Jump to content

Inca un E60 in Romania

aphedrone

Recommended Posts

Salut,

Tocmai ce mi-am luat un 520i E60 din Giurmania. Motor mic ca ma sparg taxele + nu am nevoie de mai mult in Romanica, cel putin pentru acum. Masina are 32k km, este full fara piele: bi-xenon adaptiv, nav, trapa etc.

Am tot citit pe aici, dar totusi mai am niste intrebari:

- Un remap pentru un plus de putere si ce este mai important, vreau mai mult cuplu pana in 3k rpm. E foarte lenesa. Am vorbit, se pare ca se adauga 15cp si 20Nm. Pentru 300e.

- Sa schimb maciulia schimbatorului, eventual cu tot cu manivela. E penal acum cum arata.

- As vrea sa ii pun Ipod dar am inteles ca nu merge decat daca ai magazie de cd-uri. Eu n-am. Daca nu merge Ipod, ii pun retrofit un mp3 OEM. Sper doar sa ii duca capul pe astia din Romanica.

Va rog sa comentati / sfatuiti pe problemele de mai sus. Multumesc anticipat.

Felicitari!

Pune poze sa ne dam cu parerea!

Partea cu ipod-ul merge daca ai undeva (in bord sau sub cotiera) mufa de aux. Daca vrei sa vezi meniurile pe ecarnu' de i-drive iti trebuie o "interfata i-pod". Incearca un PM la lucianPS. El stiu ca aducea.

Sa te bucuri de ea fara incidente!

Felicitari!

Pune poze sa ne dam cu parerea!

Partea cu ipod-ul merge daca ai undeva (in bord sau sub cotiera) mufa de aux. Daca vrei sa vezi meniurile pe ecarnu' de i-drive iti trebuie o "interfata i-pod". Incearca un PM la lucianPS. El stiu ca aducea.

Sa te bucuri de ea fara incidente!

209010[/snapback]

Vezi atunci treaba cu interfata. E o chestie care se monteaza in torpedo si are si aux.

Scu ze pentru reply-ul aiurea... :blink:

Edited by booghy76

Este posibil. Totul este posibil. Si m-am dat jos dintr-un Vectra 1.6 99cp, masina pe care am avut-o in ultimele 6 luni :).

Doua dintre cele mai importante motive au fost 1. Casa de facut si 2. Vreo 3 business-uri de bagat bani. Punctul 1 a fost insistenta sotiei :blink:

Deci ... se poate.

Am tot citit pe aici, dar totusi mai am niste intrebari:

- Un remap pentru un plus de putere si ce este mai important, vreau mai mult cuplu pana in 3k rpm. E foarte lenesa. Am vorbit, se pare ca se adauga 15cp si 20Nm. Pentru 300e.

209009[/snapback]

Sunt cateva topicuri la 'Mica Publicitate', poti sa pui intrebari direct si acolo. Nu cred ca isi are rost remaparea la 520i, dar poti sa incerci :blink:

- As vrea sa ii pun Ipod dar am inteles ca nu merge decat daca ai magazie de cd-uri. Eu n-am. Daca nu merge Ipod, ii pun retrofit un mp3 OEM. Sper doar sa ii duca capul pe astia din Romanica.

209009[/snapback]

Ce soft ai? Teoretic daca ii faci update, o sa iti citeasca DVD-uri pe care poti sa pui MP3-uri, cam echivalent la iPod prin urmare.

@WLF Sunt la fel de pasionat, ideea este ca acum nu am bani nici sa trec strada. Am vrut o masina mai mare ca Vectra (ultima pe care am avut-o), sa accelereze macar sub 9s pana la suta si sa o vand bine. Am avut de ales intre A6, E, S60 si 5ar.

A6 nu imi place interiorul. E e mic, aproape cat S60 si e lenes. S60 am avut, e foarte mic si pierd bani de la revanzare de ma omoara. A ramas 5arul. Imi place cum arata, e icoana in Romania, e mare, silentios si destul de dotat. Mi-am luat 520i ptr ca sunt foarte strans cu banii si ma sparg taxele. Spre exemplu pentru motorul asta de 2.2 platesc 2k euro. Pentru un 530i cum as fi vrut eu, plateam peste 4k. Si chiar n-am acum.

@330xi Accord nu am avut, dar in state am condus un Civic 1.7 automat vreo cateva luni. In paralel am avut si o Ninja si ma trageam cu M3-urile :blink: Ce nu face omul pentru supravietuire ...

@chas3 Nu stiu ce soft am. O sa sun la Bavaria sa vad ce pot face aia. Daca as putea citi DVD-uri cu mp3 as fi super fericit.

La anu' e pe lista noul 530i, 268cp parca. Sau noul S80. Sau poate divortez si imi iau M5. Vedem :)

Edited by aphedrone

Apropo. Cum mergeai la drive-test la dealer, asa pur si simplu, domne vreau sa probez cutare masina? Sau primeai invitatii in posta, am vazut si eu cateva.

Sunt in LA si ma plictisesc de mor pe aici, m-as duce si eu asa aiurea la probe, ca e un bulevard imens unde sunt aproape toti dealerii posibili.

Pai, doua metode.

1. Te imbraci elegant (nu blugi / tshirt / sapca / adidas). Eu fiind mai copil la infatisare aveam nevoie de o tinuta mai eleganta. Ajungeam la dealer, dadeam business cardul ca sa se vada functia, ii explicam ca vreau o masina si ca am vizitat mai multe marci si stabileam un drive test. De obicei daca vroiam pe loc, optiunile erau limitate, adica ba nu era masina care o vroiam, ba nu puteau astia, ba faceam un drive test in curtea dealerului. Asa ca stabileam pentru alta zi.

2. Te inscrii pe site si iti trimit ei invitatia prin posta / email. Aici nu mai ai nevoie de toate artificiile insirate mai sus. Dar astepti mai mult.

In general dealerii de americane sunt cei mai accesibili. Urmeaza japonezii. Nemtii sunt cei mai figuranti, dar in principiu cunosteam masinile europene.

Succes si sa ne spui si noua in ce te-ai dat :blink:

O sa fac faza cu site-ul, ca imi e jena sa ma duc asa la nesimtire. Am primit ceva invitatii in posta la un drivetest cu Mazda 3 si ceva pilot-day cu mai multe japoneze, dar nu erau pe numele meu si nu m-am dus. Vreau sa probez un Dodge Charger in primul rand, imi place cum arata.

Multi km fara AB!

Probabil ca cele pe benzina sunt euro 4 , insa la diesel doar cele cu filtru de particule sunt asa , restul au euro 3!

209617[/snapback]

Pai e vb de un 520i ..... care benzina !

Din cate stiu eu , 320i sau 520i si inainte , e46 si e39 tot era multe euro4 !

Multi km fara AB!

Probabil ca cele pe benzina sunt euro 4 , insa la diesel doar cele cu filtru de particule sunt asa , restul au euro 3!

209617[/snapback]

esti sigur ca doar diesel-urile cu filtru de particule au euro 4? nu te contrazic dar daca te uiti sa zicem pe mobile.de vei vedea ca toate e60-urile de vanzare au euro4;sau cum se punea problema tot aici pe forum cum ca ce e euro4 la nemti,ar putea ca la noi sa corespunda doar normelor euro3; poate detinatorii de e60 diesel vor sari in ajutor cu lamuriri

@WLF Nu m-ai facut nesimtit, asa-i ? :blink: Incearca Mazda 3MPS, o sa-ti tremure genunchii.

@mirceamircea Euro 4

@wisualex Masina a fost 22,800 (fara TVA 19,100). Taxele pentru 2.2l Euro 4 din '03 sunt 2,000 (fara TVA 1,700). Drumul vreo 200. Deci cu totul 25,000.

Un model asemanator in Romania incepe de pe la vreo 27,000. Daca o vand intr-un an (si o sa) o dau cu 25,000. Nu pierd nimic.

Edited by aphedrone

esti sigur ca doar diesel-urile cu filtru de particule au euro 4? nu te contrazic dar daca te uiti sa zicem pe mobile.de vei vedea ca toate e60-urile de vanzare au euro4;sau cum se punea problema tot aici pe forum cum ca ce e euro4 la nemti,ar putea ca la noi sa corespunda doar normelor euro3; poate detinatorii de e60 diesel vor sari in ajutor cu lamuriri

209659[/snapback]

Eu am un e60 530d si care este euro 3...lamurit??

si mai o chestie; se zice ca modelele e60 diesel cu tevile de esapament indreptate in jos n-au filtru de particule pe cand cele orientate normal ar avea filtru de particule;deci intrbarea ar fi: tevile indreptate in jos inseamna euro 3 pe cand cele pozitionate normal(paralel cu solul) inseamna euro 4?