Jump to content

Software E60

aphedrone

Recommended Posts

Am tot citit despre updateuri la softul masinii, mai exact la Idrive. Am inteles ca s-a ajuns la versiunea 24 si ca fiecare update rezolva buguri si iti da acces la diverse chestii interesante, cum ar fi citirea MP3-urilor.

Stie cineva cum iti poti afla versiunea de soft si unde iti poti face retrofit / update la el?

Am vorbit la service la bim in Otopeni. Mi-a raspuns un omulet de prin moldova - avea un accent foarte, foarte pronuntat.

I-am explicat problema. A spus ca IN PRINCIPIU se poate face. IN PRINCIPIU inseamna o rata de succes de 80% dupa spusele lui. Costa 2mil. Nu stiu cat dureaza. Daca nu se reuseste, se reface softul initial.

Daca nu reusesc aici, ma duc in DE. Trebuie sa-mi aduc muzica in masina. Plus ca am inteles ca mai ai si alte beneficii, niste chestii in plus samd. Va tin la curent daca sunteti interesati.

Spre exemplu eu am fost de 7 ori la doua dintre reprezentantele de pe la noi pentru un update de soft si am insistat sa-mi activeze si optiunea pt ca cd player-ul sa citeasca mp3 . Si cei de la AB si cei de la Trado din Iasi mi-au spus ca nu se poate , pana cand intr-o zi am introdus din greseala un cd cu mp3-uri si mare mi-a fost surpriza sa constat ca le citeste...Nu inteleg de ce nu-mi citeste si dvd-uri cu mp3 avand in vedere ca la navigatie am dvd?

Spre exemplu eu am fost de 7 ori la doua dintre reprezentantele de pe la noi pentru un update de soft si am insistat sa-mi activeze si optiunea pt ca cd player-ul sa citeasca mp3 . Si cei de la AB si cei de la Trado din Iasi mi-au spus ca nu se poate , pana cand intr-o zi am introdus din greseala un cd cu mp3-uri si mare mi-a fost surpriza sa constat ca le citeste...Nu inteleg de ce nu-mi citeste si dvd-uri cu mp3 avand in vedere ca la navigatie am dvd?

210183[/snapback]

ma bag si eu in discutia voastra. cred ca nu am inteles bine. cititorul de la navy poate citi Mp3 si daca da,vreau a stiu si eu ce trebuie sa fac si cum sa fac???eu nu mai am magazie ca s-a dus draq si nu mai poate fi reparata.magazie se gaseste rar. am ramas doar cu unitatea de citit cd de navy

ma bag si eu in discutia voastra. cred ca nu am inteles bine. cititorul de la navy poate citi Mp3 si daca da,vreau a stiu si eu ce trebuie sa fac si cum sa fac???eu nu mai am magazie ca s-a dus draq si nu mai poate fi reparata.magazie se gaseste rar. am ramas doar cu unitatea de citit cd de navy

210204[/snapback]

La E60 cu navi business exista un singur player care citeste si cd-ri cu muzica si dvd-ul de navigatie...La E39 parca navigatia se afla undeva in portbagaj si nu stiu daca poate citi si mp3-uri

Am citit pe un forum de afara ca la E60 cu navi business (1 singur slot) trebuie activata optiunea de citire mp3-uri retrofit.

Unitatea este pregatita din fabricatie sa citeasca cd / dvd cu mp3 dar softwareul masinii nu era stabil cu o asemenea optiune. Problema s-a rezolvat dupa cateva updateuri - se pare ca de la v20 incolo. Acum am inteles ca s-a ajuns la v24. Asa ca, teoretic, cu un update retrofit o sa cantati mp3-uri in masina. Merge SIGUR. In State updateul pentru mp3 este gratuit.

Zicea cineva mai sus ca ii citeste cd-uri dar nu si dvd-uri mp3. Trebuie scrise intr-un anumit fel, unitatea e destul de pretentioasa.

cum trebuie scrise,mie imi arata mp3 de pe dvd,se misca foarte greu si se aude ca si cum ar fi dvd foarte foarte zgariat,nu se intelege nimic iar dupa un minut se stinge toata unitatea! am fost la bavaria si mi au bagat softu ala nou cica dar a durat maxim o ora jumate si mi s a parut suspect! e60 2003

Cateva chestii care imi aduc aminte:

- Trebuie folosite DVD-uri de firma, ceva cunoscut, nu macrameuri de duzina.

- Selectezi DVD-ROM/ISO

- Selecteaza "No Multisession"

- Selecteaza ISO 9660:1999

- Selecteaza viteza minima de scriere

Ar trebui sa mearga. Am inteles ca merge chiar si cu DVD DL.

Si te rog explica-mi mai bine:

1. Tu ai E60 2003 (ca si al meu) si iti citea DVD mp3 din prima, fara nici un update de soft? Ma rog, am inteles ca aveai probleme si d-asta te-ai dus sa faci update si nu ca nu ar fi citit de loc mp3.

2. Dupa update, cum merge? E ok?

DVD DL inseamna Dual Layer. Adica 8gb, capacitate aproape dubla fata de unul normal de 4.7gb.

Nu este recomandabil sa folosesti RW. Asta inseamna ReWriteable adica poti scrie de mai multe ori pe el, adica scrie nivel peste nivel. Mie imi face figuri cand incerc sa ascult CD Audio obisnuit dar scris pe CD RW asa ca s-ar putea sa ai si tu aceeasi problema.

Incearca DVD normal (+ nu -) cu setarile de mai sus. Vezi ce se intampla si anunta-ne si pe noi.

Cd-uri obisnuite merg fara probleme? Poate are unitatea ceva, pur si simplu. Sau poate nu ti-au facut updateul corect. Am inteles ca dureaza cateva ore bune, nu o ora jumate.

In Romanica se mai intampla. Duci masina la service si le spui ca ai bataie undeva, ti-o tin o zi si ti-o dau spunandu-ti ca NU ARE nici o bataie. Pur si simplu nu sunt in stare sa-i dea de cap si ca sa nu-i mai freci te prostesc in fata.

Nu vreau sa vorbesc prostii dar mie mi s-a intamplat.

Mie mi-au spus ca cd-playerul nu e compatibil si ca atare nu poate citi Mp3-uri si n-am ce sa-i fac! si totusi acum citeste doar cd-uri cu MP3...ce tre sa fac oare sa-mi citeasca si dvd? :blink:

L.E.: am facut ultimul update de soft si nimic!

Edited by benarcis

Am descoperit ca imi citeste mp3. Si CD si DVD si DVD DL. Merge perfect. Am scapat de macelarii din Romania.

@benarcis E bullshit ce-ti spun ca nu e compatibila unitatea. E modul de a scapa fara sa-si bata capul. Cum am mai spus, am E60 din 2003, cu navigatie business (un singur slot) si merge beton. Daca ai navigatie TREBUIE sa fie compatibil DVD cu mp3.

@szabo _dinu Orice unitate de E60-ul cu navigatie (fie business fie professional) citeste DVD - ai rezolvat jumatate de ecuatie.

Functia de mp3 trebuie pusa RETROFIT, adica facut un update la soft. In mod normal dealerul este OBLIGAT sa-ti faca updateul cand iti prinde masina prin service dar judecand dupa mutrele celor de la Bim Romania nu prea cred. So, daca nu ai updateul de mp3, trebuie sa ti-l faca gratis sau contra-cost. Astfel se rezolva si a doua parte a ecuatiei, adica vei putea citi mp3.

@decor Eu nu incercasem. Pur si simplu imi faceam probleme fara sa-mi dau seama ca problemele nu exista.

• 10 months later...
@szabo _dinu Orice unitate de E60-ul cu navigatie (fie business fie professional) citeste DVD - ai rezolvat jumatate de ecuatie.

Functia de mp3 trebuie pusa RETROFIT, adica facut un update la soft. In mod normal dealerul este OBLIGAT sa-ti faca updateul cand iti prinde masina prin service dar judecand dupa mutrele celor de la Bim Romania nu prea cred. So, daca nu ai updateul de mp3, trebuie sa ti-l faca gratis sau contra-cost. Astfel se rezolva si a doua parte a ecuatiei, adica vei putea citi mp3.

@decor Eu nu incercasem. Pur si simplu imi faceam probleme fara sa-mi dau seama ca problemele nu exista.

cum vad ce soft am pe E 60?numai stiu

mersi mult