul de gratie 2015 vei avea inscris istoricul numarului de km. pe fiecare an cind ai trecut CarPass-ul.

imi pierd timpul

Eu cred ca esti totusi prea entuziast: si in Belgia, ca si in Franta, se mai masluiesc masini, nu numai in Romania: este simplu, se ruleaza km, inaintea fiecarei revizii se dau inapoi, merge face revizia, si tot asa;apoi, desi dorel e un personaj emblematic pe la noi, cel putin in Franta, crede-ma ca are multe rude , altfele mandri ca au formation sau bac technique de mecanician si convinsi de soliditatea cunostiintelor tehnice, de credeam ca sunt la camera ascunsa, dar altfel foarte avizi sa puna si ei mana pe ceva ciubuc(sau toucher un peu de black....in limbajul lor).

Daca locuiesti in Franta,stii ce este un LOA sau un LDD, si crede-ma ca sunt multi, chiar si firme care mai umbla la km, ca sa nu depaseasca km prevazuti in contract sa plateasca taxele suplimentare, si in Belgia sa nu crezi ca sunt straini de aceste practici.

Asta nu inseamna ca trebuie sa generalizam, doar ca un E46 cu 45000 km este destul de rar, si la pret de E90, de aceea e destul de greu de crezut; uite o comparabila:

http://www.mobile.de/ro/marc%C4%83/bmw/model/318/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:3__bmw_er_series,frn:1999-01,frx:2004-12,ful:diesel,mlx:50000,vcg:limousine/pg:vipcar/166822437.html

Edited by Eugen B

Mai oameni buni,eu cred ca trebuieste sa intelegeti ca sunt oameni care au mai multe masini in proprietate,si atunci daca ai o masina de oras si una pentru distante lungi,normal ca vei avea km putini pe masina.Uitati cazul meu concret,detin doua masini,una de oras si BMW-ul cu care fac drumuri mai lungi(in afara localitatii in proportie de 70% si oras 30%)Cu masina de servici fac 4km zilnic,atat,cu bmw-ul fac cam 3000-4000 km maxim pe an.ACum daca cineva vede nr meu de km ce o sa spuna ,gata sunt masluiti.Asa e?Si nu ar trebui sa ne mai agitam atata pentru nr de km pe care ii are masina, cat pentru a ajuta acest om cu problema pentru care a cerut ajutor,sa fim la subiect! Edited by botosanibmw
  • Like 1